Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Hammarby Sjöstad startar sista etappen

https://www.klimatsmart.se/images/news/familjebostader241x44.gif

Idag tar Familjebostäder det första spadtaget för 52 nya hyresrätter i Henriksdalshamnen. Området tillhör den sista utbyggnadsetappen i Hammarby Sjöstad – stadsdelen som på bara några år har förvandlats från industriområde till en modern stadsdel med miljöfokus. Kvarteret Båtklubben 8 omfattar 52 lägenheter från 2:or på 47 m² till 4:or på 100 m². Huset blir sex våningar mot gatan och fyra mot gården. Med många varierande fasadriktningar får lägenheterna rika möjligheter till dagsljus och utblickar genom de stora fönstren. I möjligaste mån placeras balkongerna i lägen med sjöglimt. Under markplan byggs 25 garageplatser. – Det är spännande att ha varit med på hela utvecklingsresan i Hammarby Sjöstad, säger Bosse Sundling, vd, Familjebostäder i Stockholm. Vi började bygga bostäder i Sickla Udde redan i samband med bostadsutställningen BoStad02. När lägenheterna i kv Båtklubben 8 står klara kommer Familjebostäder att ha totalt 530 hyresrätter i Hammarby Sjöstad. Kv Båtklubben 8 byggs vid Danviksklippans sluttning och kommer att omges av ett parkområde samt en stor grön innergård. I kvarteret byggs också en butikskola och förskola. Värmdöleden, som idag passerar i närheten, kommer att ledas genom en tunnel i Henriksdalsberget. Inflyttning till de nya lägenheterna är planerad till slutet av 2011. De förmedlas via Stockholms stads bostadsförmedling. Kv Båtklubben 8 byggs på totalentreprenad av Järntorget Bygg AB. Arkitekt är Erséus Arkitekter AB. För mer information kontakta: Mia Wester Carlsson, 08-737 20 18, 070-737 20 18, mia.wester.carlsson@familjebostader.com. Christer Kallin, projektledare, 08-737 22 52, 070-737 22 52, christer.kallin@familjebostader.com.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Hammarby Sjöstad startar sista etappen

2010-06-07
Idag tar Familjebostäder det första spadtaget för 52 nya hyresrätter i Henriksdalshamnen. Området tillhör den sista utbyggnadsetappen i Hammarby Sjöstad – stadsdelen som på bara några år har förvandlats från industriområde till en modern stadsdel med miljöfokus.

Kvarteret Båtklubben 8 omfattar 52 lägenheter från 2:or på 47 m² till 4:or på 100 m². Huset blir sex våningar mot gatan och fyra mot gården. Med många varierande fasadriktningar får lägenheterna rika möjligheter till dagsljus och utblickar genom de stora fönstren. I möjligaste mån placeras balkongerna i lägen med sjöglimt. Under markplan byggs 25 garageplatser.

– Det är spännande att ha varit med på hela utvecklingsresan i Hammarby Sjöstad, säger Bosse Sundling, vd, Familjebostäder i Stockholm. Vi började bygga bostäder i Sickla Udde redan i samband med bostadsutställningen BoStad02. När lägenheterna i kv Båtklubben 8 står klara kommer Familjebostäder att ha totalt 530 hyresrätter i Hammarby Sjöstad.

Kv Båtklubben 8 byggs vid Danviksklippans sluttning och kommer att omges av ett parkområde samt en stor grön innergård. I kvarteret byggs också en butikskola och förskola. Värmdöleden, som idag passerar i närheten, kommer att ledas genom en tunnel i Henriksdalsberget.

Inflyttning till de nya lägenheterna är planerad till slutet av 2011. De förmedlas via Stockholms stads bostadsförmedling.

Kv Båtklubben 8 byggs på totalentreprenad av Järntorget Bygg AB. Arkitekt är Erséus Arkitekter AB.

För mer information kontakta:
Mia Wester Carlsson, 08-737 20 18, 070-737 20 18, mia.wester.carlsson@familjebostader.com.

Christer Kallin, projektledare, 08-737 22 52, 070-737 22 52, christer.kallin@familjebostader.com.
Källor:

Senaste nyheter