Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Gör Växjö Grönare 29 oktober

https://www.klimatsmart.se/images/news/energikontorsydost250x38pi.jpg

Lördagen den 29 oktober arrangerar Växjö kommun en klimat- och miljödag i Växjö stadsbibliotek. Göran Gustavsson från Energikontor Sydost medverkar i programmet och pratar om Borgmästaravtalet. Energikontor Sydost kommer att vara representerat som en del av Klimatkommission Kronoberg, och kommer att informera om Borgmästaravtalet, inom projektet Come2CoM. Genom projektet kan kommunerna i sydostregionen erbjudas hjälp med framtagningen av grundläggande utsläppsinventeringar och åtgärdsplaner. Enligt Borgmästaravtalet ska kommunerna sammanställa en grundläggande utsläppsinventering och presentera en åtgärdsplan för hållbar energi som antas av kommunfullmäktige inom ett år från den officiella anslutningen till avtalet. Vartannat år ska sedan rapporter om genomförandet godkännas av kommunfullmäktige och publiceras. I dagsläget är det runt tusen städer och kommuner runt om i Europa som har skrivit på Borgmästaravtalet. Regionförbundet Södra Småland har bildat en klimatkommission för att nå målet om en fossilbränslefri region. Södra Småland ska förena hållbar tillväxt och attraktiva miljöer med effektiv resursanvändning och minimal klimatpåverkan. Klimatkommissionens arbete leds av regionförbundets fullmäktigepresidium: Gunnar Nordmark (fp), ordf, René Jaramillo (kd), 1 vice ordf och Carl-Olof Bengtsson (s), 2 vice ordf. Arbetet med Klimatkommission Kronoberg genomförs med stöd av Energikontor Sydost AB, Länsstyrelsen Kronoberg, och i samverkan med representanter från näringsliv, universitet och offentlig sektor. För mer information, kontakta: Göran Gustavsson, 0709-21 60 54, goran.gustavsson@energikontorsydost.se.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Gör Växjö Grönare 29 oktober

2011-10-24
Lördagen den 29 oktober arrangerar Växjö kommun en klimat- och miljödag i Växjö stadsbibliotek. Göran Gustavsson från Energikontor Sydost medverkar i programmet och pratar om Borgmästaravtalet.

Energikontor Sydost kommer att vara representerat som en del av Klimatkommission Kronoberg, och kommer att informera om Borgmästaravtalet, inom projektet Come2CoM. Genom projektet kan kommunerna i sydostregionen erbjudas hjälp med framtagningen av grundläggande utsläppsinventeringar och åtgärdsplaner.

Enligt Borgmästaravtalet ska kommunerna sammanställa en grundläggande utsläppsinventering och presentera en åtgärdsplan för hållbar energi som antas av kommunfullmäktige inom ett år från den officiella anslutningen till avtalet. Vartannat år ska sedan rapporter om genomförandet godkännas av kommunfullmäktige och publiceras.

I dagsläget är det runt tusen städer och kommuner runt om i Europa som har skrivit på Borgmästaravtalet.

Regionförbundet Södra Småland har bildat en klimatkommission för att nå målet om en fossilbränslefri region. Södra Småland ska förena hållbar tillväxt och attraktiva miljöer med effektiv resursanvändning och minimal klimatpåverkan.

Klimatkommissionens arbete leds av regionförbundets fullmäktigepresidium: Gunnar Nordmark (fp), ordf, René Jaramillo (kd), 1 vice ordf och Carl-Olof Bengtsson (s), 2 vice ordf.

Arbetet med Klimatkommission Kronoberg genomförs med stöd av Energikontor Sydost AB, Länsstyrelsen Kronoberg, och i samverkan med representanter från näringsliv, universitet och offentlig sektor.

För mer information, kontakta:
Göran Gustavsson, 0709-21 60 54, goran.gustavsson@energikontorsydost.se.

Senaste nyheter