Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Godkända som utfärdare av miljödiplom

https://www.klimatsmart.se/images/news/eskilstuna_energi_och_milj__logo.png

Ett miljödiplomerat företag har ett intyg på att det aktivt arbetar för att minska sin negativa miljöpåverkan. Nu har Eskilstuna Energi och Miljö blivit godkända som utfärdare av miljödiplom och ska lotsa andra företag till ett mer strukturerat miljöarbete. I takt med att miljöfrågorna blir allt viktigare ökar efterfrågan hos företag att förbättra och utveckla sitt miljöarbete. Eskilstuna Energi och Miljö har varit miljöcertifierade i tio år och har nu även blivit godkända att utfärda miljödiplom enligt standarden ”Svensk Miljöbas”. – Tillståndet innebär att vi kan hjälpa företag med styrning och ordning och reda i deras miljöarbete. Om företagen uppfyller samtliga krav enligt Svensk Miljöbas blir de diplomerade, vilket kan stärka företagens position på marknaden. En miljödiplomering kan exempelvis bli direkt avgörande för om du vinner en upphandling eller inte, säger Susanna Thörn, miljöansvarig på Eskilstuna Energi och Miljö. Sundbyholms Travbana, som arbetat mycket med att göra sin verksamhet mer miljövänlig och är landets första ekotravbana, är först ut med att bli miljödiplomerade av Eskilstuna Energi och Miljö. – Vi sökte ett strukturerat sätt att jobba med miljöfrågor, och vi valde därför att miljödiplomera oss med Eskilstuna Energi och Miljös hjälp. Detta arbetssätt passar oss perfekt, säger Per Redelius, platschef för Sundbyholmstravet. Svensk Miljöbas är ett något enklare miljöledningssystem än exempelvis ISO-certifieringen och passar främst små och medelstora företag. – Tanken är att vi ska erbjuda något mer till de kunder vi redan har. Men kommer det nya kunder och vill bli miljödiplomerade är de givetvis varmt välkomna, säger Susanna Thörn. Fakta om Svensk Miljöbas: - Ett diplom från Svensk Miljöbas är ett intyg på att ett företag arbetar aktivt och systematiskt med att minska sin negativa miljöpåverkan. - Miljödiplomering bygger på grundprinciperna i ISO 14001 och EMAS. - Eskilstuna Energi och Miljö AB är en av totalt tio utfärdare i Sverige. - I miljödiplomeringen kartläggs hela verksamhetens miljöpåverkan, ifråga om allt från energiförbrukning, kemikaliehantering och upphandlingar till avfall och utsläpp. För mer information, kontakta: Susanna Thörn, miljöansvarig på Eskilstuna Energi och Miljö, 070-232 59 80, susanna.thorn@eem.se.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Godkända som utfärdare av miljödiplom

2013-03-01
Ett miljödiplomerat företag har ett intyg på att det aktivt arbetar för att minska sin negativa miljöpåverkan. Nu har Eskilstuna Energi och Miljö blivit godkända som utfärdare av miljödiplom och ska lotsa andra företag till ett mer strukturerat miljöarbete.

I takt med att miljöfrågorna blir allt viktigare ökar efterfrågan hos företag att förbättra och utveckla sitt miljöarbete. Eskilstuna Energi och Miljö har varit miljöcertifierade i tio år och har nu även blivit godkända att utfärda miljödiplom enligt standarden ”Svensk Miljöbas”.

– Tillståndet innebär att vi kan hjälpa företag med styrning och ordning och reda i deras miljöarbete. Om företagen uppfyller samtliga krav enligt Svensk Miljöbas blir de diplomerade, vilket kan stärka företagens position på marknaden. En miljödiplomering kan exempelvis bli direkt avgörande för om du vinner en upphandling eller inte, säger Susanna Thörn, miljöansvarig på Eskilstuna Energi och Miljö.

Sundbyholms Travbana, som arbetat mycket med att göra sin verksamhet mer miljövänlig och är landets första ekotravbana, är först ut med att bli miljödiplomerade av Eskilstuna Energi och Miljö.

– Vi sökte ett strukturerat sätt att jobba med miljöfrågor, och vi valde därför att miljödiplomera oss med Eskilstuna Energi och Miljös hjälp. Detta arbetssätt passar oss perfekt, säger Per Redelius, platschef för Sundbyholmstravet.

Svensk Miljöbas är ett något enklare miljöledningssystem än exempelvis ISO-certifieringen och passar främst små och medelstora företag.

– Tanken är att vi ska erbjuda något mer till de kunder vi redan har. Men kommer det nya kunder och vill bli miljödiplomerade är de givetvis varmt välkomna, säger Susanna Thörn.

Fakta om Svensk Miljöbas:
- Ett diplom från Svensk Miljöbas är ett intyg på att ett företag arbetar aktivt och systematiskt med att minska sin negativa miljöpåverkan.

- Miljödiplomering bygger på grundprinciperna i ISO 14001 och EMAS.

- Eskilstuna Energi och Miljö AB är en av totalt tio utfärdare i Sverige.

- I miljödiplomeringen kartläggs hela verksamhetens miljöpåverkan, ifråga om allt från energiförbrukning, kemikaliehantering och upphandlingar till avfall och utsläpp.

För mer information, kontakta:
Susanna Thörn, miljöansvarig på Eskilstuna Energi och Miljö, 070-232 59 80, susanna.thorn@eem.se.

Senaste nyheter