Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Handgjorda mattor från Vandra Rugs

https://www.klimatsmart.se/images/news/matta237x215.jpg

Vandra Rugs är en vävatelje som arbetar med hela processen från formgivning och design till själva produktionen - att väva mattan. Väverskornas hantverksskicklighet och teknik är en förutsättning för att kunna väva de mest exklusiva mattorna. Vandra Rugs har breddat sitt nätverk genom ett samarbete med ett nystartat väveri i södra Ukraina. De ukrainska väverskorna har lång erfarenhet av vävtraditioner. De har dessutom både vidareutbildats på plats av svenska väverskor samt besökt Sverige för att få en fördjupad kunskap i den svenska vävkonsten. Varje matta vävs av renaste bomull som lämnar en mjuk men tålig yta. Bomullen kombinerat med det invävda linet gör att mattan ligger tungt på golvet. Mönster skapas av den invävda varpen i lin. Trasornas färger skapar också olika effekter, vid så kallad dubbelbindning blir t ex mattan rutig. Många mattor idag är vävda av maskiner och maskiner kan säkert väva till ett lägre pris. Men för att åstadkomma den rena äkta känslan vävs alla Vandra Rugs mattor helt för hand av erfarna väverskor. Att väva en matta är ett mödosamt och tungt arbete. Varje enskild trasa ska passas in i vävstolen för rätt färgnyans och kvalitet. Mattorna är tätslagna och har en lång livslängd. Den vattentvättas lätt och passar därför även i rum där den slits hårt som t ex en hall eller ett kök. Varje matta blir unik och den enda begränsningen är mattans bredd på 4.0 meter, då det finns inte större vävstolar. Mattornas färgställlningar är unikt framtagna för Norrgavel. Material: bomull och lin. Mattorna säljs per kvadratmeter: Maxbredd 150 cm 4 350:- Maxbredd 4 meter 5 490:- Säljs endast i Stockholm.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Handgjorda mattor från Vandra Rugs

2013-06-10
Vandra Rugs är en vävatelje som arbetar med hela processen från formgivning och design till själva produktionen - att väva mattan.

Väverskornas hantverksskicklighet och teknik är en förutsättning för att kunna väva de mest exklusiva mattorna. Vandra Rugs har breddat sitt nätverk genom ett samarbete med ett nystartat väveri i södra Ukraina. De ukrainska väverskorna har lång erfarenhet av vävtraditioner. De har dessutom både vidareutbildats på plats av svenska väverskor samt besökt Sverige för att få en fördjupad kunskap i den svenska vävkonsten.

Varje matta vävs av renaste bomull som lämnar en mjuk men tålig yta. Bomullen kombinerat med det invävda linet gör att mattan ligger tungt på golvet. Mönster skapas av den invävda varpen i lin. Trasornas färger skapar också olika effekter, vid så kallad dubbelbindning blir t ex mattan rutig.

Många mattor idag är vävda av maskiner och maskiner kan säkert väva till ett lägre pris. Men för att åstadkomma den rena äkta känslan vävs alla Vandra Rugs mattor helt för hand av erfarna väverskor. Att väva en matta är ett mödosamt och tungt arbete. Varje enskild trasa ska passas in i vävstolen för rätt färgnyans och kvalitet.

Mattorna är tätslagna och har en lång livslängd. Den vattentvättas lätt och passar därför även i rum där den slits hårt som t ex en hall eller ett kök. Varje matta blir unik och den enda begränsningen är mattans bredd på 4.0 meter, då det finns inte större vävstolar.

Mattornas färgställlningar är unikt framtagna för Norrgavel. Material: bomull och lin.

Mattorna säljs per kvadratmeter:
Maxbredd 150 cm 4 350:-
Maxbredd 4 meter 5 490:-

Säljs endast i Stockholm.
Källa: Norrgavel

Senaste nyheter