Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Flygbussarna miljömärks med Bra Miljöval

https://www.klimatsmart.se/images/news/flygbussarna.gif

Flygbussarnas miljöarbete ger resultat och nu miljömärks Flygbussarna med Naturskyddsföreningens märkning Bra Miljöval. Miljömärkningen gäller för de bussar som kör från Stockholm City till Arlanda, Skavsta och Västerås. Det är en helhetsbedömning som ligger till grund för märkningen där hänsyn tas till bland annat beläggningsgrad, avgasrening och andel förnybara energikällor. - Vi ser miljömärkningen som ett kvitto på att vårt långsiktiga arbete för att minska klimatpåverkan från transporter är på rätt väg. Nu vill vi bli ännu bättre. Vårt mål är att alla våra bussar under 2010 ska drivas med fossilfritt bränsle. Redan i dag går var tredje Flygbuss till Arlanda på 100 procent RME, säger Mikael Bergkvist, vd på Flygbussarna. Flygbussarna jobbar kontinuerligt med miljöförbättrande åtgärder. Förutom att alla fordon ska vara helt fria från fossila bränslen under 2010, ersätter Flygbussarna kontinuerligt äldre och bränslekrävande bussar med moderna bränslesnålare bussar. Därutöver utbildas förarna i bränslesnål körning, så kallad Eco-driving. Ytterligare exempel på åtgärder är att ersätta pappersbiljetter med sms-biljetter och att använda solcellsdrivna biljettautomater. - En Flygbuss kan ersätta 50 bilar. För en resa mellan Stockholm och Arlanda innebär det minskade koldioxidutsläpp med drygt 400 kg för en enkel resa. Miljömärkningen Bra Miljöval gör det ännu tydligare för våra kunder att de gör ett bra val när de åker Flygbuss, säger Mikael Bergkvist. Bra Miljöval är Naturskyddsföreningens miljömärke och grundtanken med märkningen är att på ett enkelt sätt visa vilka produkter som är minst skadliga för miljön. När det gäller märkningen av persontransporter är målet med märkningen att påskynda utvecklingen av miljö- och resurseffektivare transporter. För mer information kontakta: Mikael Bergkvist, VD Flygbussarna, 0730-98 90 89, mikael.bergkvist@flygbussarna.se Eva Tiséus, Marknadschef Flygbussarna, 070-313 29 02, eva.tiseus@flygbussarna.se

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Flygbussarna miljömärks med Bra Miljöval

2009-06-11
Flygbussarnas miljöarbete ger resultat och nu miljömärks Flygbussarna med Naturskyddsföreningens märkning Bra Miljöval.

Miljömärkningen gäller för de bussar som kör från Stockholm City till Arlanda, Skavsta och Västerås.

Det är en helhetsbedömning som ligger till grund för märkningen där hänsyn tas till bland annat beläggningsgrad, avgasrening och andel förnybara energikällor.

- Vi ser miljömärkningen som ett kvitto på att vårt långsiktiga arbete för att minska klimatpåverkan från transporter är på rätt väg. Nu vill vi bli ännu bättre. Vårt mål är att alla våra bussar under 2010 ska drivas med fossilfritt bränsle. Redan i dag går var tredje Flygbuss till Arlanda på 100 procent RME, säger Mikael Bergkvist, vd på Flygbussarna.

Flygbussarna jobbar kontinuerligt med miljöförbättrande åtgärder. Förutom att alla fordon ska vara helt fria från fossila bränslen under 2010, ersätter Flygbussarna kontinuerligt äldre och bränslekrävande bussar med moderna bränslesnålare bussar. Därutöver utbildas förarna i bränslesnål körning, så kallad Eco-driving. Ytterligare exempel på åtgärder är att ersätta pappersbiljetter med sms-biljetter och att använda solcellsdrivna biljettautomater.

- En Flygbuss kan ersätta 50 bilar. För en resa mellan Stockholm och Arlanda innebär det minskade koldioxidutsläpp med drygt 400 kg för en enkel resa. Miljömärkningen Bra Miljöval gör det ännu tydligare för våra kunder att de gör ett bra val när de åker Flygbuss, säger Mikael Bergkvist.

Bra Miljöval är Naturskyddsföreningens miljömärke och grundtanken med märkningen är att på ett enkelt sätt visa vilka produkter som är minst skadliga för miljön. När det gäller märkningen av persontransporter är målet med märkningen att påskynda utvecklingen av miljö- och resurseffektivare transporter.

För mer information kontakta:
Mikael Bergkvist, VD Flygbussarna, 0730-98 90 89, mikael.bergkvist@flygbussarna.se
Eva Tiséus, Marknadschef Flygbussarna, 070-313 29 02, eva.tiseus@flygbussarna.se
Källor:

Senaste nyheter