Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Hästnäringens klimathjältar 2012

https://www.klimatsmart.se/images/news/coachmaterialframsida250x196.JPG

Miljösnillet Millan och Klimatsmarta Frazze har under januari och februari dykt upp på hemsidor, Facebook och i tidningar för att coacha oss till en mer klimatsmart livsstil i stallet. Nu publicerar hästnäringen ett längre material för dig som vill inspireras eller coacha dina stallkamrater att tänka klimatsmart – Våga vara klimatsmart! Vill du bli en av hästnäringens klimathjältar 2012? Med hjälp av hästnäringens coachmaterial kan du få hjälp på vägen. I januari startade hästnäringens klimatsmarta kommunikationssatsning där de tecknade hästarna Millan och Frazze spelade huvudrollerna. – Det är svårt att inte ryckas med av Millans klimatfunderingar. Kombinationen av humor, ironi och glimten i ögat har gjort att gensvaret på serien har varit stort i sociala medier som Facebook. Vilket engagemang som läsarna har uttryckt, det känns hoppfullt för det fortsatta klimatarbetet, säger Titti Jöngren som är ordförande i Hästnäringens Miljökommitté, samt styrelseledamot i HNS och LRF. Bakom satsningen på en klimatsmart livsstil i stallet står Hästnäringens Nationella Stiftelse (HNS) som tillsammans med sina samarbetspartners tagit fram ett informationsmaterial om hur hästnäringen påverkar klimatet och hur vi i stallet på ett enkelt sätt kan minska vår klimatpåverkan. – För precis ett år sedan här i Göteborg enades organisationerna i Hästnäringens Representationsråd om en gemensam klimatpolicy. Det känns bra att vi nu har tagit fram ett material som kan få hästintresserade ungdomar, men också enskilda stall, organisationer och företagare att själva aktivt arbete med klimatfrågan både praktiskt men också ur ett mer strategiskt perspektiv och skapa en egen lokal klimatpolicy, säger Titti Jöngren. Dagens publicering av coachskriften sätter punkt för årets satsning som började med att Millan skrev sina Nyårslöften. Nu undrar ni säkert hur det gick – har Millan lyckats blir en klimathjälte? – Som alla sagor så slutar även årets historia med Millan och Frazze lyckligt. Millan blir en klimathjälte och firas rejält. Men vad som krävs för att bli en klimathjälte just i ditt stall får du och dina kamrater komma överens om. Att sätta upp mål och arbeta målmedvetet och nå ända fram är det många oss av som kan klara av. Jag tycker att det är viktigt att uppmärksamma när vi når våra mål. Att uppmana hästintresserade att bli klimathjältar innebär inte att vi vill ha fler superhjältar, utan fler vardagshjältar, alla de som vi möter varje dag i stallgången och som flera gånger i veckan gör något för att förändra sin livsstil och på så vis bidra till en klimatsmart hästnäring, säger Anahita Arai, verksamhetssamordnare HNS. För mer information, kontakta: Titti Jöngren, ordförande miljökommittén, 073-629 77 71, titti.jongren@lrf.se Anahita Arai, HNS, 070-527 20 12, anahita.arai@nshorse.se.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Hästnäringens klimathjältar 2012

2012-02-24
Miljösnillet Millan och Klimatsmarta Frazze har under januari och februari dykt upp på hemsidor, Facebook och i tidningar för att coacha oss till en mer klimatsmart livsstil i stallet. Nu publicerar hästnäringen ett längre material för dig som vill inspireras eller coacha dina stallkamrater att tänka klimatsmart – Våga vara klimatsmart!

Vill du bli en av hästnäringens klimathjältar 2012? Med hjälp av hästnäringens coachmaterial kan du få hjälp på vägen. I januari startade hästnäringens klimatsmarta kommunikationssatsning där de tecknade hästarna Millan och Frazze spelade huvudrollerna.
– Det är svårt att inte ryckas med av Millans klimatfunderingar. Kombinationen av humor, ironi och glimten i ögat har gjort att gensvaret på serien har varit stort i sociala medier som Facebook. Vilket engagemang som läsarna har uttryckt, det känns hoppfullt för det fortsatta klimatarbetet, säger Titti Jöngren som är ordförande i Hästnäringens Miljökommitté, samt styrelseledamot i HNS och LRF.

Bakom satsningen på en klimatsmart livsstil i stallet står Hästnäringens Nationella Stiftelse (HNS) som tillsammans med sina samarbetspartners tagit fram ett informationsmaterial om hur hästnäringen påverkar klimatet och hur vi i stallet på ett enkelt sätt kan minska vår klimatpåverkan.

– För precis ett år sedan här i Göteborg enades organisationerna i Hästnäringens Representationsråd om en gemensam klimatpolicy. Det känns bra att vi nu har tagit fram ett material som kan få hästintresserade ungdomar, men också enskilda stall, organisationer och företagare att själva aktivt arbete med klimatfrågan både praktiskt men också ur ett mer strategiskt perspektiv och skapa en egen lokal klimatpolicy, säger Titti Jöngren.

Dagens publicering av coachskriften sätter punkt för årets satsning som började med att Millan skrev sina Nyårslöften. Nu undrar ni säkert hur det gick – har Millan lyckats blir en klimathjälte?

– Som alla sagor så slutar även årets historia med Millan och Frazze lyckligt. Millan blir en klimathjälte och firas rejält. Men vad som krävs för att bli en klimathjälte just i ditt stall får du och dina kamrater komma överens om. Att sätta upp mål och arbeta målmedvetet och nå ända fram är det många oss av som kan klara av. Jag tycker att det är viktigt att uppmärksamma när vi når våra mål. Att uppmana hästintresserade att bli klimathjältar innebär inte att vi vill ha fler superhjältar, utan fler vardagshjältar, alla de som vi möter varje dag i stallgången och som flera gånger i veckan gör något för att förändra sin livsstil och på så vis bidra till en klimatsmart hästnäring, säger Anahita Arai, verksamhetssamordnare HNS.

För mer information, kontakta:
Titti Jöngren, ordförande miljökommittén, 073-629 77 71, titti.jongren@lrf.se
Anahita Arai, HNS, 070-527 20 12, anahita.arai@nshorse.se.

Här kan du läsa mer om att vara klimatsmart i stallet: www.nshorse.se/cm/1.56072

Senaste nyheter