Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Höstens nätverksträff för Klimatneutrala företag

https://www.klimatsmart.se/images/news/klimatneutral250x20.png

Vår serie av uppskattade nätverksträffar fortsätter, den här gången tittar vi närmare på ledarskapet i klimatfrågan. Hur kan ledarskapet konkretiseras inom politiken och näringslivet för att motivera företag att arbeta med klimatfrågor? Tillsammans med representanter från nätverket kommer Åsa Romson, språkrör för Miljöpartiet, att närvara för att tala om ledarskap i klimatfrågan.Sedan nätverket grundades 2006 har ett 90-tal företag, både större och mindre organisationer, genomgått något av våra handlingsprogram. Under förmiddagen kommer vi att få se hur arbetet sett ut för några av våra medlemsföretag och hur de integrerar klimatarbetet i affärsmodellen: - Thomas Pettersson, miljöchef på Bring Citymail, kommer att visa hur man arbetar som en Klimatneutral postdistributör, - Margareta Ivarsson (Firma Margareta Ivarsson) kommer att visa hur man, som ett mindre företag, kan arbeta med klimatfrågan, - Lena Manner, miljö-och kvalitetsansvarig på Elanders Sverige, kommer att presentera Elanders arbete som Klimatneutralt företag och visa hur de involverar kunderna i sitt arbete genom att erbjuda Klimatneutrala trycksaker. Presentationerna följs av en paneldiskussion med Åsa Romson, Thomas Pettersson, Margareta Ivarsson och Lena Manner. Diskussionen kommer att röra sig kring vilket sorts ledarskap som krävs, offentligt och privat, för att få ett större engagemang i samhället i klimatfrågan. Som vanligt vill vi att våra träffar ska vara så konkreta som möjligt. Alla ska gå därifrån med ny kunskap som kan användas både privat och i arbetet i samma stund vi lämnar träffen. Anmälan och frågor Anmälan: event@respectclimate.se Telefon: 08-454 06 04 Datum: Torsdag 28 november Tid: 09.00-12.00 Plats: Turkiska salongen, Citykyrkan, ingång från Wallingatan 3 T-bana: Hötorget Begränsat antal platser. Seminariet är kostnadsfritt men vid utebliven närvaro debiteras 250 kr.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Höstens nätverksträff för Klimatneutrala företag

2013-10-02
Vår serie av uppskattade nätverksträffar fortsätter, den här gången tittar vi närmare på ledarskapet i klimatfrågan. Hur kan ledarskapet konkretiseras inom politiken och näringslivet för att motivera företag att arbeta med klimatfrågor?

Tillsammans med representanter från nätverket kommer Åsa Romson, språkrör för Miljöpartiet, att närvara för att tala om ledarskap i klimatfrågan.Sedan nätverket grundades 2006 har ett 90-tal företag, både större och mindre organisationer, genomgått något av våra handlingsprogram.

Under förmiddagen kommer vi att få se hur arbetet sett ut för några av våra medlemsföretag och hur de integrerar klimatarbetet i affärsmodellen:
- Thomas Pettersson, miljöchef på Bring Citymail, kommer att visa hur man arbetar som en Klimatneutral postdistributör,
- Margareta Ivarsson (Firma Margareta Ivarsson) kommer att visa hur man, som ett mindre företag, kan arbeta med klimatfrågan,
- Lena Manner, miljö-och kvalitetsansvarig på Elanders Sverige, kommer att presentera Elanders arbete som Klimatneutralt företag och visa hur de involverar kunderna i sitt arbete genom att erbjuda Klimatneutrala trycksaker.

Presentationerna följs av en paneldiskussion med Åsa Romson, Thomas Pettersson, Margareta Ivarsson och Lena Manner. Diskussionen kommer att röra sig kring vilket sorts ledarskap som krävs, offentligt och privat, för att få ett större engagemang i samhället i klimatfrågan.

Som vanligt vill vi att våra träffar ska vara så konkreta som möjligt. Alla ska gå därifrån med ny kunskap som kan användas både privat och i arbetet i samma stund vi lämnar träffen.

Anmälan och frågor
Anmälan: event@respectclimate.se
Telefon: 08-454 06 04

Datum: Torsdag 28 november
Tid: 09.00-12.00
Plats: Turkiska salongen, Citykyrkan, ingång från Wallingatan 3
T-bana: Hötorget

Begränsat antal platser. Seminariet är kostnadsfritt men vid utebliven närvaro debiteras 250 kr.

Senaste nyheter