Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

HiNation skänker välgörande ljus i jul

https://www.klimatsmart.se/images/news/hination200x88pa.jpg

Det finns idag cirka 1.7 miljarder människor i Afrika och Asien som saknar tillgång till el. De använder istället fotogenlampor för ljus, vars gas och sot är giftiga för människan och miljön. I bara Afrika finns det 500 miljoner människor med mobiltelefoner, som de är beroende av för att få arbete, men de tvingas gå långa sträckor för att kunna ladda den och får betala dyrt för det. HiLight är en kombinerad laddare och lampa som är helt driven av solceller. 10 timmars laddning i solljus ger 20 timmars belysning och upp till sju mobilladdningar . Lampan ger ett starkt ljus som klarar att lysa upp ett helt rum. En robust konstruktion som både är lätt att bära och hänga upp. Dessutom innehåller den inga miljö- eller hälsofarliga ämnen, och bidrar till en minskning av utsläpp, oljeberoende och brandrisk. Solcellslampan hjälper barn till ett bättre och säkrare lärande. Fältundersökning har visat att barnen mår bättre samt kan studera två timmar extra med hjälp av HiLight istället för fotogenlampor. Små entreprenörer som oftast är kvinnor, kan hålla sin affärsverksamhet igång längre och de sparar upp till 2 dagar i veckan på att slippa ta sig till laddningsstationer. "När kvinnor får en inkomst skapar det bättre utbildning, bättre mat och hälsa i deras familjer. Det skapar en multiplikator-effekt som kan lyfta hela samhällen ur fattigdom." Kommenterar Dr Helene Gayle, vd och koncernchef på CARE. Årets julklapp blev en färdigpackad matkasse men HiNations vd, Linda Krondahl, önskar istället att folk vill satsa på de alternativa julklapparna, så som skänk en get, eller i deras fall att skänka ljus. HiNations julspecial ger alla en möjlighet att hjälpa till att bidra till en ljusare framtid för dessa människor, genom en donation på 300 eller 1000 SEK och få ett gåvocertifikat som julklapp. För mer information, kontakta: Linda Krondahl, grundare och vd HiNation, 0707-94 92 80 linda.krondahl@hination.se.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

HiNation skänker välgörande ljus i jul

2011-11-24
Det finns idag cirka 1.7 miljarder människor i Afrika och Asien som saknar tillgång till el. De använder istället fotogenlampor för ljus, vars gas och sot är giftiga för människan och miljön. I bara Afrika finns det 500 miljoner människor med mobiltelefoner, som de är beroende av för att få arbete, men de tvingas gå långa sträckor för att kunna ladda den och får betala dyrt för det.

HiLight är en kombinerad laddare och lampa som är helt driven av solceller. 10 timmars laddning i solljus ger 20 timmars belysning och upp till sju mobilladdningar . Lampan ger ett starkt ljus som klarar att lysa upp ett helt rum. En robust konstruktion som både är lätt att bära och hänga upp. Dessutom innehåller den inga miljö- eller hälsofarliga ämnen, och bidrar till en minskning av utsläpp, oljeberoende och brandrisk.

Solcellslampan hjälper barn till ett bättre och säkrare lärande. Fältundersökning har visat att barnen mår bättre samt kan studera två timmar extra med hjälp av HiLight istället för fotogenlampor. Små entreprenörer som oftast är kvinnor, kan hålla sin affärsverksamhet igång längre och de sparar upp till 2 dagar i veckan på att slippa ta sig till laddningsstationer. "När kvinnor får en inkomst skapar det bättre utbildning, bättre mat och hälsa i deras familjer. Det skapar en multiplikator-effekt som kan lyfta hela samhällen ur fattigdom." Kommenterar Dr Helene Gayle, vd och koncernchef på CARE.

Årets julklapp blev en färdigpackad matkasse men HiNations vd, Linda Krondahl, önskar istället att folk vill satsa på de alternativa julklapparna, så som skänk en get, eller i deras fall att skänka ljus. HiNations julspecial ger alla en möjlighet att hjälpa till att bidra till en ljusare framtid för dessa människor, genom en donation på 300 eller 1000 SEK och få ett gåvocertifikat som julklapp.

För mer information, kontakta:
Linda Krondahl, grundare och vd HiNation, 0707-94 92 80
linda.krondahl@hination.se.
Källa: HiNation

Senaste nyheter