Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Houdini Sportswear får hållbarhetspris

https://www.klimatsmart.se/images/news/houdini172x37.jpg

Houdini Sportswear AB från Nacka har utsetts till vinnare av Swedbanks Hållbarhetspris för tillväxtföretag 2012. Utmärkelsen delas ut till ett företag som lyckats förena snabb och lönsam tillväxt med ett omfattande och engagerat hållbarhetsarbete. Vinnaren korades i samband med en middag på onsdagskvällen den 28 mars. Verksamhet: Houdini Sportswear AB arbetar för att med hög lönsamhet och minsta möjliga miljöpåverkan erbjuda ett innovativt och heltäckande sortiment av återvinningsbara produkter, med hög funktionalitet, lång hållbarhet, hög kvalitet och estetik, för en aktiv livsstil. Juryns motivering lyder: Med konsekvent hållbarhetsarbete, vilja att göra rätt och framsynt materialval, har Houdini Sportswear AB klarat att producera högpresterande och återvinningsbara kläder som möjliggör både multifunktion och lång livslängd med liten påverkan på naturen. En spännande hållbarhetsresa som bara har börjat. Juryn består av Catrin Fransson (ordförande), chef för Svensk bankrörelse Swedbank, Svante Axelsson, generalsekreterare Naturskyddsföreningen, Håkan Wirthén, generalsekreterare Världsnaturfonden WWF, Filippa Bergin, VD Invest in Change och Anna Nilsson, chef för miljö och etikanalys Swedbank Robur. Priset är en studieresa till Shanghai och Peking i oktober 2012 som bland annat bjuder på intressanta företagsbesök och möjligheter att bekanta sig med kinesisk affärskultur. Swedbank miljökompenserar naturligtvis för resan. – Det är med stolthet och stor glädje som vi kan presentera vinnaren av Swedbanks Hållbarhetspris 2012. För Swedbank är framgångsrikt företagande och hållbarhetsfrågor prioriterade områden och det är avgörande för framtiden att kunna visa på att tillväxt och hållbarhet går att förena. Det är viktigt att visa och premiera de företag som ligger i framkant. Och det är fantastiskt om deras engagemang kan inspirera fler svenska företag att ta ett större grepp om sitt hållbarhetsarbete, säger Catrin Fransson, chef för Svensk Bankrörelse på Swedbank. Swedbank har nyligen genomfört en undersökning bland Sveriges tillväxtföretag som visar att hållbarhet anses viktigt och att de flesta företag redan har hunnit en bra bit på väg. 90 procent av de tillfrågade företagen har en miljöpolicy. Jämfört med resultatet föregående år, så har företagen förbättrat sitt hållbarhetsarbete inom i stort sett alla områden. Den största positiva förbättringen är att de ställer högre krav på sina leverantörer än tidigare. För mer information, kontakta: Eva Karlsson, 070-756 64 77, eva.karlsson@houdinisportswear.com Roland Svenson, Event Manager, Swedbank, 08-585 920 74, 070-528 32 13, roland.svenson@swedbank.se Emma Bergfeldt, Swedbank, 070-203 49 99.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Houdini Sportswear får hållbarhetspris

2012-03-29
Houdini Sportswear AB från Nacka har utsetts till vinnare av Swedbanks Hållbarhetspris för tillväxtföretag 2012. Utmärkelsen delas ut till ett företag som lyckats förena snabb och lönsam tillväxt med ett omfattande och engagerat hållbarhetsarbete. Vinnaren korades i samband med en middag på onsdagskvällen den 28 mars.

Verksamhet: Houdini Sportswear AB arbetar för att med hög lönsamhet och minsta möjliga miljöpåverkan erbjuda ett innovativt och heltäckande sortiment av återvinningsbara produkter, med hög funktionalitet, lång hållbarhet, hög kvalitet och estetik, för en aktiv livsstil.

Juryns motivering lyder: Med konsekvent hållbarhetsarbete, vilja att göra rätt och framsynt materialval, har Houdini Sportswear AB klarat att producera högpresterande och återvinningsbara kläder som möjliggör både multifunktion och lång livslängd med liten påverkan på naturen. En spännande hållbarhetsresa som bara har börjat.

Juryn består av Catrin Fransson (ordförande), chef för Svensk bankrörelse Swedbank, Svante Axelsson, generalsekreterare Naturskyddsföreningen, Håkan Wirthén, generalsekreterare Världsnaturfonden WWF, Filippa Bergin, VD Invest in Change och Anna Nilsson, chef för miljö och etikanalys Swedbank Robur.

Priset är en studieresa till Shanghai och Peking i oktober 2012 som bland annat bjuder på intressanta företagsbesök och möjligheter att bekanta sig med kinesisk affärskultur. Swedbank miljökompenserar naturligtvis för resan.

– Det är med stolthet och stor glädje som vi kan presentera vinnaren av Swedbanks Hållbarhetspris 2012. För Swedbank är framgångsrikt företagande och hållbarhetsfrågor prioriterade områden och det är avgörande för framtiden att kunna visa på att tillväxt och hållbarhet går att förena. Det är viktigt att visa och premiera de företag som ligger i framkant. Och det är fantastiskt om deras engagemang kan inspirera fler svenska företag att ta ett större grepp om sitt hållbarhetsarbete, säger Catrin Fransson, chef för Svensk Bankrörelse på Swedbank.

Swedbank har nyligen genomfört en undersökning bland Sveriges tillväxtföretag som visar att hållbarhet anses viktigt och att de flesta företag redan har hunnit en bra bit på väg. 90 procent av de tillfrågade företagen har en miljöpolicy. Jämfört med resultatet föregående år, så har företagen förbättrat sitt hållbarhetsarbete inom i stort sett alla områden. Den största positiva förbättringen är att de ställer högre krav på sina leverantörer än tidigare.

För mer information, kontakta:
Eva Karlsson, 070-756 64 77, eva.karlsson@houdinisportswear.com
Roland Svenson, Event Manager, Swedbank, 08-585 920 74, 070-528 32 13, roland.svenson@swedbank.se
Emma Bergfeldt, Swedbank, 070-203 49 99.

Läs mer om priset, finalisterna och enkäten på: www.swedbank.se/hallbarhetspriset

Senaste nyheter