Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Flexolvits projekt Green Fingerprint

https://www.klimatsmart.se/images/news/flexolvit193x25.png

Flexolvit AB, utvecklare av energi-, kostnads- och miljöledningssystemet Mestro, lanserar tillsammans med Humlegården Fastigheter en hel teknisk plattform för att beräkna och visualisera elförbrukning och miljökonsekvenser hos sina hyresgäster – Humlegårdens namn för projektet är Green Fingerprint. I mitten av mars kommer Flexolvit och Humlegården att börja installera Green Fingerprint hos 400 hyresgäster. Genom Green Fingerprint kommer varje hyresgäst kunna se sin elförbrukning i realtid, fördelad över dygn, månad och år, miljökonsekvenser, kostnad samt jämförelse med andra hyresgäster. Information kommer att distribueras och visualiseras via Ipad hos hyresgästen, Iphone för anställda, via rapporter och web. Till Green Fingerprint kommer Humlegården också att koppla ett coachingprogram som avser att hjälpa hyresgästen med tips och råd kring optimeringsåtgärder och beteendeförändringar. Varje hyresgäst erbjuds att donera den besparing man uppnår till olika välgörande miljöprojekt. - Att få arbeta med Humlegården i detta projekt har varit väldigt spännande. Vårt system bygger på att visualisera, mäta och kommunicera direkt med Humlegårdens hyresgäster avseende deras individuella energiförbrukning. Det ger inte bara möjlighet till en direkt besparing utan även minskad miljöpåverkan. Vårt system är utformat för att hjälpa hyresgästen till en beteendeförändring och få företag och anställda att bli medvetna om när och hur man kan spara energi, säger Patric Karlsson, VD på Flexolvit AB -Genom ett nytänkande där vi utnyttjar bredband och modern teknik kan våra kunder radikalt minska sin elförbrukning. Om alla kontorsfastigheter minskar energibehovet med 20-25% kan man spara 3,5 TWh i hela landet. Det motsvarar produktionen vid ett stort kraftverk, säger Per-Arne Rudbert, VD på Humlegården Fastigheter. För mer information, kontakta: Flexolvit, 08-23 77 00, sales@flexolvit.se.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Flexolvits projekt Green Fingerprint

2012-03-05
Flexolvit AB, utvecklare av energi-, kostnads- och miljöledningssystemet Mestro, lanserar tillsammans med Humlegården Fastigheter en hel teknisk plattform för att beräkna och visualisera elförbrukning och miljökonsekvenser hos sina hyresgäster – Humlegårdens namn för projektet är Green Fingerprint.

I mitten av mars kommer Flexolvit och Humlegården att börja installera Green Fingerprint hos 400 hyresgäster. Genom Green Fingerprint kommer varje hyresgäst kunna se sin elförbrukning i realtid, fördelad över dygn, månad och år, miljökonsekvenser, kostnad samt jämförelse med andra hyresgäster. Information kommer att distribueras och visualiseras via Ipad hos hyresgästen, Iphone för anställda, via rapporter och web.

Till Green Fingerprint kommer Humlegården också att koppla ett coachingprogram som avser att hjälpa hyresgästen med tips och råd kring optimeringsåtgärder och beteendeförändringar.

Varje hyresgäst erbjuds att donera den besparing man uppnår till olika välgörande miljöprojekt.

- Att få arbeta med Humlegården i detta projekt har varit väldigt spännande. Vårt system bygger på att visualisera, mäta och kommunicera direkt med Humlegårdens hyresgäster avseende deras individuella energiförbrukning. Det ger inte bara möjlighet till en direkt besparing utan även minskad miljöpåverkan. Vårt system är utformat för att hjälpa hyresgästen till en beteendeförändring och få företag och anställda att bli medvetna om när och hur man kan spara energi, säger Patric Karlsson, VD på Flexolvit AB

-Genom ett nytänkande där vi utnyttjar bredband och modern teknik kan våra kunder radikalt minska sin elförbrukning. Om alla kontorsfastigheter minskar energibehovet med 20-25% kan man spara 3,5 TWh i hela landet. Det motsvarar produktionen vid ett stort kraftverk, säger Per-Arne Rudbert, VD på Humlegården Fastigheter.

För mer information, kontakta:
Flexolvit, 08-23 77 00, sales@flexolvit.se.
Källa: Flexolvit

Senaste nyheter