Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Första huset byggt i IsoTimber invigt

https://www.klimatsmart.se/images/news/isotimber250x67.png

Idag invigdes det första huset byggt i IsoTimber på Campusområdet i Östersund. Ett 30-tal gäster mestadels från media och byggbranschen deltog i invigningen där det bjöds på kaffe och tårta i visningshuset. - Det har tagit tre år att utveckla IsoTimber från idé till färdig produkt och det känns fantastiskt roligt att nu kunna visa upp det första huset byggt i IsoTimber, säger Mikael Östling, innovatör och grundare av IsoTimber. Han fortsätter, vi kommer nu att fortsätta utvecklingsarbetet av kompletterande produkter under våren. Byggblocken har väckt stort intresse på den svenska marknaden då allt fler företag och privatpersoner intresserar sig för att bygga klimat- och energismart. Den första ordern som omfattar byggmaterial till fem bostadshus är redan klar och det är jämtländska Attacus Bygg som står för uppförandet. IsoTimber letar just nu mark i Åre för byggnationerna. - Produktionen fungerar som det är tänkt så nu fokuserar vi på att få fram fler referensobjekt och utöka vårat nätverk av samarbetspartners, berättar Justin Jeffs, vd för IsoTimber. Grundidén bakom IsoTimber är ett byggblock som utnyttjar luftens och träets unika egenskaper för att både isolera och transportera fukt. I blocken sågas en stor mängd spår ut vilket leder till kraftigt förbättrade isolerande egenskaper samtidigt som vikten minskar och materialet blir lättare att hantera. Den enkla monteringen där byggblocken läggs på varandra varv efter varv tillsammans med dess unika egenskaper medför att materialet passar till allt från friggebodar till flerbostadshus. Korta fakta IsoTimber: • IsoTimber­stommen är öppen för diffusion och anpassar sig efter rådande luftfuktighet. ingen diffusionsspärr behövs. • Byggblocken produceras i en automatiserad process och fraktas sedan till byggplatsen för att skruvas ihop på plats. • Allt IsoTimber­material är skyddsbehandlat mot brand och röta på ett miljövänligt sätt. • Väggar byggda med IsoTimber eliminerar köldbryggor. • Överblivet material vid tillverkningen används för framställning av pellets. • IsoTimber­stommen kläs med exempelvis liggande eller stående träpanel på utsidan. För mer information och intresseanmälan, kontakta: Mikael Östling, grundare IsoTimber, 070-377 30 70, micke@isotimber.se Justin Jeffs, vd IsoTimber, 073-810 12 99, justin@isotimber.se.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Första huset byggt i IsoTimber invigt

2011-03-23
Idag invigdes det första huset byggt i IsoTimber på Campusområdet i Östersund. Ett 30-tal gäster mestadels från media och byggbranschen deltog i invigningen där det bjöds på kaffe och tårta i visningshuset.

- Det har tagit tre år att utveckla IsoTimber från idé till färdig produkt och det känns fantastiskt roligt att nu kunna visa upp det första huset byggt i IsoTimber, säger Mikael Östling, innovatör och grundare av IsoTimber. Han fortsätter, vi kommer nu att fortsätta utvecklingsarbetet av kompletterande produkter under våren.

Byggblocken har väckt stort intresse på den svenska marknaden då allt fler företag och privatpersoner intresserar sig för att bygga klimat- och energismart. Den första ordern som omfattar byggmaterial till fem bostadshus är redan klar och det är jämtländska Attacus Bygg som står för uppförandet. IsoTimber letar just nu mark i Åre för byggnationerna.

- Produktionen fungerar som det är tänkt så nu fokuserar vi på att få fram fler referensobjekt och utöka vårat nätverk av samarbetspartners, berättar Justin Jeffs, vd för IsoTimber.

Grundidén bakom IsoTimber är ett byggblock som utnyttjar luftens och träets unika egenskaper för att både isolera och transportera fukt. I blocken sågas en stor mängd spår ut vilket leder till kraftigt förbättrade isolerande egenskaper samtidigt som vikten minskar och materialet blir lättare att hantera. Den enkla monteringen där byggblocken läggs på varandra varv efter varv tillsammans med dess unika egenskaper medför att materialet passar till allt från friggebodar till flerbostadshus.

Korta fakta IsoTimber:
• IsoTimber­stommen är öppen för diffusion och anpassar sig efter rådande luftfuktighet. ingen diffusionsspärr behövs.
• Byggblocken produceras i en automatiserad process och fraktas sedan till byggplatsen för att skruvas ihop på plats.
• Allt IsoTimber­material är skyddsbehandlat mot brand och röta på ett miljövänligt sätt.
• Väggar byggda med IsoTimber eliminerar köldbryggor.
• Överblivet material vid tillverkningen används för framställning av pellets.
• IsoTimber­stommen kläs med exempelvis liggande eller stående träpanel på utsidan.

För mer information och intresseanmälan, kontakta:
Mikael Östling, grundare IsoTimber, 070-377 30 70, micke@isotimber.se
Justin Jeffs, vd IsoTimber, 073-810 12 99, justin@isotimber.se.
Källa: Isotimber

Senaste nyheter