Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

GDL samordnar transporter

https://www.klimatsmart.se/images/news/hand250x188.png

Kristianstads kommun samordnar sina transporter till en distributionscentral, i GDL:s regi, som invigdes under tisdagen. Kristianstad är en av några få som har samordnat sina transporter. Målet med samordningen är att minska trafiken och främja lokala leverantörer. Från och med fredag kommer GDL:s nya distributionscentral vara igång och lagret kommer fyllas med torrvaror och kontorsmaterial som samordnat levereras till kommunens olika verksamheter som omsorgsboenden, skolor och kontor. Kyl- och fryslivsmedel kommer att börja hanteras till hösten. Inför uppstarten har GDL tagit fram en biogaslastbil, speciellt för distributionen i Kristianstad. Det var också en av anledningarna till att företaget vann upphandlingen. Lastutrymmet är uppdelat för att kunna transportera kylda varor och torrvaror under samma körning. – De lokala affärerna är viktiga för oss på GDL och Kristianstads kommun är en väldigt intressant kund, säger Stefan Andersson, vd på GDL. Kristianstads kommun är den sjätte kommunen i Sverige att samordna sin varudistribution. Sedan tidigare har Borlänge, Nacka, Värnamo, Växjö och Halmstad gjort det. Kommunstyrelsens ordförande Pierre Månsson förklarade anledningarna till att man nu samordnar transporterna. Genom samordning minskas antalet leveranser. Färre transporter är skonsamt för miljön och minskar trafiken i stan. – I längden kommer det också ge oss billigare transporter. En av de viktigaste skälen är också att den lokala konkurrensen blir bättre. Fler företagare kommer att ha möjlighet att nå våra 200 leveransställen, säger Pierre Månsson som tillsammans med Stefan Andersson förklarade distributionscentralen öppnad med ett handslag.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

GDL samordnar transporter

2013-01-28
Pierre Månsson, Kristianstads kommun,
och Stefan Andersson, GDL.
Kristianstads kommun samordnar sina transporter till en distributionscentral, i GDL:s regi, som invigdes under tisdagen. Kristianstad är en av några få som har samordnat sina transporter. Målet med samordningen är att minska trafiken och främja lokala leverantörer.

Från och med fredag kommer GDL:s nya distributionscentral vara igång och lagret kommer fyllas med torrvaror och kontorsmaterial som samordnat levereras till kommunens olika verksamheter som omsorgsboenden, skolor och kontor. Kyl- och fryslivsmedel kommer att börja hanteras till hösten.

Inför uppstarten har GDL tagit fram en biogaslastbil, speciellt för distributionen i Kristianstad. Det var också en av anledningarna till att företaget vann upphandlingen. Lastutrymmet är uppdelat för att kunna transportera kylda varor och torrvaror under samma körning.

– De lokala affärerna är viktiga för oss på GDL och Kristianstads kommun är en väldigt intressant kund, säger Stefan Andersson, vd på GDL.

Kristianstads kommun är den sjätte kommunen i Sverige att samordna sin varudistribution. Sedan tidigare har Borlänge, Nacka, Värnamo, Växjö och Halmstad gjort det. Kommunstyrelsens ordförande Pierre Månsson förklarade anledningarna till att man nu samordnar transporterna. Genom samordning minskas antalet leveranser. Färre transporter är skonsamt för miljön och minskar trafiken i stan.

– I längden kommer det också ge oss billigare transporter. En av de viktigaste skälen är också att den lokala konkurrensen blir bättre. Fler företagare kommer att ha möjlighet att nå våra 200 leveransställen, säger Pierre Månsson som tillsammans med Stefan Andersson förklarade distributionscentralen öppnad med ett handslag.

Senaste nyheter