Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Givande medlemsmöten

https://www.klimatsmart.se/images/news/Ulrikai147x220.jpg

Något som jag verkligen gillar med mitt jobb är kontakten med medlemsföretagen. Jag försöker besöka ett antal medlemmar varje år och i förra veckan åkte jag till Jönköping för att träffa två av dem. Jag började dagen med ett besök på Lantmännen Agrovärme. En internationell koncern där fjärrvärmen bara är en liten del av verksamheten. Jag fick träffa vd Andreas Green, värmechefen Tobias Klahr samt affärsutvecklare Jürgen Granstedt. Det var tydligt att de ville utveckla fjärrvärmesidan på Lantmännen och med en så stor koncern i ryggen finns bra förutsättningarna för att de kommer att lyckas. Roligt att höra om deras starka tro på fjärrvärmeaffären även i mindre nät. På eftermiddagen besökte jag Jönköping Energi. Ett lokalt företag där fjärrvärmen är en stor del. Där träffade jag vd Håkan Stigmarker och ansvarig för värme och kraft Fridolf Eskilsson. Något som slog mig under det besöket är hur god ekonomi de har trots sitt unga nät och att topografin i Jönköping inte direkt gör det lätt att bygga fjärrvärme. De berättade om all fördelar med att ha nya nät eftersom för att drift och underhåll fungerar så bra. Ofta brukar företag med nya nät kämpa med utmaningen av en tung balansräkning och vara lite avundsjuka på de med gamla avskrivna nät. Roligt att höra Jönköping Energi som se det som en fördel och hur man kan bygga ut stora nät relativt fort och snabbt få en god ekonomi. Det var spännande att på samma dag få träffa två så olika medlemsföretag. Inte minst att få höra vad de vill ha ut av att vara medlemmar hos oss. Lantmännen, som vill växa i sin fjärrvärmeaffär framhöll de standarder vi tar fram så att de kan bygga sina rör på ett kostnadseffektivt sätt. Våra nyhetsbrev och annan information gör att de håller sig uppdaterade. Jönköping Energi i sin tur tycker att utbytet med de andra medlemmarna och vårt arbete med regelverken är det viktigaste. De här medlemsbesöken är alltid så givande. Det ger en chans att stämma av att det är rätt saker vi håller på med och att vi försöker vara till nytta för alla olika företag som är våra medlemmar. En annan sak som slår mig vid varje besök är hur trevliga våra medlemmar är och det är något som också är tydligt på alla våra konferenser. Har du inte besökt någon ännu då kan jag rekommendera dem. Skrivet av Ulrika Jardfelt, vd Svensk Fjärrvärme.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Givande medlemsmöten

2013-10-16
Ulrika Jardfelt,
vd Svensk Fjärrvärme.
Något som jag verkligen gillar med mitt jobb är kontakten med medlemsföretagen. Jag försöker besöka ett antal medlemmar varje år och i förra veckan åkte jag till Jönköping för att träffa två av dem.

Jag började dagen med ett besök på Lantmännen Agrovärme. En internationell koncern där fjärrvärmen bara är en liten del av verksamheten. Jag fick träffa vd Andreas Green, värmechefen Tobias Klahr samt affärsutvecklare Jürgen Granstedt. Det var tydligt att de ville utveckla fjärrvärmesidan på Lantmännen och med en så stor koncern i ryggen finns bra förutsättningarna för att de kommer att lyckas. Roligt att höra om deras starka tro på fjärrvärmeaffären även i mindre nät.

På eftermiddagen besökte jag Jönköping Energi. Ett lokalt företag där fjärrvärmen är en stor del. Där träffade jag vd Håkan Stigmarker och ansvarig för värme och kraft Fridolf Eskilsson. Något som slog mig under det besöket är hur god ekonomi de har trots sitt unga nät och att topografin i Jönköping inte direkt gör det lätt att bygga fjärrvärme. De berättade om all fördelar med att ha nya nät eftersom för att drift och underhåll fungerar så bra. Ofta brukar företag med nya nät kämpa med utmaningen av en tung balansräkning och vara lite avundsjuka på de med gamla avskrivna nät. Roligt att höra Jönköping Energi som se det som en fördel och hur man kan bygga ut stora nät relativt fort och snabbt få en god ekonomi.

Det var spännande att på samma dag få träffa två så olika medlemsföretag. Inte minst att få höra vad de vill ha ut av att vara medlemmar hos oss. Lantmännen, som vill växa i sin fjärrvärmeaffär framhöll de standarder vi tar fram så att de kan bygga sina rör på ett kostnadseffektivt sätt. Våra nyhetsbrev och annan information gör att de håller sig uppdaterade. Jönköping Energi i sin tur tycker att utbytet med de andra medlemmarna och vårt arbete med regelverken är det viktigaste.

De här medlemsbesöken är alltid så givande. Det ger en chans att stämma av att det är rätt saker vi håller på med och att vi försöker vara till nytta för alla olika företag som är våra medlemmar. En annan sak som slår mig vid varje besök är hur trevliga våra medlemmar är och det är något som också är tydligt på alla våra konferenser. Har du inte besökt någon ännu då kan jag rekommendera dem.

Skrivet av Ulrika Jardfelt, vd Svensk Fjärrvärme.

Senaste nyheter