Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Hjordnära inviger sina nya lokaler

https://www.klimatsmart.se/images/news/hjordnara241x172.jpg

Hjordnära Mejeri strax utanför Hjo har tillverkat ekologiska produkter sedan mitten 1990-talet. Nu förstärker mejeriet sitt kretsloppstänkande ytterligare med en ny biogasanläggning. – Det är ett naturligt steg i vår utveckling mot en klimatneutral mejeriproduktion, säger Hjordnäras vd Ove Konradsson. Gårdsmejeriet Hjordnära startades av lantbrukarparet Ulla och Bengt Kjellander 1994. I dag ägs mejeriet av sju närbelägna KRAV-certifierade gårdar, som också levererar mjölken till mejeriet. Sedan 2009 är även Skånemejerier delägare. – Vi är ett bevis på att det går att driva ekologisk och kretsloppsbaserad mjölkproduktion på ett framgångsrikt sätt, säger Ove Konradsson. Nu har mejeriet investerat i nya lokaler och ny produktionsutrustning som möjliggör för den småskaliga verksamheten att ha ett bredare sortiment. Man har också byggt en biogasanläggning på gården, vilket gör att gödsel från korna och restprodukter från mejeriet kan förvandlas till klimatneutral energi som används i mejeriproduktionen. – Nu sluter vi kretsloppet och hushåller ännu mer med jordens resurser, avslutar Ove Konradsson. Välkommen på invigning av Hjordnäras biogasanläggning och nya mejerilokaler. Datum: fredag 7 september Plats: Hjordnära Mejeri, Hjo. Tider och program: Öppet hus och lokal matmarknad kl. 11.00–14.00. Officiell invigning kl. 11.30, grillunch från kl. 12.00. För mer information kontakta: Ove Konradsson, vd Hjordnära Mejeri, 0503-324 40, ove.konradsson@hjordnara.se.

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Hjordnära inviger sina nya lokaler

2012-09-03
Hjordnära Mejeri strax utanför Hjo har tillverkat ekologiska produkter sedan mitten 1990-talet. Nu förstärker mejeriet sitt kretsloppstänkande ytterligare med en ny biogasanläggning.
– Det är ett naturligt steg i vår utveckling mot en klimatneutral mejeriproduktion, säger Hjordnäras vd Ove Konradsson.

Gårdsmejeriet Hjordnära startades av lantbrukarparet Ulla och Bengt Kjellander 1994. I dag ägs mejeriet av sju närbelägna KRAV-certifierade gårdar, som också levererar mjölken till mejeriet. Sedan 2009 är även Skånemejerier delägare.
– Vi är ett bevis på att det går att driva ekologisk och kretsloppsbaserad mjölkproduktion på ett framgångsrikt sätt, säger Ove Konradsson.

Nu har mejeriet investerat i nya lokaler och ny produktionsutrustning som möjliggör för den småskaliga verksamheten att ha ett bredare sortiment. Man har också byggt en biogasanläggning på gården, vilket gör att gödsel från korna och restprodukter från mejeriet kan förvandlas till klimatneutral energi som används i mejeriproduktionen.
– Nu sluter vi kretsloppet och hushåller ännu mer med jordens resurser, avslutar Ove Konradsson.

Välkommen på invigning av Hjordnäras biogasanläggning och nya mejerilokaler.
Datum: fredag 7 september
Plats: Hjordnära Mejeri, Hjo.
Tider och program: Öppet hus och lokal matmarknad kl. 11.00–14.00.
Officiell invigning kl. 11.30, grillunch från kl. 12.00.

För mer information kontakta:
Ove Konradsson, vd Hjordnära Mejeri, 0503-324 40, ove.konradsson@hjordnara.se.

Senaste nyheter