Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Gänget bakom Camino är Årets kooperativ

https://www.klimatsmart.se/images/news/camino250x60.jpg

Getaware gör hållbar konsumtion inspirerande, snyggt och lustfyllt. Genom magasinet, föredrag och i sociala medier visar de att det goda livet är möjligt, även för den som vill vara ansvarsfull socialt och miljömässigt. Kooperativet har sinnrikt arbetat med sina relationer till andra organisationer. Den första tryckningen av tidningen finansierades av Caminos många vänner –andra organisationer med intresse för hållbar utveckling. Under de tre första åren har man också synts mycket medialt och också använts som expertkommentatorer i såväl TV som radio. Getaware har under 2009 ökat utgivningsfrekvensen för magasinet, konsultuppdragen har blivit fler och man har nyanställt. Företaget är ett fint exempel på hur det kooperativa företagandet förenar hållbar utveckling med stabil ekonomisk utveckling. Med denna motivering belönas Getaware med utmärkelsen Årets kooperativ 2010, som årligen delas ut av Coompanion Göteborgsregionen till en kooperativ verksamhet med högt medlemsvärde men som också tillför sin omvärld ett mervärde som kan gälla miljövinster, social trygghet eller på annat sätt utmärker sig som en ansvarstagande ekonomisk verksamhet. Årets Kooperativ får välja mellan en prissumma på 8.000 kr eller en dags utbildning fritt från Coompanions utbud. Getaware ekonomisk förening representerade av Johanna Stål och Ingemar Gustafsson mottog priset den 13 april kl 17:00 på Lindholmspiren 5. Kontaktperson på Getaware är Johanna Stål, 070-408 69 36, johanna@caminomagasin.se. Kontaktperson på Coompanion är Sven Bartilsson, 031-744 01 62, 070-574 54 44, sven.bartilsson@coompanion.se eller Ingrid Bexell Hultén, 070-401 71 88, ingrid.bexell@coompanion.se. Camino är Sveriges första magasin för hållbar livsstil. Camino lanserades i april 2007 och har hittills utkommit med 16 nummer. I november 2007 vann de Trendpriset och tidigare under hösten 2007 var de nominerade till årets nykomling av Sveriges tidskrifter. De har därefter vunnit Naturskyddsföreningengens Kaprifolpris. Chefredaktör Johanna Stål har listats som en av Sveriges miljömäktigaste personer av Miljöaktuellt 2009, En av årets uppstickare av Shortcut 2009 samt en av framtidens ledare av Veckans Affärer 2008. Camino ges ut av den ekonomiska föreningen getaware som består av tidningens fyra medarbetare: Chefredaktör Johanna Stål, AD Tobias Jansson, marknadsansvarig Caroline Petersson och webbredaktör Ingemar Gustafsson.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Gänget bakom Camino är Årets kooperativ

2010-04-14
Getaware gör hållbar konsumtion inspirerande, snyggt och lustfyllt. Genom magasinet, föredrag och i sociala medier visar de att det goda livet är möjligt, även för den som vill vara ansvarsfull socialt och miljömässigt. Kooperativet har sinnrikt arbetat med sina relationer till andra organisationer. Den första tryckningen av tidningen finansierades av Caminos många vänner –andra organisationer med intresse för hållbar utveckling. Under de tre första åren har man också synts mycket medialt och också använts som expertkommentatorer i såväl TV som radio. Getaware har under 2009 ökat utgivningsfrekvensen för magasinet, konsultuppdragen har blivit fler och man har nyanställt. Företaget är ett fint exempel på hur det kooperativa företagandet förenar hållbar utveckling med stabil ekonomisk utveckling.

Med denna motivering belönas Getaware med utmärkelsen Årets kooperativ 2010, som årligen delas ut av Coompanion Göteborgsregionen till en kooperativ verksamhet med högt medlemsvärde men som också tillför sin omvärld ett mervärde som kan gälla miljövinster, social trygghet eller på annat sätt utmärker sig som en ansvarstagande ekonomisk verksamhet.

Årets Kooperativ får välja mellan en prissumma på 8.000 kr eller en dags utbildning fritt från Coompanions utbud. Getaware ekonomisk förening representerade av Johanna Stål och Ingemar Gustafsson mottog priset den 13 april kl 17:00 på Lindholmspiren 5.

Kontaktperson på Getaware är Johanna Stål, 070-408 69 36, johanna@caminomagasin.se. Kontaktperson på Coompanion är Sven Bartilsson, 031-744 01 62, 070-574 54 44, sven.bartilsson@coompanion.se eller Ingrid Bexell Hultén, 070-401 71 88, ingrid.bexell@coompanion.se.

Camino är Sveriges första magasin för hållbar livsstil. Camino lanserades i april 2007 och har hittills utkommit med 16 nummer. I november 2007 vann de Trendpriset och tidigare under hösten 2007 var de nominerade till årets nykomling av Sveriges tidskrifter. De har därefter vunnit Naturskyddsföreningengens Kaprifolpris. Chefredaktör Johanna Stål har listats som en av Sveriges miljömäktigaste personer av Miljöaktuellt 2009, En av årets uppstickare av Shortcut 2009 samt en av framtidens ledare av Veckans Affärer 2008. Camino ges ut av den ekonomiska föreningen getaware som består av tidningens fyra medarbetare: Chefredaktör Johanna Stål, AD Tobias Jansson, marknadsansvarig Caroline Petersson och webbredaktör Ingemar Gustafsson.
Källa: Camino

Senaste nyheter