Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Hållbarometern har nått Jönköping

https://www.klimatsmart.se/images/news/miljobarometern250x59a.png

Jönköpings kommun har valt att samarbeta med Miljöbarometern och i juli månad publicerades Hållbarometern på jonkoping.se. Där redovisas både kommunens miljömålsarbete och de övergripande målen från verksamhets- och investeringsplanen. Hållbarometern kommer att underlätta både för oss som arbetar med miljöfrågor och allmänhet, skolelever eller andra som söker lokal miljöinformation, säger miljöstrateg Annelie Wiklund. Med hjälp av Hållbarometern kan du själv analysera och följa utvecklingen i kommunen d.v.s. den hjälper dig att mäta trycket i den hållbara utvecklingen av Jönköping! Hållbarometern består av tre delar: - Övergripande mål - innehåller kommunens övergripande mål för kommunen som årligen redovisas i Verksamhets- och investeringsplanen (VIP). - Miljömålsarbete - innehåller kommunens mål och åtgärder som årligen redovisas i Program för hållbar utveckling - miljö. - Nyckeltal - innehåller de nyckeltal som årligen redovisas i dokumentet Hur mår Jönköping? Hållbarometern innehåller mer information än motsvarande tryckta dokument. Bl.a. redovisas en bedömning av historisk och framtida åtgärds- och måluppfyllelse i form av färgade symboler med tillhörande kommentarer som skrivs av utsedda kontaktpersoner för respektive mål och åtgärd. Verktyget uppdateras två gånger per år (övergripande mål en gång per år). Den information som är publicerad uppdaterades i början av 2011. Nästa uppdatering kommer att genomföras under hösten 2011. För mer information, kontakta: Mikael Lindell, Miljöbarometern, mikael.lindell@miljobarometern.se, 073-704 33 11 Lars Nilsson, Miljöbarometern, lars.nilsson@miljobarometern.se, 070-233 57 80 Annelie Wiklund, Jönköpings kommun, 036-10 56 00, 0705-10 56 18.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Hållbarometern har nått Jönköping

2011-08-03
Jönköpings kommun har valt att samarbeta med Miljöbarometern och i juli månad publicerades Hållbarometern på jonkoping.se. Där redovisas både kommunens miljömålsarbete och de övergripande målen från verksamhets- och investeringsplanen.

Hållbarometern kommer att underlätta både för oss som arbetar med miljöfrågor och allmänhet, skolelever eller andra som söker lokal miljöinformation, säger miljöstrateg Annelie Wiklund.

Med hjälp av Hållbarometern kan du själv analysera och följa utvecklingen i kommunen d.v.s. den hjälper dig att mäta trycket i den hållbara utvecklingen av Jönköping!

Hållbarometern består av tre delar:
- Övergripande mål - innehåller kommunens övergripande mål för kommunen som årligen redovisas i Verksamhets- och investeringsplanen (VIP).
- Miljömålsarbete - innehåller kommunens mål och åtgärder som årligen redovisas i Program för hållbar utveckling - miljö.
- Nyckeltal - innehåller de nyckeltal som årligen redovisas i dokumentet Hur mår Jönköping?

Hållbarometern innehåller mer information än motsvarande tryckta dokument. Bl.a. redovisas en bedömning av historisk och framtida åtgärds- och måluppfyllelse i form av färgade symboler med tillhörande kommentarer som skrivs av utsedda kontaktpersoner för respektive mål och åtgärd. Verktyget uppdateras två gånger per år (övergripande mål en gång per år). Den information som är publicerad uppdaterades i början av 2011. Nästa uppdatering kommer att genomföras under hösten 2011.

För mer information, kontakta:
Mikael Lindell, Miljöbarometern, mikael.lindell@miljobarometern.se, 073-704 33 11
Lars Nilsson, Miljöbarometern, lars.nilsson@miljobarometern.se, 070-233 57 80
Annelie Wiklund, Jönköpings kommun, 036-10 56 00, 0705-10 56 18.

Senaste nyheter