Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

God mat ombord på Shamrock

https://www.klimatsmart.se/images/news/shamrockkock260x166.jpg

Nu har Shamrock lagt till för sista gången med havsnätverkets kampanj ombord. Besättningen, de där miljöintresserade ungdomarna som hjälpt till med kampanjen i hamnarna, har fått med sig både förarbevis och fördjupade miljökunskaper till fastlandet. Katarina har också lärt sig mycket om mat med både god smak, och eftersmak: Under en segling som denna spenderar man nästan all tid på samma lilla båt (Shamrock är i och för sig 28,3 meter lång) men det är ändå mycket tid ombord. God mat är en förutsättning för att humöret ska hålla sig jämnt och god mat har vi verkligen fått på den här resan. Vår kock som följer med heter Fredrick och så har vi Cheyne som hjälper till, ungefär kockens livräddare om man vill vara snäll! Enligt Naturskyddsföreningens policy serveras bara vegetarisk mat som dessutom är ekologisk. När det serveras fisk, i undantagsfall, så är den grönlistad enligt konstens alla regler. Det är inte på något sätt så att vi alla är vegetarianer utan valet grundas på att det är ett bättre alternativ för miljöns skull. Det är också en härlig utmaning, både för kockarna då de måste hitta på nya inspirerande och näringsrika måltider och för de som inte är vegetarianer att vänja sig av vid att inte äta kött. För trots att vi inte är några fanatiska köttätare så kan tallriken ibland kännas tom. Det är nog ett av de vanligaste argumenten man får höra när man diskuterar vegetarisk mat. Inte kanske djurens väl och ve, som man skulle kunna tro, utan just att utan köttbit känns det inte som en komplett måltid, och pratar man med Fredrick och Cheyne så hör man att det kan krävas lite extra för att planera sammansättningen av måltider. Men det är fantastisk mat som serveras. Man vill helst ta med sig våra kockar hem och låta dem laga all mat hemma också. Med det passar vi på att tacka Katarina för alla hennes rapporter från seglingen. Det har varit väldigt roligt att få en inblick i livet ombord. Skrivet av Mona Wallin på Naturskyddsföreningens blogg.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

God mat ombord på Shamrock

2011-08-31
Nu har Shamrock lagt till för sista gången med havsnätverkets kampanj ombord. Besättningen, de där miljöintresserade ungdomarna som hjälpt till med kampanjen i hamnarna, har fått med sig både förarbevis och fördjupade miljökunskaper till fastlandet. Katarina har också lärt sig mycket om mat med både god smak, och eftersmak:

Under en segling som denna spenderar man nästan all tid på samma lilla båt (Shamrock är i och för sig 28,3 meter lång) men det är ändå mycket tid ombord. God mat är en förutsättning för att humöret ska hålla sig jämnt och god mat har vi verkligen fått på den här resan.
Vår kock som följer med heter Fredrick och så har vi Cheyne som hjälper till, ungefär kockens livräddare om man vill vara snäll! Enligt Naturskyddsföreningens policy serveras bara vegetarisk mat som dessutom är ekologisk. När det serveras fisk, i undantagsfall, så är den grönlistad enligt konstens alla regler. Det är inte på något sätt så att vi alla är vegetarianer utan valet grundas på att det är ett bättre alternativ för miljöns skull.

Det är också en härlig utmaning, både för kockarna då de måste hitta på nya inspirerande och näringsrika måltider och för de som inte är vegetarianer att vänja sig av vid att inte äta kött. För trots att vi inte är några fanatiska köttätare så kan tallriken ibland kännas tom. Det är nog ett av de vanligaste argumenten man får höra när man diskuterar vegetarisk mat. Inte kanske djurens väl och ve, som man skulle kunna tro, utan just att utan köttbit känns det inte som en komplett måltid, och pratar man med Fredrick och Cheyne så hör man att det kan krävas lite extra för att planera sammansättningen av måltider. Men det är fantastisk mat som serveras. Man vill helst ta med sig våra kockar hem och låta dem laga all mat hemma också.

Med det passar vi på att tacka Katarina för alla hennes rapporter från seglingen. Det har varit väldigt roligt att få en inblick i livet ombord.

Skrivet av Mona Wallin på Naturskyddsföreningens blogg.

Senaste nyheter