Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Hanf & Natur ekologisk hudvård av hampa

https://www.klimatsmart.se/images/news/hanfnaturprodpic_large250x145.jpg

Hanf & Naturs hudvårdsserie är baserad på olja och mjölk från Hampa. Hampan innehåller en unik blandning av aminosyror, essentiella fettsyror och mineraler. Hampamjölk kommer från de mogna hampafröna och innehåller en hög halt av de viktigaste essetiella fettsyrorna, linolensyra och gammalinolensyra. Kallpressad hampolja innehåller bioaktiva substanser: vegetabiliska färg- och luktämnen, vitamin B och E, fytosterol, spårämnen, carotinoid och lecitin. Hela serien är Vegansk, Biologisk och "Cruelty-free". Det finns i serien tre olika ansiktspreparat som kommer i 30ml pumpflaska, Kroppskräm i 230ml tub, 4 olika kroppsoljor i 100ml flaska med droppkork samt en mycket mild duschgel för hår och kropp i 230ml tub. Till sist har vi även introduktionspris på våra enkla hampatvålar. Gjorda på hampolja, helt oparfymerade är de utmärkta vardagstvålar som räcker länge. Hampvaruhuset är grossist och återförsäljare. Hampvaruhuset vill med sin verksamhet visa hur användbar, människo- och klimatvänlig den gamla kulturväxten Cannabis Sativa är. Cannabis Sativa har odlats i tusentals år på flera kontinenter och i många olika klimat för sina starka, långa fibrers skull, för frönas och oljans skull. Det är en ettårig ört som växer i alla möjliga klimat och som inte utarmar och förgiftar jorden under odlingsprocessen. Under 1900-talet har det varit förbjudet att odla all sorts hampa, eftersom det med ett otränat öga är svårt att se skillnad på de olika sorterna, Sativa, Indica och Ruderalis. Hampan "återupptäcktes" under 70 till 90-talet och bl.a. med hänvisning till dess miljöfördelar och dess mångsidiga användningsområden industriellt, blev det tillåtet att odla s.k. industrihampa igen under kontrollerade former. Man kan som ni redan vet, göra tyger av hampafibrer - smutsavstötande, slitstarka sådana men även fina mjuka till kläder. Sedan fortsätter listan på användningsområden: Naturfiberisolering, spånplattor, byggstenar, bränsle för värmeenergi, biogas, olja till dieselmotorer, bilkarosser, paneler och annat som tillverkas av formgjuten plast i dagens läge, behandling av trä(i färg etc), högklassiga livsmedel, hud- och hårvårdsprodukter och sist men inte minst papper. Att producera hampa kostar inte jorden mycket, samtidigt som det kommer ifrån en förnyelsebar källa och alla slutprodukter är biologiskt nedbrytbara!

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Hanf & Natur ekologisk hudvård av hampa

2010-04-21
Hanf & Naturs hudvårdsserie är baserad på olja och mjölk från Hampa. Hampan innehåller en unik blandning av aminosyror, essentiella fettsyror och mineraler.

Hampamjölk kommer från de mogna hampafröna och innehåller en hög halt av de viktigaste essetiella fettsyrorna, linolensyra och gammalinolensyra.

Kallpressad hampolja innehåller bioaktiva substanser: vegetabiliska färg- och luktämnen, vitamin B och E, fytosterol, spårämnen, carotinoid och lecitin.

Hela serien är Vegansk, Biologisk och "Cruelty-free".

Det finns i serien tre olika ansiktspreparat som kommer i 30ml pumpflaska, Kroppskräm i 230ml tub, 4 olika kroppsoljor i 100ml flaska med droppkork samt en mycket mild duschgel för hår och kropp i 230ml tub.

Till sist har vi även introduktionspris på våra enkla hampatvålar. Gjorda på hampolja, helt oparfymerade är de utmärkta vardagstvålar som räcker länge.

Hampvaruhuset är grossist och återförsäljare.

Hampvaruhuset vill med sin verksamhet visa hur användbar, människo- och klimatvänlig den gamla kulturväxten Cannabis Sativa är. Cannabis Sativa har odlats i tusentals år på flera kontinenter och i många olika klimat för sina starka, långa fibrers skull, för frönas och oljans skull. Det är en ettårig ört som växer i alla möjliga klimat och som inte utarmar och förgiftar jorden under odlingsprocessen.

Under 1900-talet har det varit förbjudet att odla all sorts hampa, eftersom det med ett otränat öga är svårt att se skillnad på de olika sorterna, Sativa, Indica och Ruderalis. Hampan "återupptäcktes" under 70 till 90-talet och bl.a. med hänvisning till dess miljöfördelar och dess mångsidiga användningsområden industriellt, blev det tillåtet att odla s.k. industrihampa igen under kontrollerade former.

Man kan som ni redan vet, göra tyger av hampafibrer - smutsavstötande, slitstarka sådana men även fina mjuka till kläder. Sedan fortsätter listan på användningsområden: Naturfiberisolering, spånplattor, byggstenar, bränsle för värmeenergi, biogas, olja till dieselmotorer, bilkarosser, paneler och annat som tillverkas av formgjuten plast i dagens läge, behandling av trä(i färg etc), högklassiga livsmedel, hud- och hårvårdsprodukter och sist men inte minst papper. Att producera hampa kostar inte jorden mycket, samtidigt som det kommer ifrån en förnyelsebar källa och alla slutprodukter är biologiskt nedbrytbara!

Senaste nyheter