Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Funkisdröm i skärgården

https://www.klimatsmart.se/images/news/hus250x164.jpg

Vägen fram till Kjell och Annikas vackra hus var inte spikrak. Länge var planen att en lokal byggmästare skulle bygga huset men projektet tog en annan vändning och paret skickade i stället en förfrågan till ett antal småhusföretag. Det resulterade så småningom i en praktfull Smaragd från Fiskarhedenvillan med mängder av egna lösningar. Annika och Kjell trivdes bra i sitt 250 kvadratmeter stora hus. Ett hus som passade utmärkt för en familj med barn, men kanske inte för ett par som just gått i pension med helt andra behov. – Vi hade dessutom alltid drömt om att bo med utsikt över vattnet, så tankarna på att bygga ett nytt hus växte sig allt starkare, säger Annika. – En del har reagerat och tyckt att det har varit konstigt att vi i vår ålder har valt att bygga ett nytt hus. Men varför inte? Vi är jättenöjda med att vi tog steget och gjorde verklighet av vår dröm om ett nytt hus. Tomten hade de redan, bredvid det egna huset och med härlig utsikt över vattnet. Men vägen fram till drömhuset var inte rak på något sätt. Länge såg det ut som att en lokal arkitekt och byggentreprenör skulle uppföra huset, men så blev det inte. – Vi tyckte att det blev för dyrt och skickade i stället ritningen till ett antal småhusföretag, säger Kjell. Valet föll till slut på Fiskarhedenvillan som presenterade ett förslag där man använt konstruktionen från funkishuset Smaragden och ritat parets hus utifrån den. På det sättet blev priset mycket bra och det fällde avgörandet. – Vi visste ingenting om Fiskarhedenvillan innan men vi blev positivt överraskade när vi förstod att det var lösvirkeshus. Vi visste inte heller att upplägget var så flexibelt, det går att bygga precis det hus man vill ha. Huset började byggas i augusti 2010 och i mars kunde paret flytta in. Projektet löpte på precis som det skulle. Paret är mycket nöjda. – Vi hade tur med alla inblandade hantverkare. De var jätteduktiga och vi är också nöjda med att Fiskarhedenvillan har varit lyhörda och direkt agerat om vi påpekat något. Det färdiga huset ståtar nu på en klippa vid havet. Det smälter in fantastiskt bra på den klippiga tomten. Utsikten från de stora panoramafönstren är imponerande. – Det är härligt att se ut över vattnet och följa naturens skiftningar. Det är precis så som vi alltid har velat ha det. Vi njuter i fulla drag, säger Annika.

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Funkisdröm i skärgården

2013-02-08
Vägen fram till Kjell och Annikas vackra hus var inte spikrak. Länge var planen att en lokal byggmästare skulle bygga huset men projektet tog en annan vändning och paret skickade i stället en förfrågan till ett antal småhusföretag. Det resulterade så småningom i en praktfull Smaragd från Fiskarhedenvillan med mängder av egna lösningar.

Annika och Kjell trivdes bra i sitt 250 kvadratmeter stora hus. Ett hus som passade utmärkt för en familj med barn, men kanske inte för ett par som just gått i pension med helt andra behov.

– Vi hade dessutom alltid drömt om att bo med utsikt över vattnet, så tankarna på att bygga ett nytt hus växte sig allt starkare, säger Annika.

– En del har reagerat och tyckt att det har varit konstigt att vi i vår ålder har valt att bygga ett nytt hus. Men varför inte? Vi är jättenöjda med att vi tog steget och gjorde verklighet av vår dröm om ett nytt hus.

Tomten hade de redan, bredvid det egna huset och med härlig utsikt över vattnet. Men vägen fram till drömhuset var inte rak på något sätt. Länge såg det ut som att en lokal arkitekt och byggentreprenör skulle uppföra huset, men så blev det inte.

– Vi tyckte att det blev för dyrt och skickade i stället ritningen till ett antal småhusföretag, säger Kjell.

Valet föll till slut på Fiskarhedenvillan som presenterade ett förslag där man använt konstruktionen från funkishuset Smaragden och ritat parets hus utifrån den. På det sättet blev priset mycket bra och det fällde avgörandet.

– Vi visste ingenting om Fiskarhedenvillan innan men vi blev positivt överraskade när vi förstod att det var lösvirkeshus. Vi visste inte heller att upplägget var så flexibelt, det går att bygga precis det hus man vill ha.

Huset började byggas i augusti 2010 och i mars kunde paret flytta in. Projektet löpte på precis som det skulle. Paret är mycket nöjda.

– Vi hade tur med alla inblandade hantverkare. De var jätteduktiga och vi är också nöjda med att Fiskarhedenvillan har varit lyhörda och direkt agerat om vi påpekat något.

Det färdiga huset ståtar nu på en klippa vid havet. Det smälter in fantastiskt bra på den klippiga tomten. Utsikten från de stora panoramafönstren är imponerande.

– Det är härligt att se ut över vattnet och följa naturens skiftningar. Det är precis så som vi alltid har velat ha det. Vi njuter i fulla drag, säger Annika.

Senaste nyheter