Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Hagainitiativets nyhetsbrev december

https://www.klimatsmart.se/images/news/cola250x290.jpg

Nu finns Hagainitiativets nyhetsbrev ute med nya klimatnyheter. I nyhetsbrevet kan du bland annat läsa nyheter som: - Temat för Naturskyddsföreningens höstkonferens var ekonomin, klimatet och framtiden. Tanken var att flytta fokus från problemen och istället tala om konkreta lösningar. Dagens moderatorer var Nina Ekelund och Svante Axelsson tillsammans med dagens side-kick Carolina Klüft. Miljöminister Lena Ek var en av dagens alla talare. - Sedan september i år samarbetar Coca-Cola Company om att bygga världens största produktionsanläggning av förnyelsebar bioglykol från avfall och råvaror från sockerrörsproduktion. Bioglykol är huvudkomponenten för tillverkning av förnyelsebart material till vår Plant Bottle. Samarbetet kommer leda ett steg närmare till att Coca-Cola når sitt mål att använda materialet i alla plastflaskor år 2020. I Sverige erbjuder vi redan samtliga 0,5 liters Bonaqua och Coca-Cola i Plant Bottle, kika gärna en extra gång i din butik. - Ungefär 150 dagar per år är någon från oss på Löfbergs ute och reser och möter kaffebönder runt omkring i världen. Vår inköpare Martin Löfberg reste nyligen till Colombia där man upplever klimatförändringarnas effekter väldigt tydligt. Förutom att diskutera detta med kaffebönderna träffade vi också agronomer och forskare på området för att kunna vara med och sprida ny kunskap. Här finns många bra initiativ för att kunna anpassa sig till klimatförändringarna och även själva minimera sin påverkan. - Tillsammans med Jordbruksverket och Transportstyrelsen i Sverige kommer Valtra att delta i ett större forskningsprojekt kring användning av biogas som bränsle till traktorer. Valtra blir därmed den första traktortillverkaren i världen som börjar med serieproduktion av biogastraktorer. Biogastraktorerna introduceras på den svenska marknaden under 2013. Mer information om dessa nyheter finns i nyhetsbrevet. Där kan du även hitta ännu fler miljönyheter.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Hagainitiativets nyhetsbrev december

2012-12-18
Nu finns Hagainitiativets nyhetsbrev ute med nya klimatnyheter. I nyhetsbrevet kan du bland annat läsa nyheter som:

- Temat för Naturskyddsföreningens höstkonferens var ekonomin, klimatet och framtiden. Tanken var att flytta fokus från problemen och istället tala om konkreta lösningar. Dagens moderatorer var Nina Ekelund och Svante Axelsson tillsammans med dagens side-kick Carolina Klüft. Miljöminister Lena Ek var en av dagens alla talare.

- Sedan september i år samarbetar Coca-Cola Company om att bygga världens största produktionsanläggning av förnyelsebar bioglykol från avfall och råvaror från sockerrörsproduktion. Bioglykol är huvudkomponenten för tillverkning av förnyelsebart material till vår Plant Bottle. Samarbetet kommer leda ett steg närmare till att Coca-Cola når sitt mål att använda materialet i alla plastflaskor år 2020. I Sverige erbjuder vi redan samtliga 0,5 liters Bonaqua och Coca-Cola i Plant Bottle, kika gärna en extra gång i din butik.

- Ungefär 150 dagar per år är någon från oss på Löfbergs ute och reser och möter kaffebönder runt omkring i världen. Vår inköpare Martin Löfberg reste nyligen till Colombia där man upplever klimatförändringarnas effekter väldigt tydligt. Förutom att diskutera detta med kaffebönderna träffade vi också agronomer och forskare på området för att kunna vara med och sprida ny kunskap. Här finns många bra initiativ för att kunna anpassa sig till klimatförändringarna och även själva minimera sin påverkan.

- Tillsammans med Jordbruksverket och Transportstyrelsen i Sverige kommer Valtra att delta i ett större forskningsprojekt kring användning av biogas som bränsle till traktorer. Valtra blir därmed den första traktortillverkaren i världen som börjar med serieproduktion av biogastraktorer. Biogastraktorerna introduceras på den svenska marknaden under 2013.

Mer information om dessa nyheter finns i nyhetsbrevet. Där kan du även hitta ännu fler miljönyheter.

Senaste nyheter