Redaktör:
Gita Ljunggren
Lilla Bjers vinnare av KRAVs nya hållbarhetspris
2019-10-08
Lilla Bjers vinnare 360°Lighthouse
KRAV-certifierade restaurangen Lilla Bjers på Gotland vann KRAVs nya pris 360°Lighthouse, som lyfter pionjärer inom ekologi och hållbarhet. Många priser delades ut till Nordens mest hållbara restauranger, flera av dem är KRAV-certifierade. Vinnarna presenteras i den nya restaurangguiden 360°EatGuide.
- Vi är väldigt glada över det här priset. Hållbarhet och ekologiskt har vi jobbat med i många år och det känns som att tiden nu har kommit ifatt oss. Det är fantastiskt och väldigt viktigt, säger Margareta Hoas som äger och driver Lilla Bjers tillsammans med Göran Hoas.
Motiveringen till priset löd:
”To succeed in reaching this far, you need a stubbornness verging on obsession with a fiery passion; but above all – an earnest conviction of what the restaurant guest and the globe really need. Thanks for showing the way!”
360°EatGuide är den första nordiska restaurangguiden som kombinerar hållbarhet och gastronomi. Initiativtagare är Bergkvist Publishing tillsammans med tidningen Restaurangvärlden och några av Nordens bästa kockar. Cirka 250 restauranger och hotell i hela Norden har testats och bedömts.
I flera av kategorierna var KRAV-certifierade restauranger nominerade och i kategorin 360°Chef vann Fredrik Johnsson på KRAV-certifierade Volt. På rankinglistan över de hållbaraste restaurangerna i Norden är flera på topplistan KRAV-certifierade.
Guiden, som är digital, ges ut på engelska och lanserades i samband med en gala i Stockholm 30 september 2019.
Läs mer om 360°EatGuide:
360eatguide.com
Läs mer om KRAV-märkta restauranger:
www.krav.se/om-krav/krav-markningen/krav-markt-restaurang/
- Vi är väldigt glada över det här priset. Hållbarhet och ekologiskt har vi jobbat med i många år och det känns som att tiden nu har kommit ifatt oss. Det är fantastiskt och väldigt viktigt, säger Margareta Hoas som äger och driver Lilla Bjers tillsammans med Göran Hoas.
Motiveringen till priset löd:
”To succeed in reaching this far, you need a stubbornness verging on obsession with a fiery passion; but above all – an earnest conviction of what the restaurant guest and the globe really need. Thanks for showing the way!”
360°EatGuide är den första nordiska restaurangguiden som kombinerar hållbarhet och gastronomi. Initiativtagare är Bergkvist Publishing tillsammans med tidningen Restaurangvärlden och några av Nordens bästa kockar. Cirka 250 restauranger och hotell i hela Norden har testats och bedömts.
I flera av kategorierna var KRAV-certifierade restauranger nominerade och i kategorin 360°Chef vann Fredrik Johnsson på KRAV-certifierade Volt. På rankinglistan över de hållbaraste restaurangerna i Norden är flera på topplistan KRAV-certifierade.
Guiden, som är digital, ges ut på engelska och lanserades i samband med en gala i Stockholm 30 september 2019.
Läs mer om 360°EatGuide:
360eatguide.com
Läs mer om KRAV-märkta restauranger:
www.krav.se/om-krav/krav-markningen/krav-markt-restaurang/
Källor: KRAV, 360°EatGuide
Senaste nyheter
-
2023-09-06
Ny kalkylator visar stora vinster med ekologisktGenom att välja ekologiskt i matbutiken kan stora mängder bekämpningsmedel och konstgödsel stoppas.… -
2023-03-13
Sverige femte bäst i världen på ekologisk matSverige är fortsatt en av världens ledande ekomarknader med en jordbruksareal på cirka 20 procent,… -
2022-09-09
Värmland bäst på hållbarhet för djur och jordbrukVärmland hamnar i topp bland Sveriges län i årets hållbarhetsranking från KRAV. Totalt är det 32… -
2021-11-22
KRAV-märkta Nors & Bäcks gårdar är Årets BondeKRAV-märkta Nors & Bäcks gårdar på norra Gotland har utsetts till Årets Bonde 2021, efter att ha… -
2021-11-19
Svenska Food Planet Prize är världens största miljöprisB4Plastics och GreenWave tilldelas Curt Bergfors Food Planet Prize 2021 för sin utveckling av… -
2021-09-08
Ekologiska alternativ saknas bland vegoprodukterNoll ekologiska alternativ. Det blev resultatet när Naturskyddsföreningen granskade utbudet från… -
2021-09-03
Fyra städer i forskningsprojekt om hållbar stadsodlingTrenden med stadsodlingar ökar runtom i världen, även i Sverige, men hur stor är potentialen… -
2021-08-06
Värmland bäst på hållbarhet för djur och jordbruk30 procent av djuren och 27 procent av jordbruksmarken i Värmland uppfyller KRAVs kriterier för god… -
2021-08-04
Ängens dag räddar blomsterprakten och den biologisk mångfaldenDen 7 augusti firas Ängens dag runt om i hela landet, men redan från mitten av juli till början av… -
2021-05-19
Svenskt Sigills Klimatcertifiering minskar klimatavtrycket för FindusI takt med forskningens framsteg kring hållbar odling har Svenskt Sigill uppdaterat reglerna för…