Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

GoExcellent inleder samarbete med Inrego

https://www.klimatsmart.se/images/news/inrego190x48.jpg

GoExcellent har cirka 2 000 anställda i Norden och hanterar över 20 miljoner kundkontakter per år för sina uppdragsgivare i både offentlig och privat sektor. Delar av GoExcellents verksamhet är miljöcertifierad enligt ISO 14001 och GoExcellent bedriver ett omfattande arbete för att minimera sin miljöpåverkan. IT är ett prioriterat område, både avseende energiförbrukning och återanvändning av den IT- och telekomutrustning som fasas ut. GoExcellent hade tidigare en samarbetspartner kring återtag av IT, men i höstas såg IT-chefen Per Vålvik över alternativen på marknaden. Målet var att hitta en leverantör med specialistkompetens kring återanvändning, erfarenhet av nordiska uppdrag och en säker process för hantering av utrustning och lagringsmedia. Valet föll på Inrego. – Inrego lever upp till våra krav och kan hjälpa oss att ta ett helhetsgrepp på all IT-utrustning, minska vårt klimatavtryck och skapa värde i utrustningen. Säkerheten är viktig för oss med tanke på att vi hanterar mycket kundinformation och Inregos säkerhetscertifiering enligt ISO 27001 väger tungt, säger Per Vålvik. Återanvändning är alltid ett bättre alternativ än skrotning och materialåtervinning eftersom nyproduktion av IT förbrukar stora mänger råvaror, energi och kemikalier. Att återanvända en dator i tre år ger en klimatbesparing på 109 kilo koldioxid jämfört med att köpa en ny dator. Det motsvarar energin för att driva ett kylskåp i tio år. – GoExcellent ligger redan långt fram inom återanvändning och resursutnyttjande. Vi ser fram emot att arbeta tillsammans för att öka återanvändningen på ett hållbart och säkert sätt, säger Jonas Karlsson, VD för Inrego. För mer information, kontakta: Stina Reutercrona, GoExcellent, 0768-68 62 60, stina.reutercrona@goexcellent.com Jonas Karlsson, Inrego, 0708-660 208, jonas.karlsson@inrego.se.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

GoExcellent inleder samarbete med Inrego

2013-02-19
GoExcellent har cirka 2 000 anställda i Norden och hanterar över 20 miljoner kundkontakter per år för sina uppdragsgivare i både offentlig och privat sektor.

Delar av GoExcellents verksamhet är miljöcertifierad enligt ISO 14001 och GoExcellent bedriver ett omfattande arbete för att minimera sin miljöpåverkan. IT är ett prioriterat område, både avseende energiförbrukning och återanvändning av den IT- och telekomutrustning som fasas ut.

GoExcellent hade tidigare en samarbetspartner kring återtag av IT, men i höstas såg IT-chefen Per Vålvik över alternativen på marknaden. Målet var att hitta en leverantör med specialistkompetens kring återanvändning, erfarenhet av nordiska uppdrag och en säker process för hantering av utrustning och lagringsmedia. Valet föll på Inrego.

– Inrego lever upp till våra krav och kan hjälpa oss att ta ett helhetsgrepp på all IT-utrustning, minska vårt klimatavtryck och skapa värde i utrustningen. Säkerheten är viktig för oss med tanke på att vi hanterar mycket kundinformation och Inregos säkerhetscertifiering enligt ISO 27001 väger tungt, säger Per Vålvik.

Återanvändning är alltid ett bättre alternativ än skrotning och materialåtervinning eftersom nyproduktion av IT förbrukar stora mänger råvaror, energi och kemikalier. Att återanvända en dator i tre år ger en klimatbesparing på 109 kilo koldioxid jämfört med att köpa en ny dator. Det motsvarar energin för att driva ett kylskåp i tio år.

– GoExcellent ligger redan långt fram inom återanvändning och resursutnyttjande. Vi ser fram emot att arbeta tillsammans för att öka återanvändningen på ett hållbart och säkert sätt, säger Jonas Karlsson, VD för Inrego.

För mer information, kontakta:
Stina Reutercrona, GoExcellent, 0768-68 62 60, stina.reutercrona@goexcellent.com
Jonas Karlsson, Inrego, 0708-660 208, jonas.karlsson@inrego.se.
Källa: Inrego

Senaste nyheter