Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Företagsetablering pga Markbygden

https://www.klimatsmart.se/images/news/palmpartners250x43.gif

Palm & Partners Bemanning AB öppnar kontor i Piteå. De ska svara för rekryteringen av arbetskraft till bygget av den stora vindkraftsparken i Markbygden. - Vi vill komma igång snarast möjligt, berättar Johnny Gunnarsson, vd för Palm & Partners, som till att börja med söker en konsultchef och bemanningsansvarig med placering i Piteå. Sedan tidigare finns Palm & Partners representerade med kontor i Malmö och Stockholm. Företaget har samarbetat med vindkraftstillverkaren Enercon i ett och ett halvt år. - På den tiden har bolagen tillsammans skapat över 130 nya arbetstillfällen i Malmö, berättar Gunnarsson. I Markbygden, Piteå kommun, planeras en av världens största vindkraftsparker med totalt 1101 vindkraftsverk. Parken byggs av Markbygden Vind AB som ägs av Enercon och Svevind. Behovet av arbetskraft blir stort. Första uppdraget för Palm & Partners blir att hitta en regionansvarig för installation, en installationsteknisk samordnare, en installationsteamledare för resemontörer och åtta resemontörer. - Det här visar att vindkraftsparken börjar bli verklighet och att satsningen skapar jobb och företagsetableringar på många fronter. Det känns jättekul, säger Mikael Kyrk, operativ chef för Svevind. Fakta om Palm & Partners Bemanning AB: Palm & Partners Bemanning är en modern och marknadsnära leverantör av bemannings- och rekryteringstjänster. Palm & Partners Bemanning förser marknaden med kvalificerade konsulter på alla nivåer inom det kollektiva likväl som tjänstemannasegmentet. Under 2009 sysselsatte Palm och Partners Bemanning över 300 medarbetare.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Företagsetablering pga Markbygden

2010-02-15
Palm & Partners Bemanning AB öppnar kontor i Piteå. De ska svara för rekryteringen av arbetskraft till bygget av den stora vindkraftsparken i Markbygden.
- Vi vill komma igång snarast möjligt, berättar Johnny Gunnarsson, vd för Palm & Partners, som till att börja med söker en konsultchef och bemanningsansvarig med placering i Piteå.

Sedan tidigare finns Palm & Partners representerade med kontor i Malmö och Stockholm. Företaget har samarbetat med vindkraftstillverkaren Enercon i ett och ett halvt år.

- På den tiden har bolagen tillsammans skapat över 130 nya arbetstillfällen i Malmö, berättar Gunnarsson.

I Markbygden, Piteå kommun, planeras en av världens största vindkraftsparker med totalt 1101 vindkraftsverk. Parken byggs av Markbygden Vind AB som ägs av Enercon och Svevind. Behovet av arbetskraft blir stort.

Första uppdraget för Palm & Partners blir att hitta en regionansvarig för installation, en installationsteknisk samordnare, en installationsteamledare för resemontörer och åtta resemontörer.

- Det här visar att vindkraftsparken börjar bli verklighet och att satsningen skapar jobb och företagsetableringar på många fronter. Det känns jättekul, säger Mikael Kyrk, operativ chef för Svevind.

Fakta om Palm & Partners Bemanning AB:
Palm & Partners Bemanning är en modern och marknadsnära leverantör av bemannings- och rekryteringstjänster. Palm & Partners Bemanning förser marknaden med kvalificerade konsulter på alla nivåer inom det kollektiva likväl som tjänstemannasegmentet. Under 2009 sysselsatte Palm och Partners Bemanning över 300 medarbetare.

Senaste nyheter