Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Flyget utmanas med klimatvänligt tågbud

https://www.klimatsmart.se/images/news/BestXpress-240x110.jpg

Det svenska transport- och logistikföretaget Best Transport har köpt tidigare Expressgods och kan nu utmana både flyg- och bilbud med snabba tågtransporter till hela Sverige. Till skillnad från konkurrenterna är nylanserade Best Xpress dock så gott som koldioxidneutralt, något som välkomnas av många företag som haft svårt att få in budtransporter i sin miljöpolicy. Det är företaget Best Transport som har tagit över tågbuden av Göteborgsbaserade JAB. Tidigare drevs tågbuden av SJ under namnet SJ Express. Nu nylanseras tågbuden under namnet Best Xpress. Enligt SJ:s kalkyler släpper flyg ut nära 20.000 gånger mer koldioxid än motsvarande transport med tåg. Att skicka ett ensamt expressbud med bil hela vägen, från exempelvis Stockholm till Göteborg, släpper ut ännu mer. Vi är nu ensamma om att kunna erbjuda den här tjänsten i Sverige och kommer att utveckla och marknadsföra den stort, säger Peter Lennartsson, VD på Best Transport. Många företag som vi talar med är genuint glada åt att den här möjligheten finns. Best Xpress finns representerat på nära 40 orter och kan leverera bud över hela Sverige. Eftersom transporterna sker med bland annat X2000-tåg, är transporterna oftast både billigare och snabbare än med direkt budbil. - Många vet nog inte om att man kan skicka expressbud med tåg som kommer fram lika snabbt som bud med flyg, säger Mats Johnson, affärsområdeschef Best Xpress. Samtidigt är det lätt att förstå att X2000 faktiskt är ett snabbt sätt att skicka bud, ofta till och med snabbare än flyget eller direktbud med bil.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Flyget utmanas med klimatvänligt tågbud

2009-04-25
Det svenska transport- och logistikföretaget Best Transport har köpt tidigare Expressgods och kan nu utmana både flyg- och bilbud med snabba tågtransporter till hela Sverige. Till skillnad från konkurrenterna är nylanserade Best Xpress dock så gott som koldioxidneutralt, något som välkomnas av många företag som haft svårt att få in budtransporter i sin miljöpolicy.

Det är företaget Best Transport som har tagit över tågbuden av Göteborgsbaserade JAB. Tidigare drevs tågbuden av SJ under namnet SJ Express. Nu nylanseras tågbuden under namnet Best Xpress.

Enligt SJ:s kalkyler släpper flyg ut nära 20.000 gånger mer koldioxid än motsvarande transport med tåg. Att skicka ett ensamt expressbud med bil hela vägen, från exempelvis Stockholm till Göteborg, släpper ut ännu mer.

Vi är nu ensamma om att kunna erbjuda den här tjänsten i Sverige och kommer att utveckla och marknadsföra den stort, säger Peter Lennartsson, VD på Best Transport. Många företag som vi talar med är genuint glada åt att den här möjligheten finns.

Best Xpress finns representerat på nära 40 orter och kan leverera bud över hela Sverige. Eftersom transporterna sker med bland annat X2000-tåg, är transporterna oftast både billigare och snabbare än med direkt budbil.

- Många vet nog inte om att man kan skicka expressbud med tåg som kommer fram lika snabbt som bud med flyg, säger Mats Johnson, affärsområdeschef Best Xpress. Samtidigt är det lätt att förstå att X2000 faktiskt är ett snabbt sätt att skicka bud, ofta till och med snabbare än flyget eller direktbud med bil.
Källor:

Senaste nyheter