Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Hållbara hundleksaker av hampa

https://www.klimatsmart.se/images/news/hampahundleksaker250x164.jpg

Hållbara och färgglada hundleksaker av hampa och ekologisk bomull är absolut rätt i tiden. Good Dog Companys leksaker är tillverkade av 390 grams hampa samt bomullskanvas och är stoppade med rå hampa. Hamptyget tillverkas av hampstjälkarna och är helt naturligt uppvuxen utan pesticider. Hampan är fri från kemikalier och är icke-toxisk vid förtäring. Leksakerna är maskintvättbara och lättskötta. De är naturligt antibakteriella och motståndskraftiga mot mögel och mjöldagg eftersom de är tillverkade av hampa. Djur kan precis som vi människor få i sig gifter via t ex leksaker. Våra hundleksaker gör minsta möjliga miljöpåverkan genom att de är tillverkade av naturmaterial såsom hållbar hampa och certifierat ekologisk bomull. Hampatyg är väldigt resistent mot nedbrytning av mögel, bakterier, saltvatten, solljus, förslitning och kemikalier och är fullt nedbrytbart (i motsats till syntetiska fibrer). Hampa är starkt och hållbart, komfortabelt, hälsosamt. Hampatyg har en hög kapacitet och står emot väder och vind - alla säsonger och du slipper pesticider & bekämpningsmedel, polyester, nylon, antibakteriella medel, ftalater, krom och liknande. Inspirerade av sina energiska ”labb”testare tillverkar The Good Dog Company de Mest hållbara och ekovänliga leksakerna som går att tillverka. För att tillverka The Hemp Dot™ används det tjockaste hampatyg som går att få, tillsammans med ekologisk bomullskanvas för att försäkra sig om att The Hemp Dot™ får en lång livstid. Hemp Dot™ är en perfekt leksak för små hundar. Utmärkt att spela med och att hämta eller bara bära omkring på. Att öka försäljningen av ekoprodukter är en utmaning och det vill till att näringsidkare drar sitt strå till stacken. Lagerstedt & Company har bland annat bidragit till att hundarna som vistas i hundgårdarna som tillhör studenterna (veterinär-programmet) på Sveriges landbruksuniversitet (SLU) i Uppsala har fått certifierat ekologiska leksaker. För en helt naturlig och ekologisk värld till våra fyrfota vänner! Produkterna säljs till återförsäljare. För mer information, kontakta: Carina Lagerstedt Nilsson, info@lagerstedtocompany.com.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Hållbara hundleksaker av hampa

2011-05-24
Hållbara och färgglada hundleksaker av hampa och ekologisk bomull är absolut rätt i tiden. Good Dog Companys leksaker är tillverkade av 390 grams hampa samt bomullskanvas och är stoppade med rå hampa. Hamptyget tillverkas av hampstjälkarna och är helt naturligt uppvuxen utan pesticider. Hampan är fri från kemikalier och är icke-toxisk vid förtäring. Leksakerna är maskintvättbara och lättskötta. De är naturligt antibakteriella och motståndskraftiga mot mögel och mjöldagg eftersom de är tillverkade av hampa.

Djur kan precis som vi människor få i sig gifter via t ex leksaker. Våra hundleksaker gör minsta möjliga miljöpåverkan genom att de är tillverkade av naturmaterial såsom hållbar hampa och certifierat ekologisk bomull. Hampatyg är väldigt resistent mot nedbrytning av mögel, bakterier, saltvatten, solljus, förslitning och kemikalier och är fullt nedbrytbart (i motsats till syntetiska fibrer). Hampa är starkt och hållbart, komfortabelt, hälsosamt. Hampatyg har en hög kapacitet och står emot väder och vind - alla säsonger och du slipper pesticider & bekämpningsmedel, polyester, nylon, antibakteriella medel, ftalater, krom och liknande.

Inspirerade av sina energiska ”labb”testare tillverkar The Good Dog Company de Mest hållbara och ekovänliga leksakerna som går att tillverka. För att tillverka The Hemp Dot™ används det tjockaste hampatyg som går att få, tillsammans med ekologisk bomullskanvas för att försäkra sig om att The Hemp Dot™ får en lång livstid. Hemp Dot™ är en perfekt leksak för små hundar. Utmärkt att spela med och att hämta eller bara bära omkring på.

Att öka försäljningen av ekoprodukter är en utmaning och det vill till att näringsidkare drar sitt strå till stacken. Lagerstedt & Company har bland annat bidragit till att hundarna som vistas i hundgårdarna som tillhör studenterna (veterinär-programmet) på Sveriges landbruksuniversitet (SLU) i Uppsala har fått certifierat ekologiska leksaker.

För en helt naturlig och ekologisk värld till våra fyrfota vänner!
Produkterna säljs till återförsäljare.

För mer information, kontakta:
Carina Lagerstedt Nilsson, info@lagerstedtocompany.com.

Senaste nyheter