Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Green Capital Klimatpakt Chemiclean

https://www.klimatsmart.se/images/news/sthlmstadlogo107x103.jpg

Genom att påvisa hur relativt enkla, billiga och miljövänliga åtgärder kan reducera energiförbrukningen i en fastighet med över 20 % har Alfa Laval-partnern Chemiclean gått i bräschen när det gäller att reducera inte bara sina kunders kostnader utan därigenom även deras klimatpåverkan. Klimatpakten är ett initiativ som tagits av Stockholms Stad med målet att alla 69 aktörer i klimatpakten ska minska sina utsläpp med 10 procent till 2011 eller verka för att uppfylla något av målen i Stockholms miljöprogram. På sin informationssida uppger staden att Klimatpakten är en samarbetsform, men också en arena för kontaktskapande, utvecklingsarbete samt kunskaps- och erfarenhetsutbyte. Klimatpakten visar att staden och företagen i Stockholm är aktiva på området och visar ledarskap genom att vara föredömen. Rafael Ospino, marknadschef på Chemiclean säger: Vi har under femton års tid, alltså redan långt före klimatpaktens tillkomst, aktivt verkat för att två av stadens miljömål, nämligen Hållbar Energianvändning och Sund inomhusmiljö skall kunna förverkligas. Att vi nu gått med i Stockholms Stad Klimatpakt är därför logiskt, allrahelst som vi är övertygade om att dessa frågor kommer att komma i hela Europas fokus nu inför Stockholms år som Green Capital 2010.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Green Capital Klimatpakt Chemiclean

2009-08-21
Genom att påvisa hur relativt enkla, billiga och miljövänliga åtgärder kan reducera energiförbrukningen i en fastighet med över 20 % har Alfa Laval-partnern Chemiclean gått i bräschen när det gäller att reducera inte bara sina kunders kostnader utan därigenom även deras klimatpåverkan.

Klimatpakten är ett initiativ som tagits av Stockholms Stad med målet att alla 69 aktörer i klimatpakten ska minska sina utsläpp med 10 procent till 2011 eller verka för att uppfylla något av målen i Stockholms miljöprogram.

På sin informationssida uppger staden att Klimatpakten är en samarbetsform, men också en arena för kontaktskapande, utvecklingsarbete samt kunskaps- och erfarenhetsutbyte. Klimatpakten visar att staden och företagen i Stockholm är aktiva på området och visar ledarskap genom att vara föredömen.

Rafael Ospino, marknadschef på Chemiclean säger: Vi har under femton års tid, alltså redan långt före klimatpaktens tillkomst, aktivt verkat för att två av stadens miljömål, nämligen Hållbar Energianvändning och Sund inomhusmiljö skall kunna förverkligas. Att vi nu gått med i Stockholms Stad Klimatpakt är därför logiskt, allrahelst som vi är övertygade om att dessa frågor kommer att komma i hela Europas fokus nu inför Stockholms år som Green Capital 2010.

Senaste nyheter