Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Greenpeace lanserar mobilapp för gammelskogens skull

https://www.klimatsmart.se/images/news/greenpeace-gammelskog250x164.jpg

Norra skogsbältet sträcker sig genom Kanada, Skandinavien och Ryssland. Denna gröna krona utgör ett unikt kol-lager då de orörda delarna lagrat kol i tusentals år. Enligt forskare är detta skogsbälte minst lika viktig för att binda koldioxid som tropiska skogar. Med Greenpeace nya app erbjuder vi en unik möjlighet att besöka denna fantastiska skog genom din smartphone! – Själv har jag ynnesten att ofta få uppleva det lugn och de känslor som riktig skog ger mig. Att vi genom detta samarbete nu kan erbjuda alla med en smartphone att ta del av den magin, känns jättekul!, säger Lina Burnelius, ansvarig för skogsfrågor på Greenpeace. Greenpeace Norden har tillsammans med tech-företaget Arilyn lanserat en Augmented Reality-app. Tack vare denna teknik kan vi nu bjuda in personer världen över att ta del av det unika ekosystemet som det norra skogsbältet utgör. Inne i appen finns det möjlighet att vandra runt i den John Bauer-liknande drömmen samtidigt som du får information om skogens viktiga funktion för att bekämpa klimatförändringarna. – Det är viktigare än någonsin att vi inte bara påminns om gammelskogens skönhet och dess rika mångfald, utan även dess vikt för att binda koldioxid. Särskilt i en tid där skogsbolag likt SCA och dess konsumenter Essity vill skövla bort de sista få gammelskogarna vi har kvar i Sverige, säger Lina Burnelius. Vad är det norra skogsbältet? – Det norra skogsbältet är ett skogsbälte som sträcker sig runt jorden. Vi vill skydda de delar av detta unika ekosystem som ännu inte har förstörts av människan. Här finns tusentals djur- och växtarter som är viktiga för den biologiska mångfalden. Förlusten av biologisk mångfald är precis som klimatförändringarna en överlevnadsfråga för oss människor, säger Lina Burnelius. - Denna skog innehåller dessutom enorma mängder kol som har lagrats i träden och marken och det skulle innebära enorma växthusgasutsläpp till atmosfären om den sista gamla skogen försvinner, avslutar Lina Burnelius. Greenpeace hoppas att samarbetet med Arilyn ger besökare en ökad förståelse för klimatkrisens konsekvenser, skogens unika roll som koldioxidbindare, men också att det kan locka fram ett intresse att möta naturen utan hjälp av smarta telefoner. Otso Kähönen, Creative Directior hos Arilyn, ser positivt på det unika samarbetet med Greenpeace. – Det är ett privilegium för oss att vara en del av detta projekt. Vi hoppas verkligen att appen kan bli en ögonöppnare för många. Så, hur gör du för att få appen? 1.Gå dit du laddar ner dina appar. 2.Ladda ner appen Arilyn och skanna bifogad bild. Appen funkar på alla Androidenheter som har Android 7.0 samt har ARCore installerat. Den fungerar även på alla iPhones, IOS 11.0 eller senare, som innehåller ARK-kit.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Greenpeace lanserar mobilapp för gammelskogens skull

2018-09-10
Norra skogsbältet sträcker sig genom Kanada, Skandinavien och Ryssland. Denna gröna krona utgör ett unikt kol-lager då de orörda delarna lagrat kol i tusentals år. Enligt forskare är detta skogsbälte minst lika viktig för att binda koldioxid som tropiska skogar. Med Greenpeace nya app erbjuder vi en unik möjlighet att besöka denna fantastiska skog genom din smartphone!

– Själv har jag ynnesten att ofta få uppleva det lugn och de känslor som riktig skog ger mig. Att vi genom detta samarbete nu kan erbjuda alla med en smartphone att ta del av den magin, känns jättekul!, säger Lina Burnelius, ansvarig för skogsfrågor på Greenpeace.

Greenpeace Norden har tillsammans med tech-företaget Arilyn lanserat en Augmented Reality-app. Tack vare denna teknik kan vi nu bjuda in personer världen över att ta del av det unika ekosystemet som det norra skogsbältet utgör. Inne i appen finns det möjlighet att vandra runt i den John Bauer-liknande drömmen samtidigt som du får information om skogens viktiga funktion för att bekämpa klimatförändringarna.

– Det är viktigare än någonsin att vi inte bara påminns om gammelskogens skönhet och dess rika mångfald, utan även dess vikt för att binda koldioxid. Särskilt i en tid där skogsbolag likt SCA och dess konsumenter Essity vill skövla bort de sista få gammelskogarna vi har kvar i Sverige, säger Lina Burnelius.

Vad är det norra skogsbältet?

– Det norra skogsbältet är ett skogsbälte som sträcker sig runt jorden. Vi vill skydda de delar av detta unika ekosystem som ännu inte har förstörts av människan. Här finns tusentals djur- och växtarter som är viktiga för den biologiska mångfalden. Förlusten av biologisk mångfald är precis som klimatförändringarna en överlevnadsfråga för oss människor, säger Lina Burnelius.

- Denna skog innehåller dessutom enorma mängder kol som har lagrats i träden och marken och det skulle innebära enorma växthusgasutsläpp till atmosfären om den sista gamla skogen försvinner, avslutar Lina Burnelius.

Greenpeace hoppas att samarbetet med Arilyn ger besökare en ökad förståelse för klimatkrisens konsekvenser, skogens unika roll som koldioxidbindare, men också att det kan locka fram ett intresse att möta naturen utan hjälp av smarta telefoner. Otso Kähönen, Creative Directior hos Arilyn, ser positivt på det unika samarbetet med Greenpeace.

– Det är ett privilegium för oss att vara en del av detta projekt. Vi hoppas verkligen att appen kan bli en ögonöppnare för många.

Så, hur gör du för att få appen?

1.Gå dit du laddar ner dina appar.
2.Ladda ner appen Arilyn och skanna bifogad bild.

Appen funkar på alla Androidenheter som har Android 7.0 samt har ARCore installerat. Den fungerar även på alla iPhones, IOS 11.0 eller senare, som innehåller ARK-kit.
Källa: Greenpeace

Senaste nyheter