Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Ny sajt om svenskodlade groddar

https://www.klimatsmart.se/images/news/groddarochskott250x42.gif

Groddar och Skott är två av få, tillgängliga svenska grönsaker som är färska året om. Groddar och Skott smakar gott och har höga halter av vitaminer, mineraler och andra näringsämnen vilket är något SydGrönts odlare gärna ser att konsumenterna får upp ögonen för. Svenskagroddar.se är en ny sajt, skapad för att visa hur man kan använda groddar och skott till vardags och fest. - När några av Sveriges främsta groddodlare valde att gå med oss kände vi att det är produkter som passar bra in i vårt sortiment och som vi vill satsa på, säger Ted Stenshed, VD SydGrönt. - Det är en rolig utmaning att öka medvetandet om nyttan och nöjet med groddar hos konsumenterna, säger Ted Stenshed. - Odlarna ville göra en gemensam webbsajt och den tanken mynnade ut i www.svenskagroddar.se där det finns recept, tips och inspiration om hur man kan använda groddar. För recepten står kocken Karl Bengtsson, köksmästare på prisbelönta gourmetrestaurangen Gastro i Helsingborg. Det finns även filmer där Karl tillagar några av rätterna, till exempel ”Crème på solrosskott med kantareller och stenbitsrom”. Tanken är att receptbanken ska växa med inskickade recept från konsumenterna.De bästa recepten kommer att belönas med priser; en middag på Gastro i Helsingborg eller kocken Karl Bengtssons kokbok. Med sajten lanserar SydGrönt även ett bredare sortiment av groddar och skott, som exempelvis rädisgroddar, rödbetsgroddar och exotisk mix. Förutom de kreativa recepten, som inte bara är vegetariska, finns bland annat information om förvaring och hantering av groddar och skott. – Alla våra odlare är certifierade med Svenskt Sigill vilket säkerställer en kontrollerad och säker odling. Flera av sorterna är dessutom KRAV-märkta, säger Ted Stenshed. SydGrönts groddar finns i välsorterade butiker över hela landet. SydGrönt AB har ett försäljningsuppdrag för odlare i SydGrönt Ekonomisk Förening - en producentorganisation med ca 70 aktiva odlare. Vi representerar tillsammans ett mycket brett sortiment av svenskodlade kvalitetsprodukter, odlade på friland eller i växthus. Allt odlas med omtanke om vår miljö och det är ett medlemskrav att vara certifierad med något eller några av IP Svenskt Sigill, KRAV, GlobalGap eller EU-ekologiskt. Vi utvecklar och säljer ett modernt sortiment av i första hand svenskodlade grönsaker och frukt. Tillsammans med våra partners i handeln bidrar vi till att skapa trygghet, matglädje och nytta för dagens konsumenter. Vårt arbete ökar växtkraften hos våra producenter. För mer information, se www.svenskagroddar.se, www.sydgront.se eller kontakta Ted Stenshed, ted.stenshed@sydgront.se, 042-490 27 18.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Gita Ljunggren

Dela på Facebook

Ny sajt om svenskodlade groddar

2010-03-05
Groddar och Skott är två av få, tillgängliga svenska grönsaker som är färska året om. Groddar och Skott smakar gott och har höga halter av vitaminer, mineraler och andra näringsämnen vilket är något SydGrönts odlare gärna ser att konsumenterna får upp ögonen för. Svenskagroddar.se är en ny sajt, skapad för att visa hur man kan använda groddar och skott till vardags och fest.

- När några av Sveriges främsta groddodlare valde att gå med oss kände vi att det är produkter som passar bra in i vårt sortiment och som vi vill satsa på, säger Ted Stenshed, VD SydGrönt.

- Det är en rolig utmaning att öka medvetandet om nyttan och nöjet med groddar hos konsumenterna, säger Ted Stenshed.

- Odlarna ville göra en gemensam webbsajt och den tanken mynnade ut i www.svenskagroddar.se där det finns recept, tips och inspiration om hur man kan använda groddar.

För recepten står kocken Karl Bengtsson, köksmästare på prisbelönta gourmetrestaurangen Gastro i Helsingborg. Det finns även filmer där Karl tillagar några av rätterna, till exempel ”Crème på solrosskott med kantareller och stenbitsrom”. Tanken är att receptbanken ska växa med inskickade recept från konsumenterna.De bästa recepten kommer att belönas med priser; en middag på Gastro i Helsingborg eller kocken Karl Bengtssons kokbok.

Med sajten lanserar SydGrönt även ett bredare sortiment av groddar och skott, som exempelvis rädisgroddar, rödbetsgroddar och exotisk mix.

Förutom de kreativa recepten, som inte bara är vegetariska, finns bland annat information om förvaring och hantering av groddar och skott.

– Alla våra odlare är certifierade med Svenskt Sigill vilket säkerställer en kontrollerad och säker odling. Flera av sorterna är dessutom KRAV-märkta, säger Ted Stenshed.

SydGrönts groddar finns i välsorterade butiker över hela landet.

SydGrönt AB har ett försäljningsuppdrag för odlare i SydGrönt Ekonomisk Förening - en producentorganisation med ca 70 aktiva odlare. Vi representerar tillsammans ett mycket brett sortiment av svenskodlade kvalitetsprodukter, odlade på friland eller i växthus.

Allt odlas med omtanke om vår miljö och det är ett medlemskrav att vara certifierad med något eller några av IP Svenskt Sigill, KRAV, GlobalGap eller EU-ekologiskt. Vi utvecklar och säljer ett modernt sortiment av i första hand svenskodlade grönsaker och frukt. Tillsammans med våra partners i handeln bidrar vi till att skapa trygghet, matglädje och nytta för dagens konsumenter. Vårt arbete ökar växtkraften hos våra producenter.


För mer information, se www.svenskagroddar.se, www.sydgront.se eller kontakta Ted Stenshed, ted.stenshed@sydgront.se, 042-490 27 18.

Senaste nyheter