Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Fem enkla miljötips för vardagen

https://www.klimatsmart.se/images/news/klader250x188.jpg

Vi lever i förändringarnas tid, men jag själv har tänkt i banorna det är inte dom stora förändringarna som gör skillnad utan de små. Enkla förändringar i vardagen betyder mycket för vår miljö. Vi tipsar om fem enkla miljötips! Ingen kan göra allt men alla kan göra något. - Köp begagnat Alla älskar vi att köpa nya kläder och att känner oss lite extra piffiga, varför inte köpa kläder secondhand, på webbsidorna tradera eller blocket? Det ger en personlig touch och ger din outfit en unik känsla! - Gör om dina egna kläder Ett roligt sätt att sätta sin egen prägel på kläder är att klippa och sy om sina befintliga kläder, som att klippa i sina gamla jeans och göra dem till shorts passar mycket bra nu när de varmare årstiderna sakta men säker börjar närma sig. - Tvätta miljövänligt När de begagnade eller nya kläderna är inköpta blir dem även smutsiga och ska sedan tvättas. Fyll hela tvättkorgen istället för med endast ett plagg som är smutsigt eller några få. Nya tvättmaskiner klarar även av att tvätta kläder i 40 grader rent istället för på 60 grader. Det ska jag personligen tänka på nästa gång jag tvättar. - Införa en vegetariska dag Att inför en vegetarisk dag i veckan gör skillnad eller en gång i månaden. Skriv ner en vegetarisk rätt på inköpslistan nästa gång ni handlar. - Till småbarnsföräldrarna Om ni är småbarnsföräldrar är våtservetter för många ett självklart val, men våtservetter innehåller mycket kemikalier, försökt att minska på användningen eftersom det inte heller är bra för barnet. Skrivet av Irena Aracic på bloggen En lagom dos grönt.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Fem enkla miljötips för vardagen

2012-01-24
Vi lever i förändringarnas tid, men jag själv har tänkt i banorna det är inte dom stora förändringarna som gör skillnad utan de små. Enkla förändringar i vardagen betyder mycket för vår miljö. Vi tipsar om fem enkla miljötips! Ingen kan göra allt men alla kan göra något.

- Köp begagnat
Alla älskar vi att köpa nya kläder och att känner oss lite extra piffiga, varför inte köpa kläder secondhand, på webbsidorna tradera eller blocket? Det ger en personlig touch och ger din outfit en unik känsla!

- Gör om dina egna kläder
Ett roligt sätt att sätta sin egen prägel på kläder är att klippa och sy om sina befintliga kläder, som att klippa i sina gamla jeans och göra dem till shorts passar mycket bra nu när de varmare årstiderna sakta men säker börjar närma sig.

- Tvätta miljövänligt
När de begagnade eller nya kläderna är inköpta blir dem även smutsiga och ska sedan tvättas. Fyll hela tvättkorgen istället för med endast ett plagg som är smutsigt eller några få. Nya tvättmaskiner klarar även av att tvätta kläder i 40 grader rent istället för på 60 grader. Det ska jag personligen tänka på nästa gång jag tvättar.

- Införa en vegetariska dag
Att inför en vegetarisk dag i veckan gör skillnad eller en gång i månaden. Skriv ner en vegetarisk rätt på inköpslistan nästa gång ni handlar.

- Till småbarnsföräldrarna
Om ni är småbarnsföräldrar är våtservetter för många ett självklart val, men våtservetter innehåller mycket kemikalier, försökt att minska på användningen eftersom det inte heller är bra för barnet.

Skrivet av Irena Aracic på bloggen En lagom dos grönt.

Senaste nyheter