Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Hagainitiativets nyhetsbrev september

https://www.klimatsmart.se/images/news/hagainitiativet180x167ha.jpg

Nu har Hagainitiativets nyhetsbrev för september kommit. I nyhetsbrevet kan du läsa om: - Klimatstrategidagen bjöd på en hel del intressanta diskussioner som bland annat lyfte behovet av modigt politiskt ledarskap inom klimatområdet och möten över oväntade gränser. Det var en dag där näringsliv, politik och forskning möttes för att diskutera klimatstrategier och klimatarbetets koppling till ökad lönsamhet. Ett av huvudbudskapen från dagen var att ”Tillsammans kan vi!”. - Dutch Chamber of Commerce firade 10 år i Sverige genom att arrangera seminariet: Greening the Economy. Holländska och svenska företag tillsammans med representanter från holländska regeringen presenterade vad de gör för att bland annat skapa hållbara transport- och energisystem. Hagainitiativet medverkade som samtalsledare för den delen som handlade om gröna transporter. Ett önskemål från transportpanelen: Politiker behöver tydligare styra mot ett grönt transportsystem. - Hagainitiativet har träffat Centerns miljöstrategigrupp för ett samtal om framtidens klimat- och miljöpolitik. Från Hagainitiativets sida lyftes frågor fram om målen för förnybart, näringslivets möjlighet att hantera sitt eget avfall samt den framtida energipolitiken. Behovet av en svensk ”Sternrapport” som visar vilka kostnader Sverige kommer att få om vi inte agerar och vi kan tjäna på att agera nu lyftes också fram. Läs gärna vårt positionspapper till Färdplan 2050. Mer information om nyheterna hittar du i nyhetsbrevet. Där kan du även läsa ännu fler nyheter.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Hagainitiativets nyhetsbrev september

2012-09-25
Nu har Hagainitiativets nyhetsbrev för september kommit. I nyhetsbrevet kan du läsa om:

- Klimatstrategidagen bjöd på en hel del intressanta diskussioner som bland annat lyfte behovet av modigt politiskt ledarskap inom klimatområdet och möten över oväntade gränser. Det var en dag där näringsliv, politik och forskning möttes för att diskutera klimatstrategier och klimatarbetets koppling till ökad lönsamhet. Ett av huvudbudskapen från dagen var att ”Tillsammans kan vi!”.

- Dutch Chamber of Commerce firade 10 år i Sverige genom att arrangera seminariet: Greening the Economy. Holländska och svenska företag tillsammans med representanter från holländska regeringen presenterade vad de gör för att bland annat skapa hållbara transport- och energisystem. Hagainitiativet medverkade som samtalsledare för den delen som handlade om gröna transporter. Ett önskemål från transportpanelen: Politiker behöver tydligare styra mot ett grönt transportsystem.

- Hagainitiativet har träffat Centerns miljöstrategigrupp för ett samtal om framtidens klimat- och miljöpolitik. Från Hagainitiativets sida lyftes frågor fram om målen för förnybart, näringslivets möjlighet att hantera sitt eget avfall samt den framtida energipolitiken. Behovet av en svensk ”Sternrapport” som visar vilka kostnader Sverige kommer att få om vi inte agerar och vi kan tjäna på att agera nu lyftes också fram. Läs gärna vårt positionspapper till Färdplan 2050.

Mer information om nyheterna hittar du i nyhetsbrevet. Där kan du även läsa ännu fler nyheter.

Senaste nyheter