Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Hagainitiativets nyhetsbrev för juni

https://www.klimatsmart.se/images/news/hagainitiativet180x167ha.jpg

Nu finns Hagainitiativets nyhetsbrev för juni ute. I nyhetsbrevet kan du läsa om bland annat: - NMC och Hagainitiativet bjöd tillsammans in till frukostseminarium Nalen och samtalade om Behövs klimatbokslut? Varför klimatrapportera och hur? Om du missade frukostmötet kan du se det på vår hemsida. - Fortum arbetar intensivt i den pågående omställningen mot framtidens Solekonomi, en värld som inte längre är baserad på fossila, ändliga resurser utan där energin härstammar från solen - direkt eller indirekt. Det kan handla om solel och solvärme, men också indirekt solkraft från vatten-, våg- och vindkraft eller från biobränslen. Nu lanserar Fortum färdiga solcellspaket som gör att kunder kan producera sin egen el och sedan sälja tillbaka den el som blir över. - Tillsammans med nio partners ska Fortum undersöka om fastighetsägare och boende kan minska sin klimatpåverkan genom tydlig visualisering som hjälper de boende att styra sin användning av fjärrvärme. Kommer viljan att förändra värmeanvändningen öka om kunden ser vad det ger i miljövinst och besparing? Testarena för projektet är Norra Djurgårdsstaden i Stockholm. - Fler och fler dricker kaffe från Löfbergs Lila. Men trots att produktionsvolymen fördubblats sedan 1991 är elförbrukningen idag densamma som för 30 år sedan. Besparingen motsvarar 1 300 villors årsförbrukning och är ett resultat av både små och stora insatser inom en rad olika områden. För mer information om nyheterna och för att läsa ytterligare nyheter hänvisas till nyhetsbrevet.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Hagainitiativets nyhetsbrev för juni

2012-06-01
Nu finns Hagainitiativets nyhetsbrev för juni ute. I nyhetsbrevet kan du läsa om bland annat:

- NMC och Hagainitiativet bjöd tillsammans in till frukostseminarium Nalen och samtalade om Behövs klimatbokslut? Varför klimatrapportera och hur? Om du missade frukostmötet kan du se det på vår hemsida.

- Fortum arbetar intensivt i den pågående omställningen mot framtidens Solekonomi, en värld som inte längre är baserad på fossila, ändliga resurser utan där energin härstammar från solen - direkt eller indirekt. Det kan handla om solel och solvärme, men också indirekt solkraft från vatten-, våg- och vindkraft eller från biobränslen. Nu lanserar Fortum färdiga solcellspaket som gör att kunder kan producera sin egen el och sedan sälja tillbaka den el som blir över.

- Tillsammans med nio partners ska Fortum undersöka om fastighetsägare och boende kan minska sin klimatpåverkan genom tydlig visualisering som hjälper de boende att styra sin användning av fjärrvärme. Kommer viljan att förändra värmeanvändningen öka om kunden ser vad det ger i miljövinst och besparing? Testarena för projektet är Norra Djurgårdsstaden i Stockholm.

- Fler och fler dricker kaffe från Löfbergs Lila. Men trots att produktionsvolymen fördubblats sedan 1991 är elförbrukningen idag densamma som för 30 år sedan. Besparingen motsvarar 1 300 villors årsförbrukning och är ett resultat av både små och stora insatser inom en rad olika områden.

För mer information om nyheterna och för att läsa ytterligare nyheter hänvisas till nyhetsbrevet.

Senaste nyheter