Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Framtidens resenärer på Gullberna 16 sep

https://www.klimatsmart.se/images/news/energikontorsydost250x38pc.jpg

Fredagen den 16 september avslutas projektet ”Res Klokt” med ett Busskalas där 400 elever från 15 klasser på Gullberna Park deltar. Under vår och tidig höst har skoleleverna engagerat sig i projekt kopplat till hållbart resande. Bakom projektet står Energikontor Sydost, Karlskrona kommun, Trafikverket och Blekingetrafiken. Res klokt syftar till att förändra människor resvanor och resbeteende. På Gullberna har målet varit att väcka intresse om hållbart resande och öka kunskapen om kollektivtrafik hos en yngre målgrupp. På samtliga skolorna har vi skapat en arbetsgrupp med föräldrarna. Vi har erbjudit tre bussprojekt till samtliga klasser. Res Klokt är ett delprojekt i det EU-finansierade projektet Tillhåll 2, övriga finansiärer är Blekingetrafiken, Karlskrona kommun och Mobilitetskontor Blekinge, som Camille Delepierre från Energikontor Sydost håller i. Under våren och tidig höst har eleverna på Gullberna fått möjlighet att delta i tävlingarna ”Pimpa busshållsplatsen” och ”Designa ditt Resekort”. Precis som tävlingstitlarna avslöjar har eleverna lämnat in förslag på hur busshållsplatserna på Gullberna kan se ut, samt fått möjlighet att designa sitt eget Resekort. Fem klasser har lämnat in förslag på hur de två busshållsplatserna på Gullberna kan se ut, och ca 300 elever har lämnat förslag på hur de vill att deras eget Resekort ska se ut. Som avslutning på projektet och som inledning på trafikantveckan anordnas ett Busskalas på Gullberna där elevernas alla bidrag presenteras. Busshållsplatserna på Gullberna Park kommer att vara pimpade i enlighet med de vinnande förslagen och en utställning med cirka 300 designade Resekort kommer att visas i foajén i Gullberna Parks filmsal. Väl inne i filmsalen bjuds eleverna på tårta samtidigt som det blir en kort filmvisning av projektet ”Blekingeresan” där årskurs 5 på Karlskrona Montessorifriskola producerat tre korta filmer som dokumentation av deras utflyktsdag med kollektivtrafiken under våren. På fredag morgon är ni välkomna att delta vid invigningen av de pimpade busshållsplatserna. Representanter från Karlskrona kommun, Blekingetrafiken, Trafikverket och Energikontor Sydost kommer att delta. Datum: Fredagen den 16 september Tid: Klockan 09.00 Plats: Hållplatsen vid Gullberna Park För de som önskar finns det möjlighet att stanna kvar och följa med de första klasserna på Gullberna som besöker kalaset. Ni tar del av de ”pimpade” busshållplatserna, tittar på utställningen om ”Designade Resekort” och tittar på tre korta filmer om ”Blekingeresan” som eleverna själva producerat. Välkomna! För mer information: Camille Delepierre, projektledare Energikontor Sydost, camille.delepierre@energikontorsydost.se, 0766-20 90 52.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Framtidens resenärer på Gullberna 16 sep

2011-09-15
Fredagen den 16 september avslutas projektet ”Res Klokt” med ett Busskalas där 400 elever från 15 klasser på Gullberna Park deltar. Under vår och tidig höst har skoleleverna engagerat sig i projekt kopplat till hållbart resande. Bakom projektet står Energikontor Sydost, Karlskrona kommun, Trafikverket och Blekingetrafiken.

Res klokt syftar till att förändra människor resvanor och resbeteende. På Gullberna har målet varit att väcka intresse om hållbart resande och öka kunskapen om kollektivtrafik hos en yngre målgrupp. På samtliga skolorna har vi skapat en arbetsgrupp med föräldrarna. Vi har erbjudit tre bussprojekt till samtliga klasser. Res Klokt är ett delprojekt i det EU-finansierade projektet Tillhåll 2, övriga finansiärer är Blekingetrafiken, Karlskrona kommun och Mobilitetskontor Blekinge, som Camille Delepierre från Energikontor Sydost håller i.

Under våren och tidig höst har eleverna på Gullberna fått möjlighet att delta i tävlingarna ”Pimpa busshållsplatsen” och ”Designa ditt Resekort”. Precis som tävlingstitlarna avslöjar har eleverna lämnat in förslag på hur busshållsplatserna på Gullberna kan se ut, samt fått möjlighet att designa sitt eget Resekort. Fem klasser har lämnat in förslag på hur de två busshållsplatserna på Gullberna kan se ut, och ca 300 elever har lämnat förslag på hur de vill att deras eget Resekort ska se ut.

Som avslutning på projektet och som inledning på trafikantveckan anordnas ett Busskalas på Gullberna där elevernas alla bidrag presenteras. Busshållsplatserna på Gullberna Park kommer att vara pimpade i enlighet med de vinnande förslagen och en utställning med cirka 300 designade Resekort kommer att visas i foajén i Gullberna Parks filmsal. Väl inne i filmsalen bjuds eleverna på tårta samtidigt som det blir en kort filmvisning av projektet ”Blekingeresan” där årskurs 5 på Karlskrona Montessorifriskola producerat tre korta filmer som dokumentation av deras utflyktsdag med kollektivtrafiken under våren.

På fredag morgon är ni välkomna att delta vid invigningen av de pimpade busshållsplatserna. Representanter från Karlskrona kommun, Blekingetrafiken, Trafikverket och Energikontor Sydost kommer att delta.

Datum: Fredagen den 16 september
Tid: Klockan 09.00
Plats: Hållplatsen vid Gullberna Park

För de som önskar finns det möjlighet att stanna kvar och följa med de första klasserna på Gullberna som besöker kalaset. Ni tar del av de ”pimpade” busshållplatserna, tittar på utställningen om ”Designade Resekort” och tittar på tre korta filmer om ”Blekingeresan” som eleverna själva producerat.

Välkomna!

För mer information:
Camille Delepierre, projektledare Energikontor Sydost, camille.delepierre@energikontorsydost.se, 0766-20 90 52.

Senaste nyheter