Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Göran Dalén ny VD för wpd Scandinavia

https://www.klimatsmart.se/images/news/wpd119x100b.gif

Styrelsen i wpd Scandinavia, en av Europas ledande vindkraftsprojektörer, har utsett Göran Dalén till ny VD i företaget. Nuvarande VD:n Charlotte Bergqvist kommer att gå på föräldraledighet, men stannar kvar som ledamot i bolagets styrelse. Göran Dalén har arbetat inom bolaget sedan 2007 som Senior Advisor. Den senaste tiden har Göran Dalén arbetat som projektledare för fundamenten i det tyska havsbaserade projektet Baltic 1. Innan sin anställning hos wpd har Göran Dalén arbetat med vindkraft hos bl.a Vattenfall och E.ON. ”Vi är mycket nöjda med att ha funnit rätt person att driva WPD Scandinavias verksamhet framåt där Göran Dalén med sin långa erfarenhet och breda kompetens inom området lämpar sig mycket bra för uppdraget”, säger styrelseordförande Achim Berge.” Charlotte Bergqvist stannar kvar som ledamot i både bolagets styrelse samt som ledamot i styrelsen för branschföreningen Svensk Vindenergi. Göran Dalén tillträder den 1 augusti. ”Jag är glad och stolt över att ha utsetts till wpd Scandinavias VD. Det känns stimulerande att få fortsätta utvecklingen av wpd Scandinavia i en marknad där förnyelsebar energi erbjuder nya möjligheter. wpd kommer också fortsättningsvis satsa på kundskapsbaserad projektutveckling på land och till havs i nära samarbete med myndigheter och berörda personer, säger Göran Dalén”. För ytterligare information, kontakta: Göran Dalén, tillträdande VD wpd Scandinavia AB, telefon 08-50 10 91 59 Achim Berge, styrelseordförande wpd Scandinavia AB, telefon 08-50 10 91 51

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Göran Dalén ny VD för wpd Scandinavia

2010-06-23
Styrelsen i wpd Scandinavia, en av Europas ledande vindkraftsprojektörer, har utsett Göran Dalén till ny VD i företaget. Nuvarande VD:n Charlotte Bergqvist kommer att gå på föräldraledighet, men stannar kvar som ledamot i bolagets styrelse.

Göran Dalén har arbetat inom bolaget sedan 2007 som Senior Advisor. Den senaste tiden har Göran Dalén arbetat som projektledare för fundamenten i det tyska havsbaserade projektet Baltic 1. Innan sin anställning hos wpd har Göran Dalén arbetat med vindkraft hos bl.a Vattenfall och E.ON.

”Vi är mycket nöjda med att ha funnit rätt person att driva WPD Scandinavias verksamhet framåt där Göran Dalén med sin långa erfarenhet och breda kompetens inom området lämpar sig mycket bra för uppdraget”, säger styrelseordförande Achim Berge.”

Charlotte Bergqvist stannar kvar som ledamot i både bolagets styrelse samt som ledamot i styrelsen för branschföreningen Svensk Vindenergi.

Göran Dalén tillträder den 1 augusti.

”Jag är glad och stolt över att ha utsetts till wpd Scandinavias VD. Det känns stimulerande att få fortsätta utvecklingen av wpd Scandinavia i en marknad där förnyelsebar energi erbjuder nya möjligheter. wpd kommer också fortsättningsvis satsa på kundskapsbaserad projektutveckling på land och till havs i nära samarbete med myndigheter och berörda personer, säger Göran Dalén”.

För ytterligare information, kontakta:
Göran Dalén, tillträdande VD wpd Scandinavia AB, telefon 08-50 10 91 59
Achim Berge, styrelseordförande wpd Scandinavia AB, telefon 08-50 10 91 51

Senaste nyheter