Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Fortum siktar på att gå med i Prisdialogen

https://www.klimatsmart.se/images/news/svenskfjarrvarme250x100.png

- Vi har sedan 10 år arbetat aktivt för en stabil och förutsägbar prissättning och verkat för en god dialog med våra kunder. Prisdialogen ligger helt i linje med vårt sätt att arbeta och vi ser fram emot att fortsätta processen för att gå med i Prisdialogen, säger Peter Mörke, marknadschef på Fortum Värme. Prisdialogen är en modell för prövning av prisändring på fjärrvärme, skapat av Riksbyggen, SABO och Svensk Fjärrvärme. Man vill genom dialog mellan kunder och fjärrvärmeföretag skapa en rimlig, stabil och förutsägbar prisändring på fjärrvärme, vilket bidrar till ett ökat förtroende för fjärrvärmeleverantörernas prissättning. Kurt Eliasson, VD på SABO förklarar i Forums nyhetsbrev att syftet med Prisdialogen är att stärka kundens ställning: - Det är därför mycket positivt att Fortum Värme som Sveriges största fjärrvärmeleverantör vill gå med. Redan idag omfattas 400 000 hushåll runt om i Sverige av Prisdialogen och vi siktar på att 1,3 miljoner hushåll omfattas nästa år. Prisdialogen ska stärka kundens ställning genom att åstadkomma: • Rimlig, förutsägbar och stabil prisutveckling över tid • Transparens i prissättning och prisutveckling • Tidig avisering av prisändringar för att underlätta hyresförhandlingar och budgetarbete • Dialog där kunderna ges möjlighet att påverka fjärrvärmeleverantörens prisändringar • Skydd för kunden från kraftiga prisökningar • Utrymme för kunder att kunna påverka utvecklingen av priskonstruktioner • Priskonstruktioner som ger kunden ekonomiska incitament till energieffektiviseringsåtgärder som är riktiga ur ett miljömässigt systemperspektiv När det gäller priserna på fjärrvärme för 2014 så lämnar Fortum dem oförändrade. Huvudskälet till de oförändrade priserna är att fjärrvärmen ska vara fortsatt konkurrenskraftig jämfört med alternativen på värmemarknaden i Stockholm, enligt Fortum.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Fortum siktar på att gå med i Prisdialogen

2013-12-18
- Vi har sedan 10 år arbetat aktivt för en stabil och förutsägbar prissättning och verkat för en god dialog med våra kunder. Prisdialogen ligger helt i linje med vårt sätt att arbeta och vi ser fram emot att fortsätta processen för att gå med i Prisdialogen, säger Peter Mörke, marknadschef på Fortum Värme.

Prisdialogen är en modell för prövning av prisändring på fjärrvärme, skapat av Riksbyggen, SABO och Svensk Fjärrvärme. Man vill genom dialog mellan kunder och fjärrvärmeföretag skapa en rimlig, stabil och förutsägbar prisändring på fjärrvärme, vilket bidrar till ett ökat förtroende för fjärrvärmeleverantörernas prissättning.

Kurt Eliasson, VD på SABO förklarar i Forums nyhetsbrev att syftet med Prisdialogen är att stärka kundens ställning:
- Det är därför mycket positivt att Fortum Värme som Sveriges största fjärrvärmeleverantör vill gå med. Redan idag omfattas 400 000 hushåll runt om i Sverige av Prisdialogen och vi siktar på att 1,3 miljoner hushåll omfattas nästa år.

Prisdialogen ska stärka kundens ställning genom att åstadkomma:
• Rimlig, förutsägbar och stabil prisutveckling över tid
• Transparens i prissättning och prisutveckling
• Tidig avisering av prisändringar för att underlätta hyresförhandlingar och budgetarbete
• Dialog där kunderna ges möjlighet att påverka fjärrvärmeleverantörens prisändringar
• Skydd för kunden från kraftiga prisökningar
• Utrymme för kunder att kunna påverka utvecklingen av priskonstruktioner
• Priskonstruktioner som ger kunden ekonomiska incitament till energieffektiviseringsåtgärder som är riktiga ur ett miljömässigt systemperspektiv

När det gäller priserna på fjärrvärme för 2014 så lämnar Fortum dem oförändrade. Huvudskälet till de oförändrade priserna är att fjärrvärmen ska vara fortsatt konkurrenskraftig jämfört med alternativen på värmemarknaden i Stockholm, enligt Fortum.

Senaste nyheter