Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Grythyttans Gästgivaregård Svanenmärkt

https://www.klimatsmart.se/images/news/cohotels.jpg

c/o Grythyttans Gästgivaregård har nu klarat Svanens hårda miljö- och klimatkrav för hotell. Det innebär att hela driften av anläggningen har miljögranskats. – För oss har det alltid varit självklart att värna om naturen – vi jobbar aktivt för att minimera vår miljöpåverkan. Till exempel så köper vi lokalproducerade ekologiska råvaror i så stor utsträckning som möjligt, säger Jenny Ljungberg, CEO & Proud Owner, c/o Hotels. Svanenmärkningen är ett kvitto på att c/o Grythyttans Gästgivaregård har en hög nivå på miljöarbetet och tar klimatansvar. Men miljötänket präglar inte bara c/o Grythyttans Gästgivaregård – det präglar alla c/o Hotels medlemmar: – Målet är att alla våra hotell ska vara Svanenmärkta innan årets slut. Ett av hotellen – Svanenmärkta c/o Krägga Herrgård – utsågs till Sveriges första klimatpositiva hotell 2009. Det innebär att c/o Krägga Herrgård överkompenserar sina utsläpp av koldioxid med 15 procent. Svanenmärkningen är en viktig symbol för att vi är på väg i rätt riktning, säger Jenny Ljungberg, CEO & Proud Owner, c/o Hotels. Svanen ställer även krav på minskad förbrukning av vatten och kemikalier (till exempel vid städning och disk). Hotellets inköp ska vara miljöanpassade, (till exempel miljömärkta rengöringsmedel, förbrukningsartiklar, tjänster, inredning och livsmedel) och allt avfall ska sorteras. Kulturminnesmärkta c/o Grythyttans Gästgivaregård ligger i Bergslagens och den svenska gastronomins hjärta. I gästgivaregårdens prisade kök utvecklas och skapas innovativa rätter i den högre skolan. c/o Hotels kan beskrivas som en samling, romantiker, innovatörer och gourméer. Vi består av de svenska hotellen c/o Grythyttans Gästgivaregård, c/o Häringe Slott, c/o Krägga Herrgård, c/o Tammsvik Konferens och c/o Villa Mälargården, samt amerikanska c/o The Maidstone i East Hampton, NY.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Grythyttans Gästgivaregård Svanenmärkt

2010-05-14
c/o Grythyttans Gästgivaregård har nu klarat Svanens hårda miljö- och klimatkrav för hotell. Det innebär att hela driften av anläggningen har miljögranskats.

– För oss har det alltid varit självklart att värna om naturen – vi jobbar aktivt för att minimera vår miljöpåverkan. Till exempel så köper vi lokalproducerade ekologiska råvaror i så stor utsträckning som möjligt, säger Jenny Ljungberg, CEO & Proud Owner, c/o Hotels.

Svanenmärkningen är ett kvitto på att c/o Grythyttans Gästgivaregård har en hög nivå på miljöarbetet och tar klimatansvar. Men miljötänket präglar inte bara c/o Grythyttans Gästgivaregård – det präglar alla c/o Hotels medlemmar:

– Målet är att alla våra hotell ska vara Svanenmärkta innan årets slut. Ett av hotellen – Svanenmärkta c/o Krägga Herrgård – utsågs till Sveriges första klimatpositiva hotell 2009. Det innebär att c/o Krägga Herrgård överkompenserar sina utsläpp av koldioxid med 15 procent. Svanenmärkningen är en viktig symbol för att vi är på väg i rätt riktning, säger Jenny Ljungberg, CEO & Proud Owner, c/o Hotels.

Svanen ställer även krav på minskad förbrukning av vatten och kemikalier (till exempel vid städning och disk). Hotellets inköp ska vara miljöanpassade, (till exempel miljömärkta rengöringsmedel, förbrukningsartiklar, tjänster, inredning och livsmedel) och allt avfall ska sorteras.

Kulturminnesmärkta c/o Grythyttans Gästgivaregård ligger i Bergslagens och den svenska gastronomins hjärta. I gästgivaregårdens prisade kök utvecklas och skapas innovativa rätter i den högre skolan.

c/o Hotels kan beskrivas som en samling, romantiker, innovatörer och gourméer. Vi består av de svenska hotellen c/o Grythyttans Gästgivaregård, c/o Häringe Slott, c/o Krägga Herrgård, c/o Tammsvik Konferens och c/o Villa Mälargården, samt amerikanska c/o The Maidstone i East Hampton, NY.

Senaste nyheter