Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Grumme ny såpa för miljövänlig städning

https://www.klimatsmart.se/images/news/cederothlogo.png

Nu kan vi längta till sommaren lite extra på helgen! En undersökning visar att vi oftast städar på helgerna och gärna miljövänligt (1.). Personer mellan 20-35 år städar oftare på söndagar och personer mellan 56-75 år städar mer på fredagar. Samma undersökning visar även att den vanligaste veckovisa städningen i badrummet är toalett och handfat, och 61% tycker att det är miljövänligt att använda såpa för att rengöra toaletten. Vi har tagit fram Grumme Sjöbrissåpa, en allrengöring baserad på svensk tallolja och med en frisk doft av sjöbris. Allt för att underlätta städningen och få lite sommarkänsla. Svensk sommar på flaska: Grumme Såpa är som svensk sommar på flaska. Den innehåller tallolja från Söderhamn, flaskan kommer från Hallstahammar och kapsylen kommer från Växjö. Produkten tillverkas dessutom i vår fabrik i Falun. Grumme såpa har varit städhjälpen i svenska hem i över 125 år och finns i 65% av de svenska hushållen. Den rengör effektivt det mesta i hemmet. Såpa är tuff mot smuts, samtidigt som den är väldigt skonsam mot t ex kakelfogar och andra ytor. Tack vare den praktiska kapsylen så kan man även använda såpan för att t. ex. rengöra i toaletten på ett mycket miljövänligt sätt. Såpatips: På www.grumme.se kan man hitta många tips kring vad man kan använda såpa till - allt från att putsa koppar till att smörja gnisslande gångjärn! Grumme är Sveriges grönaste varumärke: Svenska folket har röstat fram Grumme som Sveriges grönaste varumärke (2.). Grumme har länge arbetat för att så mycket som möjligt minska miljöbelastningen. Alla Grummes produkter rekommenderas av Svenska Naturskyddsföreningen och är märkta med Bra Miljöval – världens tuffaste miljömärkning. Märkningen innebär bland annat att innehållet lätt bryts ner i naturen, att produkten inte innehåller allergiframkallande ämnen eller på annat sätt innebär hälsorisker för användaren samt att producenten arbetar med att minska ner på transporterna. För ytterligare information, kontakta Sara Björklund, Brand Manager Grumme, Sara.Bjorklund@cederroth.com, 08-590 963 04. Om Grumme: Grumme tillverkar och marknadsför miljövänliga rengöringsmedel för tvätt, disk och städ. Grummes produktionsanläggning ligger vid sjön Runns strand i Falun. De 250 anställda producerar cirka fyra miljoner förpackningar av olika Grumme-produkter varje år. Grumme grundades i Stockholm 1882 och ägs idag av Cederroth. Samtliga Grummes produkter är miljömärkta. 1. Källa: Undersökning med 1591 respondenter i april 2007. Norm (Nordic Market Research). 2. Svenska folket har listat Sveriges grönaste varumärken. På första plats hamnar Grumme. Undersökningen gjordes av varumärkesbyrån Differ sommaren 2009. Totalt 1 041 personer fick spontant ange vilket varumärke de ansåg vara grönast.

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Grumme ny såpa för miljövänlig städning

2010-02-08
Nu kan vi längta till sommaren lite extra på helgen!

En undersökning visar att vi oftast städar på helgerna och gärna miljövänligt (1.).

Personer mellan 20-35 år städar oftare på söndagar och personer mellan 56-75 år städar mer på fredagar. Samma undersökning visar även att den vanligaste veckovisa städningen i badrummet är toalett och handfat, och 61% tycker att det är miljövänligt att använda såpa för att rengöra toaletten.

Vi har tagit fram Grumme Sjöbrissåpa, en allrengöring baserad på svensk tallolja och med en frisk doft av sjöbris. Allt för att underlätta städningen och få lite sommarkänsla.

Svensk sommar på flaska:
Grumme Såpa är som svensk sommar på flaska. Den innehåller tallolja från Söderhamn, flaskan kommer från Hallstahammar och kapsylen kommer från Växjö. Produkten tillverkas dessutom i vår fabrik i Falun.

Grumme såpa har varit städhjälpen i svenska hem i över 125 år och finns i 65% av de svenska hushållen. Den rengör effektivt det mesta i hemmet. Såpa är tuff mot smuts, samtidigt som den är väldigt skonsam mot t ex kakelfogar och andra ytor. Tack vare den praktiska kapsylen så kan man även använda såpan för att t. ex. rengöra i toaletten på ett mycket miljövänligt sätt.

Såpatips:
På www.grumme.se kan man hitta många tips kring vad man kan använda såpa till - allt från att putsa koppar till att smörja gnisslande gångjärn!

Grumme är Sveriges grönaste varumärke:
Svenska folket har röstat fram Grumme som Sveriges grönaste varumärke (2.). Grumme har länge arbetat för att så mycket som möjligt minska miljöbelastningen. Alla Grummes produkter rekommenderas av Svenska Naturskyddsföreningen och är märkta med Bra Miljöval – världens tuffaste miljömärkning. Märkningen innebär bland annat att innehållet lätt bryts ner i naturen, att produkten inte innehåller allergiframkallande ämnen eller på annat sätt innebär hälsorisker för användaren samt att producenten arbetar med att minska ner på transporterna.

För ytterligare information, kontakta Sara Björklund, Brand Manager Grumme, Sara.Bjorklund@cederroth.com, 08-590 963 04.

Om Grumme:
Grumme tillverkar och marknadsför miljövänliga rengöringsmedel för tvätt, disk och städ. Grummes produktionsanläggning ligger vid sjön Runns strand i Falun. De 250 anställda producerar cirka fyra miljoner förpackningar av olika Grumme-produkter varje år. Grumme grundades i Stockholm 1882 och ägs idag av Cederroth. Samtliga Grummes produkter är miljömärkta.


1. Källa: Undersökning med 1591 respondenter i april 2007. Norm (Nordic Market Research).
2. Svenska folket har listat Sveriges grönaste varumärken. På första plats hamnar Grumme. Undersökningen gjordes av varumärkesbyrån Differ sommaren 2009. Totalt 1 041 personer fick spontant ange vilket varumärke de ansåg vara grönast.
Källa: Grumme

Senaste nyheter