Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Fiskarhedenvillan vinnare av Red Dot Design Award 2014

https://www.klimatsmart.se/images/news/fiskarhedenvillan-tind250x188.jpg

Tind, ett unikt designsamarbete mellan Fiskarhedenvillan och Claesson Koivisto Rune, har utsetts som vinnare vid prestigefulla Red Dot Design Award 2014. Fiskarhedenvillans huskollektion Tind, ett unikt samarbete signerat Claesson Koivisto Rune, har nyligen tilldelats utmärkelsen som vinnare i kategorin ”produktdesign” vid Red Dot Design Award 2014. Red Dot Design Award är en av de mest prestigefyllda internationella utmärkelserna i sitt slag. I år tog juryn emot ett rekordstort antal bidrag, totalt 4 815. Dessa kom från designers, arkitekter och företag från 53 länder inom allt ifrån mode och accessoarer till byggprojekt, fordon, elektronik och möbler. Inför Fiskarhedenvillans 20-årsjubilum förra året ville man göra något extra, därför inleddes samarbetet med arkitektkontoret Claesson Koivisto Rune, som ständigt är högaktuella inom design och arkitektur. Uppdraget var att tolka en modern nordisk villa. Det som sedan blev Tind är inte enbart överraskade med sin estetik, utan även med en prisnivå som inte tidigare har kunnat erbjudas för världsledande arkitektur. Detta utan att göra avkall på ett av Fiskarhedenvillans grundvärden – villabyggsatser till högsta kvalitet. Prisbelönta Tind finns i tre storlekar; 1 plan 135 m2, 1 1⁄2 plan 181 m2 och som sluttningshus 289 m2. Prisutdelningen kommer att hållas på en gala i Essen, Tyskland den 7 juli. Samtliga vinnande bidrag ställs ut på Red Dot Design Museum i Essen från den 8 juli fram till den 3 augusti.

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Fiskarhedenvillan vinnare av Red Dot Design Award 2014

2014-05-20
Tind, ett unikt designsamarbete mellan Fiskarhedenvillan och Claesson Koivisto Rune, har utsetts som vinnare vid prestigefulla Red Dot Design Award 2014.

Fiskarhedenvillans huskollektion Tind, ett unikt samarbete signerat Claesson Koivisto Rune, har nyligen tilldelats utmärkelsen som vinnare i kategorin ”produktdesign” vid Red Dot Design Award 2014.

Red Dot Design Award är en av de mest prestigefyllda internationella utmärkelserna i sitt slag. I år tog juryn emot ett rekordstort antal bidrag, totalt 4 815. Dessa kom från designers, arkitekter och företag från 53 länder inom allt ifrån mode och accessoarer till byggprojekt, fordon, elektronik och möbler.

Inför Fiskarhedenvillans 20-årsjubilum förra året ville man göra något extra, därför inleddes samarbetet med arkitektkontoret Claesson Koivisto Rune, som ständigt är högaktuella inom design och arkitektur. Uppdraget var att tolka en modern nordisk villa.

Det som sedan blev Tind är inte enbart överraskade med sin estetik, utan även med en prisnivå som inte tidigare har kunnat erbjudas för världsledande arkitektur. Detta utan att göra avkall på ett av Fiskarhedenvillans grundvärden – villabyggsatser till högsta kvalitet.

Prisbelönta Tind finns i tre storlekar; 1 plan 135 m2, 1 1⁄2 plan 181 m2 och som sluttningshus 289 m2.

Prisutdelningen kommer att hållas på en gala i Essen, Tyskland den 7 juli. Samtliga vinnande bidrag ställs ut på Red Dot Design Museum i Essen från den 8 juli fram till den 3 augusti.

Senaste nyheter