Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Frukostseminarium den 11 sept

https://www.klimatsmart.se/images/news/inkop250x116.jpg

Efter ett stort intresse under Almedalsveckan för hållbara IT-inköp och möjligheten att påverka de många gånger dåliga arbetsförhållandena i produktionen av IT-produkter, bjuder vi in till ett frukostseminarium skräddarsytt för finans- och försäkringsbranschen. Intresserade från andra branscher är naturligtvis också välkomna. En framgångsrik väg för att lyckas med hållbara inköp är att börja med IT, som är en komplex produktgrupp med många utmaningar i flera led. TCO Certified underlättar kravställningen och säkerställer att levererade produkter uppfyller ställda hållbarhetskrav. Välkommen att över en ekologisk frukost få användbara och handgripliga tips, träffa andra från finans- och försäkringsbranschen och dela med dig av dina erfarenheter! Innehåll: - Så har Swedbank lyckats påverka en leverantör att ställa om till en mer hållbar produktion genom att ställa krav på produkter certiferade enligt TCO Certified. - Praktisk vägledning och ökade kunskaper i att ställa hållbarhetskrav vid inköp av IT. - Så kan finans- och försäkringsbranschen samarbeta för ännu större makt att påverka. Medverkande: Maria Sjölund och Annika Overödder från TCO Development berättar om TCO Certified och hur de skärpta kraven på socialt ansvar i produktionen påverkar IT-industrin att ta ansvar för arbetsvillkoren i produktionen. Isabella Ankre, hållbarhetsspecialist på Swedbank, berättar inspirerande om hur bankens hållbarhetskrav i samband med en nyligen avslutad upphandling ledde till förändring ända in i fabriken med förbättringar för de anställda. TCO Konferens. Linnégatan 14 11 september. 08:00-09:30 Frukostseminariet är helt kostnadsfritt, men anmälan är bindande. Sista anmälningsdag: 6 september. För anmälan, kontakta Annika Overödder: 08-782 92 15, annika.overodder@tcodevelopment.com.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Frukostseminarium den 11 sept

2013-08-21
Efter ett stort intresse under Almedalsveckan för hållbara IT-inköp och möjligheten att påverka de många gånger dåliga arbetsförhållandena i produktionen av IT-produkter, bjuder vi in till ett frukostseminarium skräddarsytt för finans- och försäkringsbranschen. Intresserade från andra branscher är naturligtvis också välkomna.

En framgångsrik väg för att lyckas med hållbara inköp är att börja med IT, som är en komplex produktgrupp med många utmaningar i flera led. TCO Certified underlättar kravställningen och säkerställer att levererade produkter uppfyller ställda hållbarhetskrav.

Välkommen att över en ekologisk frukost få användbara och handgripliga tips, träffa andra från finans- och försäkringsbranschen och dela med dig av dina erfarenheter!

Innehåll:
- Så har Swedbank lyckats påverka en leverantör att ställa om till en mer hållbar produktion genom att ställa krav på produkter certiferade enligt TCO Certified.
- Praktisk vägledning och ökade kunskaper i att ställa hållbarhetskrav vid inköp av IT.
- Så kan finans- och försäkringsbranschen samarbeta för ännu större makt att påverka.

Medverkande:
Maria Sjölund och Annika Overödder från TCO Development berättar om TCO Certified och hur de skärpta kraven på socialt ansvar i produktionen påverkar IT-industrin att ta ansvar för arbetsvillkoren i produktionen.

Isabella Ankre, hållbarhetsspecialist på Swedbank, berättar inspirerande om hur bankens hållbarhetskrav i samband med en nyligen avslutad upphandling ledde till förändring ända in i fabriken med förbättringar för de anställda.

TCO Konferens. Linnégatan 14
11 september. 08:00-09:30

Frukostseminariet är helt kostnadsfritt, men anmälan är bindande.
Sista anmälningsdag: 6 september.

För anmälan, kontakta Annika Overödder:
08-782 92 15, annika.overodder@tcodevelopment.com.

Senaste nyheter