Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Gröna Stadens bloggvecka den 11-17 april

https://www.klimatsmart.se/images/news/gronastadenbloggvecka250x244.jpg

För att sätta hållbar livsstil på agendan lånar Kvillebäcken under en vecka i april ut sin hemsida till miljöintresserade bloggare och twittrare. Tanken är att på så sätt skapa ett forum där nya infallsvinklar och idéer får komma till tals. Vad vill du se i framtidens Göteborg? Hur ser Göteborg ut år 2030? Vad innebär begreppet blandstad? Hur ser framtidens klimatsmarta livsstil ut? Det är några av frågeställningarna som kommer att diskuteras under Gröna Stadens bloggvecka den 11-17 april. - Med Gröna Stadens bloggvecka vill vi bjuda in till diskussion om hållbar livstil och framtidens klimatsmarta boende. Förhoppningen är att skapa en intressant diskussion som vi kan dra nytta av i vårt arbete med Kvillebäcken, säger Johan Ekman på Älvstranden Utveckling. Kvillebäcken är planerat för att du enkelt skall kunna leva miljösmart och hållbar livsstil har ända sedan start stått i fokus. Den föreslagna bebyggelsen i Kvillebäcken innebär att dåligt utnyttjad central mark tas i anspråk för bostadsbebyggelse, vilket är mycket positivt för en hållbar utveckling av staden. Dessutom är Kvillebäcken det första området som byggs utifrån Göteborgs stads nya och tuffa miljökrav. Det innebär att trafik och bebyggelse anpassas till ett mer hållbart ekologiskt samhälle. Enligt stadsbyggnadskontorets översiktsplan, ska Göteborg utvecklas till en livskraftig långsiktigt hållbar stad med balans mellan sociala, ekonomiska och miljömässiga faktorer. Den 11 april går startskottet för Gröna Stadens bloggvecka. Under en veckas tid kommer alla som twittrar och använder #gronastaden att synas på första sidan på Kvillebäcken.se. Dessutom kommer en nya gästbloggare att presenteras dagligen. Bland gästbloggarna hittar vi bland annat Johanna Stål från Camino, Olle Jansson från Yimby och Emma Rung på Fairtrade. Vill du delta i Gröna Stadens bloggvecka? Skicka ett mail till: lina.hulten@cordovan.se För mer information, kontakta: Johan Ekman, Älvstranden Utveckling, 0706-95 96 10, johan.ekman@alvstranden.goteborg.se.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Gröna Stadens bloggvecka den 11-17 april

2011-04-10
För att sätta hållbar livsstil på agendan lånar Kvillebäcken under en vecka i april ut sin hemsida till miljöintresserade bloggare och twittrare. Tanken är att på så sätt skapa ett forum där nya infallsvinklar och idéer får komma till tals.

Vad vill du se i framtidens Göteborg? Hur ser Göteborg ut år 2030? Vad innebär begreppet blandstad? Hur ser framtidens klimatsmarta livsstil ut? Det är några av frågeställningarna som kommer att diskuteras under Gröna Stadens bloggvecka den 11-17 april.

- Med Gröna Stadens bloggvecka vill vi bjuda in till diskussion om hållbar livstil och framtidens klimatsmarta boende. Förhoppningen är att skapa en intressant diskussion som vi kan dra nytta av i vårt arbete med Kvillebäcken, säger Johan Ekman på Älvstranden Utveckling.

Kvillebäcken är planerat för att du enkelt skall kunna leva miljösmart och hållbar livsstil har ända sedan start stått i fokus. Den föreslagna bebyggelsen i Kvillebäcken innebär att dåligt utnyttjad central mark tas i anspråk för bostadsbebyggelse, vilket är mycket positivt för en hållbar utveckling av staden. Dessutom är Kvillebäcken det första området som byggs utifrån Göteborgs stads nya och tuffa miljökrav. Det innebär att trafik och bebyggelse anpassas till ett mer hållbart ekologiskt samhälle. Enligt stadsbyggnadskontorets översiktsplan, ska Göteborg utvecklas till en livskraftig långsiktigt hållbar stad med balans mellan sociala, ekonomiska och miljömässiga faktorer.

Den 11 april går startskottet för Gröna Stadens bloggvecka. Under en veckas tid kommer alla som twittrar och använder #gronastaden att synas på första sidan på Kvillebäcken.se. Dessutom kommer en nya gästbloggare att presenteras dagligen. Bland gästbloggarna hittar vi bland annat Johanna Stål från Camino, Olle Jansson från Yimby och Emma Rung på Fairtrade.

Vill du delta i Gröna Stadens bloggvecka? Skicka ett mail till: lina.hulten@cordovan.se

För mer information, kontakta:
Johan Ekman, Älvstranden Utveckling, 0706-95 96 10, johan.ekman@alvstranden.goteborg.se.
Källor:

Senaste nyheter