Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Hållbarhet viktigt för Beans bönor

https://www.klimatsmart.se/images/news/beans202x55.jpg

Swedbank har just instiftat ett pris – ett hållbarhetspris där de lyfter fram framgångsrika företag som förenar hög tillväxt med ett hållbart företagande. Kaffeföretaget Beans AB satsar inte bara på god smak till sina kunders kaffemaskiner utan även på miljö och hållbarhet. Beans miljöarbete drog igång på allvar 2007 och sedan januari 2009 har Beans klimatkompenserat inte bara för sin egen del utan även för sina kunders elförbrukning gällande kaffemaskinerna! Från att ha blivit utsett som ett Gasellföretag genom Dagens Industri tog de även chansen att vara med i tävlingen om Swedbanks hållbarhetspris. - Att vara bland de 14 bästa i Sverige på miljösatsning och hållbarhetsutveckling var fantastiskt roligt, men att nå längre fram och vara bland de 5 främsta är riktigt stort berättar en stolt Rune Bergo, VD på Beans. - Detta kommer att inspirera oss till att utveckla vårt hållbarhetsarbete ännu mer genom vårt koncept ”Ett smakfullt engagemang” som vi skapat tillsammans med vår samarbetspartner Rewise AB, säger Rune Bergo. Beans är förknippade med sitt koncept ”Garanterad Smak” som går ut på att de anstränger sig lite extra gällande smaken på kaffet i sina kunders kaffemaskiner, än vad många andra kaffeleverantörer gör. Beans är dessutom övertygade om att det går att leverera gott ansvarsfullt kaffe till arbetsplatser och har därför skapat ett koncept som heter ”Ett smakfullt engagemang”. Företaget har tydliga mål för hur påverkan ska minskas och beräknar och kompenserar företagets direkta och indirekta koldioxidpåverkan. Rune Bergo, avslutar: - Detta är ett naturligt led i vår miljömålsättning. För egen del är förhoppningen att en kopp kaffe på arbetsplatsen ska fortsatt kunna drickas med ett rent samvete! Om du önskar ytterligare information eller har frågor kring Beans miljöarbete, är du varmt välkommen att kontakta Rune Bergo, VD på 08-441 21 50. Beans AB är ett snabbt växande företag som arbetar med försäljning och support av kaffemaskiner till kontorskunder (office) och restauranger i stockholmsområdet. Företaget grundades år 2002 består i december 2009 av 23 medarbetare. Verksamheten omsatte 43 MSEK under 2009.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Hållbarhet viktigt för Beans bönor

2010-03-05
Swedbank har just instiftat ett pris – ett hållbarhetspris där de lyfter fram framgångsrika företag som förenar hög tillväxt med ett hållbart företagande.

Kaffeföretaget Beans AB satsar inte bara på god smak till sina kunders kaffemaskiner utan även på miljö och hållbarhet. Beans miljöarbete drog igång på allvar 2007 och sedan januari 2009 har Beans klimatkompenserat inte bara för sin egen del utan även för sina kunders elförbrukning gällande kaffemaskinerna!

Från att ha blivit utsett som ett Gasellföretag genom Dagens Industri tog de även chansen att vara med i tävlingen om Swedbanks hållbarhetspris.

- Att vara bland de 14 bästa i Sverige på miljösatsning och hållbarhetsutveckling var fantastiskt roligt, men att nå längre fram och vara bland de 5 främsta är riktigt stort berättar en stolt Rune Bergo, VD på Beans.

- Detta kommer att inspirera oss till att utveckla vårt hållbarhetsarbete ännu mer genom vårt koncept ”Ett smakfullt engagemang” som vi skapat tillsammans med vår samarbetspartner Rewise AB, säger Rune Bergo.

Beans är förknippade med sitt koncept ”Garanterad Smak” som går ut på att de anstränger sig lite extra gällande smaken på kaffet i sina kunders kaffemaskiner, än vad många andra kaffeleverantörer gör. Beans är dessutom övertygade om att det går att leverera gott ansvarsfullt kaffe till arbetsplatser och har därför skapat ett koncept som heter ”Ett smakfullt engagemang”. Företaget har tydliga mål för hur påverkan ska minskas och beräknar och kompenserar företagets direkta och indirekta koldioxidpåverkan.

Rune Bergo, avslutar:
- Detta är ett naturligt led i vår miljömålsättning. För egen del är förhoppningen att en kopp kaffe på arbetsplatsen ska fortsatt kunna drickas med ett rent samvete!

Om du önskar ytterligare information eller har frågor kring Beans miljöarbete, är du varmt välkommen att kontakta Rune Bergo, VD på 08-441 21 50.

Beans AB är ett snabbt växande företag som arbetar med försäljning och support av kaffemaskiner till kontorskunder (office) och restauranger i stockholmsområdet. Företaget grundades år 2002 består i december 2009 av 23 medarbetare. Verksamheten omsatte 43 MSEK under 2009.
Källor: Beans, Swedbank

Senaste nyheter