Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Framtidsanpassat garage invigt

https://www.klimatsmart.se/images/news/stennordingarage250x167.jpg

I ett Stockholm som blir allt trängre är vikten av att fler bilar parkeras i garage allt större. Tisdagen den 27 september invigde finansborgarrådet Sten Nordin (M) Högalidsgaraget, det första framtidsanpassade garaget med miljöprofil och 200 garageplatser som alla är utrustade med el-laddstolpe för moderna elbilar. – När Stockholm växer behöver vi ta stor hänsyn till både boendemiljö och hur vi löser bilens negativa sidor, avgaserna och bullret. Med Högalidsgaraget får vi en glimt av framtidens miljövänliga garage som möjliggör för stockholmarna att få ihop en körig vardag och samtidigt värna miljön, säger finansborgarrådet Sten Nordin (M). – Det är dyrare att bygga garage under jord, men ska vi ha visionen 2030 om en levande stad så måste vi våga tro på miljövänliga bilar och en stad där alla människor, oavsett färdsätt, kan färdas smidigt och enkelt, säger finansborgarrådet Sten Nordin (M). Det var i december 2008 som bygget av nytt garage och ny nätstation under Högalidsparken påbörjades. Garaget är nu invigt, och öppnar för parkering från 1 oktober 2011. Bilinfart blir från Hornbruksgatan och fotgängare kan nå garaget från Hornsbruksgatan och Högalidsgatan. Högalidsgaraget är ett miljögarage och har endast miljövänlig LED-belysning och är fullt utrustat med laddstationer för elbilar på alla p-platser Det ingår i ”Vision Hornstull 2013”, ett nytt stadsdelscentrum i kvarteret Bulten i Hornstull. Där byggs ett bilfritt och stadsmässigt torg längs med Långholmsgatan och en bit in på Hornsbruksgatan. Stockholms stads kommunfullmäktige fattade tidigare i år beslut om ett investeringsprogram för parkeringsgarage i innerstaden. Programmet innefattar 24 föreslagna anläggningar omfattande ca 5 200-6 200 parkeringsplatser i innerstaden. Beslutet är att se som en inventeringslista med förslag, som vart och ett kommer att utredas inför eventuella investerings- och genomförandebeslut. Högalidsgaraget är det första garaget inom ramen för investeringsprogrammet som färdigställts, och Stockholms stads första garage fullt anpassat med infrastruktur och laddstolpar för elbilar. För mer information, kontakta: Håkan Filipsson, pressansvarig, 076-12 29 201, Moderaterna i Stockholms stad, 08-508 29 222.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Framtidsanpassat garage invigt

2011-09-27
Finansborgarrådet Sten Nordin (M)
I ett Stockholm som blir allt trängre är vikten av att fler bilar parkeras i garage allt större. Tisdagen den 27 september invigde finansborgarrådet Sten Nordin (M) Högalidsgaraget, det första framtidsanpassade garaget med miljöprofil och 200 garageplatser som alla är utrustade med el-laddstolpe för moderna elbilar.

– När Stockholm växer behöver vi ta stor hänsyn till både boendemiljö och hur vi löser bilens negativa sidor, avgaserna och bullret. Med Högalidsgaraget får vi en glimt av framtidens miljövänliga garage som möjliggör för stockholmarna att få ihop en körig vardag och samtidigt värna miljön, säger finansborgarrådet Sten Nordin (M).

– Det är dyrare att bygga garage under jord, men ska vi ha visionen 2030 om en levande stad så måste vi våga tro på miljövänliga bilar och en stad där alla människor, oavsett färdsätt, kan färdas smidigt och enkelt, säger finansborgarrådet Sten Nordin (M).

Det var i december 2008 som bygget av nytt garage och ny nätstation under Högalidsparken påbörjades. Garaget är nu invigt, och öppnar för parkering från 1 oktober 2011. Bilinfart blir från Hornbruksgatan och fotgängare kan nå garaget från Hornsbruksgatan och Högalidsgatan.

Högalidsgaraget är ett miljögarage och har endast miljövänlig LED-belysning och är fullt utrustat med laddstationer för elbilar på alla p-platser Det ingår i ”Vision Hornstull 2013”, ett nytt stadsdelscentrum i kvarteret Bulten i Hornstull. Där byggs ett bilfritt och stadsmässigt torg längs med Långholmsgatan och en bit in på Hornsbruksgatan.

Stockholms stads kommunfullmäktige fattade tidigare i år beslut om ett investeringsprogram för parkeringsgarage i innerstaden. Programmet innefattar 24 föreslagna anläggningar omfattande ca 5 200-6 200 parkeringsplatser i innerstaden. Beslutet är att se som en inventeringslista med förslag, som vart och ett kommer att utredas inför eventuella investerings- och genomförandebeslut. Högalidsgaraget är det första garaget inom ramen för investeringsprogrammet som färdigställts, och Stockholms stads första garage fullt anpassat med infrastruktur och laddstolpar för elbilar.

För mer information, kontakta:
Håkan Filipsson, pressansvarig, 076-12 29 201, Moderaterna i Stockholms stad, 08-508 29 222.

För att ta del av fullmäktiges ärende från 14 mars 2011 besök: insyn.stockholm.se/kf/document/2011-03-14/Dagordning/34/34%20u11040.pdf

Senaste nyheter