Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Fru Watt på ÅF Green Day 2014

https://www.klimatsmart.se/images/news/telge-greenday250x225.jpg

I går var jag på plats på ÅF Green Day 2014. En hel dag där kända profiler från politiken och näringslivets toppskikt diskuterade hållbarhet under temat: Kris som drivkraft till förändring. Dagen bjöd på många intressanta diskussioner och det framkom tydligt att hållbarhet är, och kommer att vara en viktig konkurrensfördel i framtiden. Företag som vågar gå före och leda utvecklingen kommer att vara vinnare. De hållbara bolagen kommer vara de lönsamma bolagen. Anna Borgeryd, styrelseordförande för Polarbröd tog upp en viktig fråga om våra försörjningsflöden och att inga av de idag är hållbara. Det gäller till exempel jordburk, mat, transporter och så klart energi. Här menar Anna att normerna behöver förändras och att politiska beslut måste till. Och det behövs fler företag som tar täten i omställningen. Vi har bara en planet. Maria Wetterstrand ställde frågan ”Om Jorden var ett företag, skulle du då investera i dess aktier?” En investering som panelen trodde kunde vara lönsam på kort sikt, men en dålig investering på längre sikt. Vi behandlar nämligen inte jorden på samma sätt som hållbara företag. Men kanske är det precis det vi borde börja göra? Maud Olofsson avrundade dagen med de kloka orden att vi alla har en stor uppgift. Det är att leda Sverige och världen mot ett hållbart samhälle. Vi borde alla fråga oss själva: ”Vad är mitt uppdrag som människa här på jorden?” Och svaret torde bli att det är betala tillbaka. Använda det vi i Sverige fått av våra förfäder till att göra gott i världen. Och skapa något varaktigt hållbart. Och ja säger jag. För vi har så få jordklot häromkring. / Fru Watt, Anna Albinsson, kundchef Telge Energi

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Fru Watt på ÅF Green Day 2014

2014-04-04
Fru Watt på ÅF Green Day 2014
I går var jag på plats på ÅF Green Day 2014. En hel dag där kända profiler från politiken och näringslivets toppskikt diskuterade hållbarhet under temat: Kris som drivkraft till förändring.

Dagen bjöd på många intressanta diskussioner och det framkom tydligt att hållbarhet är, och kommer att vara en viktig konkurrensfördel i framtiden. Företag som vågar gå före och leda utvecklingen kommer att vara vinnare. De hållbara bolagen kommer vara de lönsamma bolagen.

Anna Borgeryd, styrelseordförande för Polarbröd tog upp en viktig fråga om våra försörjningsflöden och att inga av de idag är hållbara. Det gäller till exempel jordburk, mat, transporter och så klart energi. Här menar Anna att normerna behöver förändras och att politiska beslut måste till. Och det behövs fler företag som tar täten i omställningen. Vi har bara en planet.

Maria Wetterstrand ställde frågan ”Om Jorden var ett företag, skulle du då investera i dess aktier?” En investering som panelen trodde kunde vara lönsam på kort sikt, men en dålig investering på längre sikt. Vi behandlar nämligen inte jorden på samma sätt som hållbara företag. Men kanske är det precis det vi borde börja göra?

Maud Olofsson avrundade dagen med de kloka orden att vi alla har en stor uppgift. Det är att leda Sverige och världen mot ett hållbart samhälle. Vi borde alla fråga oss själva:

”Vad är mitt uppdrag som människa här på jorden?” Och svaret torde bli att det är betala tillbaka. Använda det vi i Sverige fått av våra förfäder till att göra gott i världen. Och skapa något varaktigt hållbart.

Och ja säger jag. För vi har så få jordklot häromkring.

/ Fru Watt, Anna Albinsson, kundchef Telge Energi

Senaste nyheter