Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Goodpoint guidar Textilia mot hållbarhet

https://www.klimatsmart.se/images/news/goodpoint190x113.gif

Textilia är det första privata textilserviceföretaget i Sverige som har skaffat sig en så kallad trippelcertifiering. Hela koncernens verksamhet följer idag de internationella standarderna ISO 9001, ISO 14001 och OHSAS 18001. Textila har också erhållit Svanen-märkning av tre av sina anläggningar. Goodpoint har under två år guidat företaget med projektledning, utbildning och internrevision av standarderna. - Det har varit ett spännande projekt att arbeta med flera certifieringar parallellt på så många orter. Genom att vi har haft ett långt samarbete med Textilia i Rimbo, men nu har vi fått glädjen att arbeta med samtliga anläggningar och med koncernledningen, säger Malin Möller från Goodpoint. - Det finns många samordningsvinster att göra flera certifieringar samtidigt. Och Textilias organisation är så mogen att det var möjligt att genomföra ett omfattande förändringsarbete under två år, fortsätter hon. Konsultföretaget har med sin kompetens inom ledningssystem och Svanen-märkning hjälpt koncernen. Anläggningarna i Rimbo, Örebro och Boden är också bland de första i Sverige att klara Svanens nya krav 2.0 för textilservice. Märkningen är ny sedan slutet av 2009 och ska ge minskad negativ påverkan på miljö och klimat. Detta görs främst genom minskad användning av energi och vatten samt övergång till mer skonsamma tvättkemikalier. är sedan 1981 ett av Sveriges ledande konsultbolag inom hållbar utveckling och CSR. Företaget har ca 25 medarbetare och kontor i Stockholm och Malmö.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Goodpoint guidar Textilia mot hållbarhet

2011-03-11
Textilia är det första privata textilserviceföretaget i Sverige som har skaffat sig en så kallad trippelcertifiering. Hela koncernens verksamhet följer idag de internationella standarderna ISO 9001, ISO 14001 och OHSAS 18001. Textila har också erhållit Svanen-märkning av tre av sina anläggningar. Goodpoint har under två år guidat företaget med projektledning, utbildning och internrevision av standarderna.

- Det har varit ett spännande projekt att arbeta med flera certifieringar parallellt på så många orter. Genom att vi har haft ett långt samarbete med Textilia i Rimbo, men nu har vi fått glädjen att arbeta med samtliga anläggningar och med koncernledningen, säger Malin Möller från Goodpoint.
- Det finns många samordningsvinster att göra flera certifieringar samtidigt. Och Textilias organisation är så mogen att det var möjligt att genomföra ett omfattande förändringsarbete under två år, fortsätter hon.

Konsultföretaget har med sin kompetens inom ledningssystem och Svanen-märkning hjälpt koncernen. Anläggningarna i Rimbo, Örebro och Boden är också bland de första i Sverige att klara Svanens nya krav 2.0 för textilservice. Märkningen är ny sedan slutet av 2009 och ska ge minskad negativ påverkan på miljö och klimat. Detta görs främst genom minskad användning av energi och vatten samt övergång till mer skonsamma tvättkemikalier.

är sedan 1981 ett av Sveriges ledande konsultbolag inom hållbar utveckling och CSR. Företaget har ca 25 medarbetare och kontor i Stockholm och Malmö.

Senaste nyheter