Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Försäkringsbolag i gemensam debatt

https://www.klimatsmart.se/images/news/kpa150x47a.gif

Svenska Dagbladet publicerar i dag den 8 juni en debattartikel undertecknad av KPA Pension och Folksam tillsammans med miljöorganisationerna Greenpeace och Världsnaturfonden WWF. I artikeln jämförs den pågående oljekatastrofen i Mexikanska golfen med den potentiella miljökatastrofen som hotar vid oljesandsutvinningen i Kanada. – Som delägare i bolagen ser vi förutom de stora miljöriskerna även tydliga marknadsmässiga fakta som talar för att detta kan bli en riktigt usel affär. Vi vill att bolagen gör överväganden om det är ekonomiskt och miljömässigt försvarbart att utvinna olja på detta sätt, säger Carina Lundberg Markow chef för Ansvarsfullt ägande på Folksam. På Svenska Dagbladets debattsida Brännpunkt skriver artikelförfattarna om en ny rapport från miljöorganisationen Ceres och analysföretaget Riskmetrics som visar att oljebolagens utvinning av oljesand i Kanada leder till massiva utsläpp av växthusgaser, förstörda ekosystem och förgiftade vattendrag. Verksamheten är på väg att bli världens största planlagda lokala miljökatastrof som dessutom har stora negativa globala klimateffekter. – För att åstadkomma en förändring är det viktigt att vi som är ägare ställer krav och knuffar bolagen åt rätt håll. Vi vill att energibolagen lägger om kursen och lägger fokus och sina resurser på förnyelsebar energi istället, säger Kerstin Grönwall, miljöchef på KPA Pension. För ytterligare information: Carina Lundberg Markow, chef för Ansvarsfullt ägande, Folksam, 0708-31 59 71 Kerstin Grönwall, miljöchef KPA Pension, 0734-39 34 50.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Försäkringsbolag i gemensam debatt

2010-06-08
Svenska Dagbladet publicerar i dag den 8 juni en debattartikel undertecknad av KPA Pension och Folksam tillsammans med miljöorganisationerna Greenpeace och Världsnaturfonden WWF. I artikeln jämförs den pågående oljekatastrofen i Mexikanska golfen med den potentiella miljökatastrofen som hotar vid oljesandsutvinningen i Kanada.

– Som delägare i bolagen ser vi förutom de stora miljöriskerna även tydliga marknadsmässiga fakta som talar för att detta kan bli en riktigt usel affär. Vi vill att bolagen gör överväganden om det är ekonomiskt och miljömässigt försvarbart att utvinna olja på detta sätt, säger Carina Lundberg Markow chef för Ansvarsfullt ägande på Folksam.

På Svenska Dagbladets debattsida Brännpunkt skriver artikelförfattarna om en ny rapport från miljöorganisationen Ceres och analysföretaget Riskmetrics som visar att oljebolagens utvinning av oljesand i Kanada leder till massiva utsläpp av växthusgaser, förstörda ekosystem och förgiftade vattendrag. Verksamheten är på väg att bli världens största planlagda lokala miljökatastrof som dessutom har stora negativa globala klimateffekter.

– För att åstadkomma en förändring är det viktigt att vi som är ägare ställer krav och knuffar bolagen åt rätt håll. Vi vill att energibolagen lägger om kursen och lägger fokus och sina resurser på förnyelsebar energi istället, säger Kerstin Grönwall, miljöchef på KPA Pension.

För ytterligare information:
Carina Lundberg Markow, chef för Ansvarsfullt ägande, Folksam, 0708-31 59 71
Kerstin Grönwall, miljöchef KPA Pension, 0734-39 34 50.

Senaste nyheter