Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Greenbyte är en av Zennströms favoriter

https://www.klimatsmart.se/images/news/jonascorne250x188.jpg

Greenbyte går vidare till topp fyra i Niklas Zennströms jakt på Sveriges mest lovande företag. I tävlingen Zennström Green Mentorship Award söker Zennström efter intressanta företag som arbetar för en framtid med ren och hållbar energiförsörjning. Vinst ger ett års mentorskap från Skypegrundaren. Priset delas ut av Zennström Philantropies, en stiftelse som grundades av Niklas och Catherine Zennström år 2007 och som tillsammans med organisationer världen över arbetar för en bättre miljö och stödjer företag som gör detsamma. Vinnaren i tävlingen offentliggörs den 12 december på Dagens Industri Energy Conference. Nästa steg för Greenbyte är en intervju med Niklas Zennström. - ”Vi tycker det är jätteroligt att bli uppmärksammade av Niklas Zennström. Han är en stor förebild för oss. Det är också en stark bekräftelse på att vår teknik och vårt erbjudande om kvalitativ data för beslutsunderlag inom förnyelsebar energi ligger rätt i tiden. Niklas Zennströms erfarenheter från att bygga skalbar mjukvara skulle vara ovärderliga för oss, särskilt i vår internationella expansion”, säger Jonas Corné VD Greenbyte. Greenbyte är ett svenskt mjukvaruföretag som levererar mjukvara för projektering av storskaliga vind och solcellsanläggningar, produktionsuppföljning av förnyelsebara energiresurser och uppföljning av energikonsumtion inom industriell verksamhet. Värdet som bolagets kunder får är kvalitativt beslutsunderlag för effektiv produktion och energieffektivisering baserat på faktiska data. - ”Det känns väldigt roligt att kunna göra den här satsningen på unga och lovande företag som arbetar för att skapa ett hållbart samhälle. Det är otroligt viktigt att alla gör vad de kan för att skapa förutsättningar för en positiv tillväxt på lång sikt. Det här är ett av de sätt på vilket jag uppmärksammar klimatfrågor kopplat till företagande”, säger Niklas Zennström, initiativtagare till Green Mentorship Award i ett tidigare pressmeddelande. För mer information, kontakta: Jonas Corné, vd Greenbyte, 0702 25 00 75, jonas@greenbyte.se Allison Robertshaw, director Zennström Philantropies, +44 207 499 50 81, ar@zennstrom.org.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Greenbyte är en av Zennströms favoriter

2011-11-03
Jonas Corné och Oscar Winter känner av vindstyrkan
på 60 meters höjd i skylift under Nationella
Vindkonferensen 2011
Greenbyte går vidare till topp fyra i Niklas Zennströms jakt på Sveriges mest lovande företag. I tävlingen Zennström Green Mentorship Award söker Zennström efter intressanta företag som arbetar för en framtid med ren och hållbar energiförsörjning. Vinst ger ett års mentorskap från Skypegrundaren.

Priset delas ut av Zennström Philantropies, en stiftelse som grundades av Niklas och Catherine Zennström år 2007 och som tillsammans med organisationer världen över arbetar för en bättre miljö och stödjer företag som gör detsamma.

Vinnaren i tävlingen offentliggörs den 12 december på Dagens Industri Energy Conference. Nästa steg för Greenbyte är en intervju med Niklas Zennström.

- ”Vi tycker det är jätteroligt att bli uppmärksammade av Niklas Zennström. Han är en stor förebild för oss. Det är också en stark bekräftelse på att vår teknik och vårt erbjudande om kvalitativ data för beslutsunderlag inom förnyelsebar energi ligger rätt i tiden. Niklas Zennströms erfarenheter från att bygga skalbar mjukvara skulle vara ovärderliga för oss, särskilt i vår internationella expansion”, säger Jonas Corné VD Greenbyte.

Greenbyte är ett svenskt mjukvaruföretag som levererar mjukvara för projektering av storskaliga vind och solcellsanläggningar, produktionsuppföljning av förnyelsebara energiresurser och uppföljning av energikonsumtion inom industriell verksamhet. Värdet som bolagets kunder får är kvalitativt beslutsunderlag för effektiv produktion och energieffektivisering baserat på faktiska data.

- ”Det känns väldigt roligt att kunna göra den här satsningen på unga och lovande företag som arbetar för att skapa ett hållbart samhälle. Det är otroligt viktigt att alla gör vad de kan för att skapa förutsättningar för en positiv tillväxt på lång sikt. Det här är ett av de sätt på vilket jag uppmärksammar klimatfrågor kopplat till företagande”, säger Niklas Zennström, initiativtagare till Green Mentorship Award i ett tidigare pressmeddelande.

För mer information, kontakta:
Jonas Corné, vd Greenbyte, 0702 25 00 75, jonas@greenbyte.se
Allison Robertshaw, director Zennström Philantropies, +44 207 499 50 81, ar@zennstrom.org.
Källa: Greenbyte

Senaste nyheter