Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Hagainitiativets nyhetsbrev februari

https://www.klimatsmart.se/images/news/hagainitiativet180x167ha.jpg

Nu kan du läsa Hagainitiativets nyhetsbrev för februarimånad. I brevet kan du bland annat läsa om: - Hagainitiativets Nina Ekelund träffade engagerade kommunalråd som samlar några av de mest klimatoffensiva kommunerna - Covenant of Mayors Club Sweden (Borgmästaravtalet). 47 av Sveriges 290 kommuner har skrivit under Covenant of Mayors som innebär att man jobbar aktivt med att ställa om till ett energi- och klimatsmartare samhälle genom att gå längre än EU:s mål att minska klimatpåverkan med 20 % till 2020. - I samband med Hållbarhetsturnén 2013 kommer Hagainitiativet tillsammans med Ungdomar.se bjuda in lokala politiker, näringsliv, lärare, rektorer och ungdomar till kvällsseminariet ”En kväll för framtida generationer” i Stockholm (8 april), Göteborg (22 april) och Malmö (24 april). Syftet med turnén är att inspirera Sveriges unga till att bidra till en mer hållbar värld. För att kunna leva upp till detta behövs ett brett stöd från vuxenvärlden. Målet är att seminarierna ska mynna ut i konkreta lösningar till ungdomarna på platsen. - Mitt Hållbarhetsjobb är Sustainergies nya satsning där unga talanger kan bli resurser för företags hållbarhetsarbete. De erbjuder företag en helhetslösning där de tar fram uppdrag för jobb under sommaren genom att bl a rekrytera ambitiösa studenter. Att ge unga möjlighet att utveckla sin kompetens och få arbetslivserfarenhet är en långsiktigt viktig affärs- och samhällsfråga där alla har mycket att vinna. - Lantmännens varumärke GoGreen lanserar fyra nya produkter i pappersförpackning. Ekologiskt odlad majs, champinjoner, gröna ärter och krossade tomater finns nu i en förpackning med mindre miljö- och hälsopåverkan. Greens förpackningar är helt fria från Bisfenol A som är ett hormonstörande ämne som återfunnits i konservburkar. Lantmännen Doggy var först i världen med att börja tillverka våt hund- och kattmat i pappförpackning. Det ger också stora miljövinster när det gäller logistik. En lastbil med tomma Tetra-Recart motsvarar tidigare 16 lastbilar med tomma konservburkar. - Fortum är först i Sverige med att lansera en tjänst som gör det enkelt att styra elanvändningen i sitt hem, till exempel via mobilen. Fortum Hemkontroll gör det enkelt att följa energiförbrukningen och samtidigt manövrera delar av hushållet, såsom värme, belysning och elapparater via datorn, surfplattan eller genom en smartphone. Läs mer om dessa nyheter och hitta ytterligare nyheter i nyhetsbrevet.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Hagainitiativets nyhetsbrev februari

2013-02-27
Nu kan du läsa Hagainitiativets nyhetsbrev för februarimånad. I brevet kan du bland annat läsa om:

- Hagainitiativets Nina Ekelund träffade engagerade kommunalråd som samlar några av de mest klimatoffensiva kommunerna - Covenant of Mayors Club Sweden (Borgmästaravtalet). 47 av Sveriges 290 kommuner har skrivit under Covenant of Mayors som innebär att man jobbar aktivt med att ställa om till ett energi- och klimatsmartare samhälle genom att gå längre än EU:s mål att minska klimatpåverkan med 20 % till 2020.

- I samband med Hållbarhetsturnén 2013 kommer Hagainitiativet tillsammans med Ungdomar.se bjuda in lokala politiker, näringsliv, lärare, rektorer och ungdomar till kvällsseminariet ”En kväll för framtida generationer” i Stockholm (8 april), Göteborg (22 april) och Malmö (24 april). Syftet med turnén är att inspirera Sveriges unga till att bidra till en mer hållbar värld. För att kunna leva upp till detta behövs ett brett stöd från vuxenvärlden. Målet är att seminarierna ska mynna ut i konkreta lösningar till ungdomarna på platsen.

- Mitt Hållbarhetsjobb är Sustainergies nya satsning där unga talanger kan bli resurser för företags hållbarhetsarbete. De erbjuder företag en helhetslösning där de tar fram uppdrag för jobb under sommaren genom att bl a rekrytera ambitiösa studenter. Att ge unga möjlighet att utveckla sin kompetens och få arbetslivserfarenhet är en långsiktigt viktig affärs- och samhällsfråga där alla har mycket att vinna.

- Lantmännens varumärke GoGreen lanserar fyra nya produkter i pappersförpackning. Ekologiskt odlad majs, champinjoner, gröna ärter och krossade tomater finns nu i en förpackning med mindre miljö- och hälsopåverkan. Greens förpackningar är helt fria från Bisfenol A som är ett hormonstörande ämne som återfunnits i konservburkar. Lantmännen Doggy var först i världen med att börja tillverka våt hund- och kattmat i pappförpackning. Det ger också stora miljövinster när det gäller logistik. En lastbil med tomma Tetra-Recart motsvarar tidigare 16 lastbilar med tomma konservburkar.

- Fortum är först i Sverige med att lansera en tjänst som gör det enkelt att styra elanvändningen i sitt hem, till exempel via mobilen. Fortum Hemkontroll gör det enkelt att följa energiförbrukningen och samtidigt manövrera delar av hushållet, såsom värme, belysning och elapparater via datorn, surfplattan eller genom en smartphone.

Läs mer om dessa nyheter och hitta ytterligare nyheter i nyhetsbrevet.

Senaste nyheter