Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Hållbarhet krävs för att nå logistiktopp

https://www.klimatsmart.se/images/news/dhl190x42.gif

Av företagskunder anser 63 procent att logistik kommer att bli en strategisk hävstång för minskningen av koldioxidutsläpp. Det är en av slutsatserna i rapporten Delivering Tomorrow: Towards Sustainable Logistics, som Deutsche Post DHL nyligen presenterade. Den nya 150-sidiga rapporten fokuserar på miljövänliga transporter samt logistikbranschens framtid och utvecklingsmöjligheter under de närmaste åren. Deutsche Post DHL:s rapport grundar sig på forskningsresultat från internationella experter samt en omfattande undersökning där 3600 kunder över hela världen har medverkat. Studien visar att logistikbranschen kommer att ha en central roll vid minskningen av koldioxidutsläppen inom de flesta sektorer. Detta tack vare den kunskap inom miljöområdet som finns i branschen och den integrerade rollen i varuflödeskedjan. 63 procent av kunderna tror att logistikbranschen blir en strategisk hävstång i arbetet för minskade koldioxidutsläpp. Dessutom kommer inte logistik längre att ses som en handelsvara där billigaste lösning vinner. Vinnaren blir istället den leverantör som erbjuder den mest hållbara logistiklösningen. ‒ Vi vill ta ett tydligt steg framåt för att effektivisera minskningen av koldioxidutsläpp och bidra till att skapa en hållbar ekonomi. Undersökningen visar hur vår bransch kan uppnå detta mål, säger Frank Appel, koncernchef på Deutsche Post DHL. Hållbarhet, och framför allt minskningen av koldioxidutsläppen, utgör redan i dag en central del av vår verksamhet och är integrerat i vår affärsstrategi. Kunder över hela världen kräver miljövänligare logistiklösningar och de ger oss de bästa indikatorerna på att vi är på rätt väg. Rapporten visar också att prismekanismer kommer att kunna påskynda utvecklingen av miljövänliga logistiklösningar. När det väl finns en tydlig prislapp kopplad till koldioxidutsläppen kommer miljön att utgöra en central roll i investeringsbesluten. ‒ Logistikbranschen kan redan i dag uppnå märkbara minskningar av koldioxidutsläpp genom effektivare distributionsnätverk, användning av rätt transportsätt och smartare planering av lastning och rutter, säger Appel. Vårt syfte med studien är att skapa debatt och att visa att innovationer och grön efterfrågan kan skapa en hållbar ekonomi. Studien om hållbar logistik har tagits fram med stöd av experter på institutioner som MIT, Potsdam Institute for Climate Impact Research, National University of Singapore och Technische Universität Berlin samt experter från Deutsche Post DHL. Några av koncernens kunder, bland andra Fujitsu, Henkel, HP, Unilever och Walmart har också medverkat. Delivering Tomorrow: Towards Sustainable Logistics How Business Innovation and Green Demand Drive a Carbon-Efficient Industry ISBN 978-3-00-032568-7 För mer information och material, besök: www.dp-dhl.com/sustainable-logistics

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Hållbarhet krävs för att nå logistiktopp

2010-10-25
Av företagskunder anser 63 procent att logistik kommer att bli en strategisk hävstång för minskningen av koldioxidutsläpp. Det är en av slutsatserna i rapporten Delivering Tomorrow: Towards Sustainable Logistics, som Deutsche Post DHL nyligen presenterade. Den nya 150-sidiga rapporten fokuserar på miljövänliga transporter samt logistikbranschens framtid och utvecklingsmöjligheter under de närmaste åren.

Deutsche Post DHL:s rapport grundar sig på forskningsresultat från internationella experter samt en omfattande undersökning där 3600 kunder över hela världen har medverkat.

Studien visar att logistikbranschen kommer att ha en central roll vid minskningen av koldioxidutsläppen inom de flesta sektorer. Detta tack vare den kunskap inom miljöområdet som finns i branschen och den integrerade rollen i varuflödeskedjan. 63 procent av kunderna tror att logistikbranschen blir en strategisk hävstång i arbetet för minskade koldioxidutsläpp. Dessutom kommer inte logistik längre att ses som en handelsvara där billigaste lösning vinner. Vinnaren blir istället den leverantör som erbjuder den mest hållbara logistiklösningen.

‒ Vi vill ta ett tydligt steg framåt för att effektivisera minskningen av koldioxidutsläpp och bidra till att skapa en hållbar ekonomi. Undersökningen visar hur vår bransch kan uppnå detta mål, säger Frank Appel, koncernchef på Deutsche Post DHL. Hållbarhet, och framför allt minskningen av koldioxidutsläppen, utgör redan i dag en central del av vår verksamhet och är integrerat i vår affärsstrategi. Kunder över hela världen kräver miljövänligare logistiklösningar och de ger oss de bästa indikatorerna på att vi är på rätt väg.

Rapporten visar också att prismekanismer kommer att kunna påskynda utvecklingen av miljövänliga logistiklösningar. När det väl finns en tydlig prislapp kopplad till koldioxidutsläppen kommer miljön att utgöra en central roll i investeringsbesluten.

‒ Logistikbranschen kan redan i dag uppnå märkbara minskningar av koldioxidutsläpp genom effektivare distributionsnätverk, användning av rätt transportsätt och smartare planering av lastning och rutter, säger Appel. Vårt syfte med studien är att skapa debatt och att visa att innovationer och grön efterfrågan kan skapa en hållbar ekonomi.

Studien om hållbar logistik har tagits fram med stöd av experter på institutioner som MIT, Potsdam Institute for Climate Impact Research, National University of Singapore och Technische Universität Berlin samt experter från Deutsche Post DHL. Några av koncernens kunder, bland andra Fujitsu, Henkel, HP, Unilever och Walmart har också medverkat.

Delivering Tomorrow: Towards Sustainable Logistics
How Business Innovation and Green Demand Drive a Carbon-Efficient Industry
ISBN 978-3-00-032568-7

För mer information och material, besök:
www.dp-dhl.com/sustainable-logistics
Källa: DHL

Senaste nyheter