Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Frågor och svar om ekologisk hårvård

https://www.klimatsmart.se/images/news/swedishbeautyfactory200x118pa.jpg

Att börja med ekologisk hårvård kan ibland medföra en hel del funderingar och en känsla av att håret inte blir rent, blir fett fort eller att schampot löddrar för lite. Men vad är det egentligen som gör att det kan kännas så annorlunda? Här reder vi ut vad begreppen kring detta och om du har fler funderingar är du alltid välkommen att kontakta kundtjänst. - Mitt nya ekologiska schampo löddrar inte så mycket, varför är det så och vad ska jag göra? Ekologiska schampon innehåller mycket mildare rengöringsämnen än syntetiska och löddrar därför mindre. Ett schampo som löddrar mycket innehåller starkare tensider som tvättar bort hudens skyddande fettlager och kan dessutom irritera. När du använt ditt ekologiska schampo ett tag kommer det troligtvis att löddra lite mer, men kom ihåg att det inte är löddret i sig som rengör. Att använda mer mängd schampo för att få till ett lödder kan leda till motsatt effekt och kan göra att du får arbeta mer för att skölja ur schampot ur håret, så det bästa du kan göra är att använda en liten mängd och vänja dig med den nya känslan. - Mitt hår känns strävt efter att jag tvättat med ekologiskt schampo, varför? Konventionella hårvårdsprodukter innehåller ingredienser som ex. silikoner för att ge håret en len och mjuk känsla. När du byter till ekologiskt tillför du håret renare näring som bygger upp håret på ett naturligare sätt, samtidigt som ditt hår börjar detoxa alla syntetiska ingredienser som du tillfört. Följden kan bli att håret känns strävt men det brukar bli bättre med tiden. Detta kan också bli ett sanningens ögonblick där du får se vilken kondition ditt hår verkligen är i utan ett skyddande silikonhölje! Genom att använda ett utredande balsam efteråt kan ditt hår ändå kännas mjukt och lent, men ge ditt hår lite tid att vänja sig med förändringen. Fler frågor och svar hittar du på www.swedishbeautyfactory.com

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Frågor och svar om ekologisk hårvård

2012-04-22
Att börja med ekologisk hårvård kan ibland medföra en hel del funderingar och en känsla av att håret inte blir rent, blir fett fort eller att schampot löddrar för lite. Men vad är det egentligen som gör att det kan kännas så annorlunda? Här reder vi ut vad begreppen kring detta och om du har fler funderingar är du alltid välkommen att kontakta kundtjänst.

- Mitt nya ekologiska schampo löddrar inte så mycket, varför är det så och vad ska jag göra?

Ekologiska schampon innehåller mycket mildare rengöringsämnen än syntetiska och löddrar därför mindre. Ett schampo som löddrar mycket innehåller starkare tensider som tvättar bort hudens skyddande fettlager och kan dessutom irritera. När du använt ditt ekologiska schampo ett tag kommer det troligtvis att löddra lite mer, men kom ihåg att det inte är löddret i sig som rengör. Att använda mer mängd schampo för att få till ett lödder kan leda till motsatt effekt och kan göra att du får arbeta mer för att skölja ur schampot ur håret, så det bästa du kan göra är att använda en liten mängd och vänja dig med den nya känslan.

- Mitt hår känns strävt efter att jag tvättat med ekologiskt schampo, varför?

Konventionella hårvårdsprodukter innehåller ingredienser som ex. silikoner för att ge håret en len och mjuk känsla. När du byter till ekologiskt tillför du håret renare näring som bygger upp håret på ett naturligare sätt, samtidigt som ditt hår börjar detoxa alla syntetiska ingredienser som du tillfört. Följden kan bli att håret känns strävt men det brukar bli bättre med tiden. Detta kan också bli ett sanningens ögonblick där du får se vilken kondition ditt hår verkligen är i utan ett skyddande silikonhölje! Genom att använda ett utredande balsam efteråt kan ditt hår ändå kännas mjukt och lent, men ge ditt hår lite tid att vänja sig med förändringen.

Fler frågor och svar hittar du på www.swedishbeautyfactory.com

Senaste nyheter