Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Så här ställer vi om efter coronakrisen - webbinar 2 april

https://www.klimatsmart.se/images/news/omstallningsnatverket250x140.jpg

Världsledande inom omställningsrörelsen bjuder in till ett gratis webbinar om hur lokalsamhället kan leda vägen till omställning. Intresset för "Efter krisen - Ställ om istället för tillbaka" är enormt. Arrangörerna har uppgraderat antalet platser - och välkomnar nu fler! Det är ett faktum att vi gemensamt står inför en global kris på grund av Covid-19 pandemin. Det är även ett faktum att vi länge stått inför en ekologisk- och klimatmässig kris. Hur kan vi nu ställa om, istället för att gå tillbaka till ett sårbart system? Som nu verkar rasa helt. Hur kan vi nu bygga motståndskraftiga lokalsamhällen - i balans med ekosystemen? Omställningsnätverket bjuder in till ett webinar där vi samlas för att diskutera kriserna och dess lösningar. Samtalet är gratis och förs på svenska med keynote av Rob Hopkins på engelska. Pella Thiel, grundare av Omställningsnätverket, ordförande i End Ecocide Sweden och utsedd till Årets Miljöhjälte 2019, berättar: - Omställningsrörelsen har länge arbetat för att möta de globala utmaningarna med lokala lösningar. Covid-19 aktualiserar samhällets sårbarhet och kan hjälpa oss att sätta igång med de stora förändringar vi ändå behöver göra i omställningens tid. Det finns inget normalt att gå tillbaka till. Webbinariet undersöker hur vår respons nu kan bli så hälsosam som möjligt, och hur civilsamhället tar ett ledarskap. - Intresset är enormt, och med all rätt, säger David Bennett, ordförande i Omställningsnätverkets styrelse. Omställning till en mer hållbar livsstil har varit aktuell under mer än 40 år. Men det är nu, i pandemins totala kaos, som allt fler ser möjligheten att stanna upp och omvärdera sitt liv. Att det finns mer i livet än att upprätthålla BNP, fortsätter David. Medverkande: - Rob Hopkins, grundare av Transition Network. - Ylva Lundkvist Fridh, VD för Mikrofonden och verksamhetsutvecklare på Hela Sverige ska leva. - David Bennett, ordförande för Omställningsnätverket - Martin Hedberg, meteorolog och styrelseledamot i Omställningsnätverket. - Pella Thiel, ekolog, grundare av Omställningsnätverket, ordförande i End Ecocide Sweden och utsedd till Årets Miljöhjälte 2019. - Olivia Linander, aktivist och folkrörelsebyggare. - Thorsten Laxvik, demokratiaktivist. På plats finns även lokala omställningsgrupper som berättar om sitt arbete. Torsdag den 2 april kl. 10.00-13.00: Webinariet “Efter krisen: Ställa om istället för tillbaka” För att kunna vara delaktig i samtalet på bästa vis rekommenderas dator med hörlurar och mikrofon. När du har anmält dig får du anmält dig får du en länk till sändningen på Zoom. Mer information: https://www.facebook.com/events/233849974673983/ I det fall du enbart vill lyssna på samtalet, utan att kunna delta aktivt och kommentera mm, kommer webbinaret även att livesändas via Omställningsverkets Facebooksida.

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Så här ställer vi om efter coronakrisen - webbinar 2 april

2020-03-31
Världsledande inom omställningsrörelsen bjuder in till ett gratis webbinar om hur lokalsamhället kan leda vägen till omställning. Intresset för "Efter krisen - Ställ om istället för tillbaka" är enormt. Arrangörerna har uppgraderat antalet platser - och välkomnar nu fler!

Det är ett faktum att vi gemensamt står inför en global kris på grund av Covid-19 pandemin. Det är även ett faktum att vi länge stått inför en ekologisk- och klimatmässig kris. Hur kan vi nu ställa om, istället för att gå tillbaka till ett sårbart system? Som nu verkar rasa helt. Hur kan vi nu bygga motståndskraftiga lokalsamhällen - i balans med ekosystemen?

Omställningsnätverket bjuder in till ett webinar där vi samlas för att diskutera kriserna och dess lösningar. Samtalet är gratis och förs på svenska med keynote av Rob Hopkins på engelska.

Pella Thiel, grundare av Omställningsnätverket, ordförande i End Ecocide Sweden och utsedd till Årets Miljöhjälte 2019, berättar: - Omställningsrörelsen har länge arbetat för att möta de globala utmaningarna med lokala lösningar. Covid-19 aktualiserar samhällets sårbarhet och kan hjälpa oss att sätta igång med de stora förändringar vi ändå behöver göra i omställningens tid. Det finns inget normalt att gå tillbaka till.

Webbinariet undersöker hur vår respons nu kan bli så hälsosam som möjligt, och hur civilsamhället tar ett ledarskap.

- Intresset är enormt, och med all rätt, säger David Bennett, ordförande i Omställningsnätverkets styrelse. Omställning till en mer hållbar livsstil har varit aktuell under mer än 40 år. Men det är nu, i pandemins totala kaos, som allt fler ser möjligheten att stanna upp och omvärdera sitt liv. Att det finns mer i livet än att upprätthålla BNP, fortsätter David.

Medverkande:
- Rob Hopkins, grundare av Transition Network.
- Ylva Lundkvist Fridh, VD för Mikrofonden och verksamhetsutvecklare på Hela Sverige ska leva.
- David Bennett, ordförande för Omställningsnätverket
- Martin Hedberg, meteorolog och styrelseledamot i Omställningsnätverket.
- Pella Thiel, ekolog, grundare av Omställningsnätverket, ordförande i End Ecocide Sweden och utsedd till Årets Miljöhjälte 2019.
- Olivia Linander, aktivist och folkrörelsebyggare.
- Thorsten Laxvik, demokratiaktivist.

På plats finns även lokala omställningsgrupper som berättar om sitt arbete.

Torsdag den 2 april kl. 10.00-13.00: Webinariet “Efter krisen: Ställa om istället för tillbaka”
För att kunna vara delaktig i samtalet på bästa vis rekommenderas dator med hörlurar och mikrofon. När du har anmält dig får du anmält dig får du en länk till sändningen på Zoom.

Mer information: https://www.facebook.com/events/233849974673983/

I det fall du enbart vill lyssna på samtalet, utan att kunna delta aktivt och kommentera mm, kommer webbinaret även att livesändas via Omställningsverkets Facebooksida.

Senaste nyheter