Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Femteklassare vill rädda världen

https://www.klimatsmart.se/images/news/energikontor-sydost-logo250x54.jpg

Johan Fogby i klass fem i Rinkabyholm utanför Kalmar tycker att alla måste hjälpa till att rädda världen. Han tog initiativet till att hela klassen skulle få en duschtimer för att spara energi. Energikontor Sydosts Christel Liljegren och Kalmar kommuns Energi- och klimatrådgivare Marie Jönsson kom med duschtimers och passade på att prata om hur enkelt det är att spara energi hemma om man vet var de dolda energitjuvarna finns. Energikontor Sydost är en regional aktör som bland annat jobbar med stora strategiska frågor för att uppnå en hållbar utveckling och för att hjälpa våra medlemmar som t.ex. är kommuner och landsting att nå sina uppsatta energi- och klimat mål. Men ibland får vi förfråganingar som förgyller vardagen och ger oss alla en vitamininjektion och påminner oss för vilka vi egentligen jobbar. Via Energikontor Sydost hade Johan fått chansen att prova en duschtimer hemma, ett enkelt timglas som hjälpte alla i Johans familj att ha koll på hur länge man stått i duschen. Johan som är en kille som tänker på miljön, kände att detta var något fler borde använda och bad därför om att få fler timers att dela ut i sin klass. Så under onsdagens första lektion besökte Christel Liljegren, Energikontor Sydost tillsammans med Marie Jönsson, Energi- klimat- och transportrådgivare i Kalmar kommun Johans klass och berättade om hur man sparar energi hemma. Vi fick ett spännande möte med nyfikna elever som efter vårt besök nu är bättre rustade att upp fajten hemma mot familjens gamla vanor för att införa nya energismarta beteenden för miljöns skull. Energikontor Sydost har via EnerrcitEE projektet LEEAN haft möjlighet att ta fram en broschyr som på ett enkelt sätt beskriver hur man kan spara energi i sitt hem. Oavsett om man bor i villa eller lägenhet finns det mycket man kan göra och varje sparad kWh ger också mer pengar över till annat. För mer information, kontakta: Christel Liljegren, 0706-20 83 08, christel.liljegren@energikontorsydost.se.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Femteklassare vill rädda världen

2012-06-15
Johan Fogby i klass fem i Rinkabyholm utanför Kalmar tycker att alla måste hjälpa till att rädda världen. Han tog initiativet till att hela klassen skulle få en duschtimer för att spara energi. Energikontor Sydosts Christel Liljegren och Kalmar kommuns Energi- och klimatrådgivare Marie Jönsson kom med duschtimers och passade på att prata om hur enkelt det är att spara energi hemma om man vet var de dolda energitjuvarna finns.

Energikontor Sydost är en regional aktör som bland annat jobbar med stora strategiska frågor för att uppnå en hållbar utveckling och för att hjälpa våra medlemmar som t.ex. är kommuner och landsting att nå sina uppsatta energi- och klimat mål. Men ibland får vi förfråganingar som förgyller vardagen och ger oss alla en vitamininjektion och påminner oss för vilka vi egentligen jobbar.

Via Energikontor Sydost hade Johan fått chansen att prova en duschtimer hemma, ett enkelt timglas som hjälpte alla i Johans familj att ha koll på hur länge man stått i duschen. Johan som är en kille som tänker på miljön, kände att detta var något fler borde använda och bad därför om att få fler timers att dela ut i sin klass. Så under onsdagens första lektion besökte Christel Liljegren, Energikontor Sydost tillsammans med Marie Jönsson, Energi- klimat- och transportrådgivare i Kalmar kommun Johans klass och berättade om hur man sparar energi hemma. Vi fick ett spännande möte med nyfikna elever som efter vårt besök nu är bättre rustade att upp fajten hemma mot familjens gamla vanor för att införa nya energismarta beteenden för miljöns skull.

Energikontor Sydost har via EnerrcitEE projektet LEEAN haft möjlighet att ta fram en broschyr som på ett enkelt sätt beskriver hur man kan spara energi i sitt hem. Oavsett om man bor i villa eller lägenhet finns det mycket man kan göra och varje sparad kWh ger också mer pengar över till annat.

För mer information, kontakta:
Christel Liljegren, 0706-20 83 08, christel.liljegren@energikontorsydost.se.

Senaste nyheter